Att påsen sväller en hel del när man kör långkok är normalt men det har aldrig luktat illa när jag har kört. Å andra sidan har jag inte kört över 48H mer än enstaka gånger.
57 grader ska ju vara ok men något växte uppenbarligen till sig. Kan du ha haft för kallt i någon del av påsen?
Låg temperatur är ju en perfekt grogrund för bakterier att föröka sig.
Jag har kört entrecote på 57 grader i tre dygn tidigare och det har funkat bra, så något annat måste det ju vara denna gången... Men kan ju vara som ni säger, att tempen blivit för låg någonstans i påsen vilket lett till bakterietillväxt. Nåja, synd var det hur som helst. Får försöka igen en annan gång
Fan, har folk slutat sous-videa eller vad hände?
Hos mig går maskinen varm var och varannan dag, sen jag köpte den så har jag nog bara stekt en skiva kött (hellre än att köra den i badet först alltså) en enda gång, och det var när jag glömde apparaten på annan ort...
Men tyvärr verkar mitt skoningslösa sous-videande ha tagit hårt på min maskin. Min trogna Melissastav är död Nåväl, garantin fanns ju kvar så även om Elgiganto inte hade samma variant kvar i sortimentet kunde jag köpa mig en ny maskin med minimal mellanskillnad. Något mindre effekt än Melissan, men säljaren menade på att den här nya generationens maskiner på något sätt jobbar effektivare så de klarar att värma samma vattenmängd på kortare tid trots lägre effekt... Vet inte om det var rent säljsnack eller vad, jag behövde ju en maskin oavsett och detta verkade vara den mest potenta de hade inne:
View attachment 451805
Anova Precision heter mackapären, och till skillnad från min gamla har denna wi-fi och kan styras med en app i luren. Ser fram emot att experimentera med det och se vad den här prylen duger till
https://www.elgiganten.se/product/h...kuumforpackare/13241/anova-precision-sousvide
Anova håller högre kvalité än Melissa vad jag vet, så du blir nog inte missnöjdFan, har folk slutat sous-videa eller vad hände?
Hos mig går maskinen varm var och varannan dag, sen jag köpte den så har jag nog bara stekt en skiva kött (hellre än att köra den i badet först alltså) en enda gång, och det var när jag glömde apparaten på annan ort...
Men tyvärr verkar mitt skoningslösa sous-videande ha tagit hårt på min maskin. Min trogna Melissastav är död Nåväl, garantin fanns ju kvar så även om Elgiganto inte hade samma variant kvar i sortimentet kunde jag köpa mig en ny maskin med minimal mellanskillnad. Något mindre effekt än Melissan, men säljaren menade på att den här nya generationens maskiner på något sätt jobbar effektivare så de klarar att värma samma vattenmängd på kortare tid trots lägre effekt... Vet inte om det var rent säljsnack eller vad, jag behövde ju en maskin oavsett och detta verkade vara den mest potenta de hade inne:
View attachment 451805
Anova Precision heter mackapären, och till skillnad från min gamla har denna wi-fi och kan styras med en app i luren. Ser fram emot att experimentera med det och se vad den här prylen duger till
https://www.elgiganten.se/product/h...kuumforpackare/13241/anova-precision-sousvide
Prova!! Julklapp till dig själv om inte annat!Närå, kör fortfarande tämligen frekvent.
Planerat in min favorit, picanha, på fredag.
Min stav har börjat låta konstigt så den är väl på G den med.
En butik här har börjat sälja Wagyu.
2500 kr/kg...
Tänkte ändå testa för en 5 hundring här runt jul.
Är mycket pengar för kött men inte mer en en flarra vin på krogen.
Återkommer om det händer.
Närå, kör fortfarande tämligen frekvent.
Planerat in min favorit, picanha, på fredag.
Min stav har börjat låta konstigt så den är väl på G den med.
En butik här har börjat sälja Wagyu.
2500 kr/kg...
Tänkte ändå testa för en 5 hundring här runt jul.
Är mycket pengar för kött men inte mer en en flarra vin på krogen.
Återkommer om det händer.
Är det att den börjar skorra och låta "Vrrrrrr" högt strax efter uppstart? Det var det som hände med min nämligen. Till en början försvann det om man startade om maskinen, efter ett tag hjälpte inte ens det, strax därefter slutade den pumpa runt vattnet. Då lämnade jag in den och fick pengarna tillbaka så jag kunde köpa en ny
Ser fram emot att få höra hur det var ifall det blir av! Sjukt sugen på att testa jag med, men fifan vad dyrt det är...
Vi skulle dra ihop ett meat meet
Skickat från min SM-N960F via Tapatalk
Yupp, precis som du beskriver.
Nåväl, då får jag också en Anova snart.
Jag hade tagit det i grilltråden. Wagyu är extremt fett och fettet har lägre smältpunkt än vanligt nötfett så det kan nog bli problem i vattenbad. Eller säger internet att det är bästa metoden?En butik här har börjat sälja Wagyu.
2500 kr/kg...
Tänkte ändå testa för en 5 hundring här runt jul.
Är mycket pengar för kött men inte mer en en flarra vin på krogen.
Återkommer om det händer.
Jag hade tagit det i grilltråden. Wagyu är extremt fett och fettet har lägre smältpunkt än vanligt nötfett så det kan nog bli problem i vattenbad. Eller säger internet att det är bästa metoden?
Det är ganska vanligt att sous vide'a Wagyu på nätet.
En av mina favoriter Guga i Sous Wide Everything gör det iaf regelbuyndet.
I mitt fall tror jag att det är lättast att få perfekt resultat med ett bad och en rejäl ytbränning.
Tänkte 56-57grader i 1.5-2h och sedan dra på med en rejält varm stekpanna med avokadoolja.
Tror inte jag använder handbrännaren för detta.
Har nu inhandlat allt som behövs for Sous Vide. Håller på o anpassar min plastback o lock som jag skall "Vide:a" i. Undrar bara hur säkert det är att ha doppvärmaren doppvärmaren kloss an plastbackens ena gavel. Se bild nedan vad jag menar.
View attachment 452166
Bör jag försöka få den att sitta en bit ifrån plasten?
/D
Ducati Multistrada V2
Ducati har lanserat nya Mul... |
|
Desmo Center årets MC-handlare och MC-verkstad
Svedea utnämner varje år de... |
|
Tre timmar kvar!
Efter lämning till tryck kl... |
|
Nya Ducati Multistrada V2
Ducati har lanserat nya Mul... |
|
Desmo Center utsedd till årets MC-handlare – och verkstad
Svedea utnämner varje år de... |
|
Tankskydd till GSA
ULTIMATE tankskyddWunderlic... |
|
Körkortet får nytt utseende
Det var åtta år sen sist, m... |
|
Specialmodellen Triumph Bonneville Bobber TFC
Triumph Motorcycles har pre... |
|
Ny elektrisk endurohoj: Stark Varg EX!
I förra veckan presenterade... |
|
Var tionde bilist lever inte upp till synkraven
Över 600 000* bilister i Sv... |