"Close call" - tråden. Har du varit nära att smälla på vägen? dela med dig?

amaktor

svettig
Gick med
15 May 2006
Ort
Norrköping
Hoj
Nej, tyvärr
Var ute på söndagsåk med några kompisar. Hade precis servat hojen, nya däck, så allting kändes tip top och jag började tycka att polarna körde lite klent på kurviga vägen. Jag kör om en av dem när han saktar in för en grussträng i asfalten, och gasar sen på för att komma ifatt nästa.
Det visar sig att självförtroendet inte riktigt matchat förmågan då jag kommer in alldeles för fort mot en vänsterkurva (vänstertrafik i Malaysia).
Låser bakdäcket när jag försöker bromsa :gnissla, fortsätter in i kurvan där jag inte vågar lägga ner ordentligt, vilket förmodligen hade gått alldeles utmärkt.
Istället väljer jag att få panik och åka brett, hinner tänka nåt i stil med "Det vore ju jävligt typiskt att få möte nu". Mycket riktigt, en liten minibuss är på väg åt andra hållet, och jag mot hans vindruta:eek:.
Eftersom jag ändå inte kan motivera mig till att få ner hojen tillräckligt för att komma tillbaka på min sida, väljer jag det näst sämsta alternativet som är sväng höger ut i vegetationen och håll andan.
Jag missar minibussen tajt som fan, hinner glädja mig lite innan jag ser att jag är på väg mot ett djupt dräneringsdike i betong. Tankarna går till mamma och pappa, förlåt att jag var så himla korkad, typ.
Lyckas dock komma över diket med endast en naggad fälg, båda pungkulorna kvar i påsen. Vegetationen är tät, men inga träd, så efter femton meters offroad bromas färden in mjukt med fronten täckt av sly.
Bilföraren stannar, pekar på sin kofångare där min fotpinne slagit upp ett litet hål. En centimeter till åt vänster jag hade förmodligen slagit knä och höft sönder och samman mot motorhuven, huga. :näsblod
Jag körde väldigt, väldigt långsamt tillbaka.
 

mickej82

Ny medlem
Gick med
28 Apr 2007
Ort
Stockholm
Hoj
zx9r -96 Våga vägra grönt
För några år sen var jag på väg hem efter en heldag på hojen med tjejen bakpå.
Fuktigt efter en tidigare regnskur så jag låg i bilarnas vänstra däckspår där det var hyffsat upptorkat.
Visiret immade och mörket hade börjat falla så det gick i knappa 70 på 70 vägen.

Plötsligt hoppar ett rådjur ut från högra kanten, jag panikbromsar, låser hjulet (var lite knepiga bromsar på gamla FZ'an) för att återfå balansen kastar jag ut vänsterbenet samtidigt som jag släpper på bromsen.
Dunk, ser hur jag klipper rådjuret över bakbenen och känner hur jag kängar till honom över häcken. Tog nån sekund innan jag ens förstod att jag faktiskt fortfarande höll mig uppe. Stannade på en busshållsplats strax efter och bara skakade.
Tjejen bakpå frågade vad fan det var som slagit till henne på foten...
Ringde polis och viltvårdare osv.
Kan ju säga att polisen lät ganska förvånad när han frågade om det blivit några skador på bilen och jag påpekade att det var mc jag körde...
Men nä, hojen hade klarat sig med ett litet märke på kåpan. Inte för att det gjorde nåt på dom i övrigt risiga kåporna.

Paranoid blev jag och är jag fortfarande. Så tänker både en och två gånger på allt som faktiskt skulle kunna hända och dyka upp. Men förr eller senare händer ju alltid det oförutsedda ändå.:rolleyes:

/MickeJ
 

destruid

Carpe Diém!
Gick med
2 Sep 2005
Ort
Mariestad
Hoj
Lean Mean Wheelie Machine
Fick ett riktigt Closecall igår...
Va ute o åkte på "landet" o tränade lite wheelies osv..
Höll bakhjul nån kilometer o svängde med vägen o bara låg o gled i ca 140km/h, gick ner lite snett vilket orsakade världens wobbel, fulla styrutslag, bara small i styrstoppen, slog vänsterfoten i fotpinnen så foten blev blå, ritade 60 meter svarta slalomspår från både fram o bakhjul..
Konstigt nog lyckades jag häva allt.. stannade en bit efter o tog mig en cigg för o varva ner, gick bort o kollade spåren...
Fan, det värsta wobblet ja nånsin sett...riktigt otäckt..men det gick ju väl trots allt...
 

