Fläskkött och en Innis & Gunn Rum Cask är en höjdare!
Nästa vecka föreslår jag att du grillar spare ribs med den sjukt godaste glazen som får ögonen att tåras och dina grabbpolare att börja fiska på andra sidan båten när de får sätta tänderna i det himmelskt goda köttet!
Tjaxa sparerib eller allra helst kamben, ca 4-500g per person.
Koka i 45-60 minuter i största kastrullen med ett par buljongtärningar, två halverade lökar, några lagerblad och gärna några pepparkorn.
Ta upp kambenen/revbensspjällen och låt rinna av ordentligt.
Gör
"Den-sjukt-goda-Glazen-som-får-grabbar-att-börja-fiska-på-andra-sidan-båten-för-att-komma-över-receptet"
Ingredienser:
För ca 4 personer = 2 kilo kamben/ tunna revbensspjäll:
1 dl japansk soja (den typ man har till sushi, inte den bäcksvarta salta kinesiska varianten)
1 dl flytande honung
1 dl ketchup, gärna den med mindre socker då den är lite tjockare och smakrikare
MINST en matsked Liquid Smoke
En halv - en tumme ingefära, riven
3-5 pressade vitlöksklyftor
Smaka av med salt & peppar
Ta lite mer honung och ketchup om den är för lös...
Pensla på ribsen. Grilla, pensla på mer, upprepa
Servera gärna med en majskolv och en välrostad rotsakslåda med potatisklyftor, palsternacka, morötter och hela, karamelliserade vitlöksklyftor.
Till detta har man givetvis BBQ Chili & Co Kansas City original