Sarge

Jag, knepig? Självklart!
Gick med
30 Apr 2005
Ort
Skövde
Hoj
Bandit 1200
Jag citerar mig själv från den här tråden, skriven 050615.
http://www.sporthoj.com/forum/showthread.php?t=85241

Var ute och rastade Banditen idag.
Efter ett glass-stopp vid Rosenhill, bestämde jag mig för att åka hem via Tungelstavägen och Pålamalm. Lämar Rosenhill strax efter kl 17 och åker mot bulten. Kommer in det första skogspartiet efter Rosenhill. När jag närmar mig den skarpa vänstersvängen innan backen upp mot skolan, kommer det en bil från motsatt håll, som snällt håller sig på sin sida av vägen. Dock kommer det en hoj tätt bakom bilen. Föraren av hojjen klara inte av att hålla sitt spår, utan vinglar över i mitt körfält ut mot vägkanten.
Jag nyper bromsarna. Bilen passerar på min vänstra sida och strax där efter, passerar hojjen på den högra sidan.
Jag får stopp på min hoj, ser mig över axeln och konstaterar att föraren lyckats hålla sin hoj kvar på vägen.
Då jag är smått chockad, nöjjer jag mig med det och kör vidare.
Dock hinner jag inte långt innan hjärtat börjar slå som en stånghammare i bröstet och när jag kommer fram till skolan beslutar jag mig för att vända tillbaka till Rosenhill.
Framme vid Rosenhill, skakar jag så i knäna, att jag måste stå och luta mig mot hojen en stund innan jag kan gå in till cafét. Då jag plöstligt blivit jättetörstig köper jag en dricka, men kan kappt betala då händerna skakar när jag skall ta fram pengarna.
Sitter sedan ner i en halvtimme innan jag har lugnat ner mig tillräkligt för att kunna åka hem...

Orsaken som jag ser det till denna incident är följande.
Föraren av den andra hojjen låg alldeles för nära bilen när han kom ner för backen. Detta i sin tur ledde till att han inte såg gruset i kurvan (det ligger alltid massa grus i den kurvan.) När han väl såg gruset, hade han för hög fart för att kunna ta kurvan med sitt tänkta spårval, vinglar ut i mitt körfält och håller så när på att fronta med mig...

Hoppas verkligen att puckot bokstavligen sket på sig....

Har du orkat läsa ända hit, så tackar jag för visat intresse.
Kännde mest ett behov av att skriva av mig en smula.

/NoPinky, nu med bara åtta liv kvar... :3freak
 
Last edited:

Dominator-Rocks

Guest
Trådlyft..

Ritade ett snyggt streck med framhjulet idag :gnissla

Vete 17 vad som hände.. kom farandes på bakhjulet och satte ner några meter innan spåret... kändes typ som högernäven krampade till och därmde sopa bromshandtaget i botten :skrämd


Hur många "varningar" får man innan det är asfaltsätardags? Någon erfaren som vet :D
 
Last edited:

Rockan

Tune in, turn on, burn out
Gick med
15 Jul 2007
Ort
Östersund
Hoj
07 Suzuki GSF 650
Höll på att lägga ner hojen då jag fick sladd på en grussträng på utfarten från en mack efter att ha tankat, jag gasade på och det släppte ganska rejält, och högg när den kom "tillbaks".
Senare samma dag...
Fick/hade en ofrivilligt vinglig "wheelie" första veckan jag hade Banditen.
En bil från höger som ej bromsade, jag körde på huvudled i 100km/h...vart lite skraj så jag bromsade kanske lite väl hårt med frambromsen. Då var jag skakis.

Trots min knappa erfarenhet av hojåkning, så i dessa lägen har det kommit av en ren reflex att agera snabbt med tanken i behåll, kanske ej som man ska...men något rätt gör man väl eftersom det har gått bra.
Kanske är det där som ska plockas fram för wheelies, bakhjulskörning o drifting etc... Man kanske har det men vet det ej ännu, men självklart är träning en huvudsak...

Nåja, än så länge kör jag på ett sätt jag kan hantera...:D
 
Nyheter
Bike kör Stark Varg på GGN 2.0!

I veckan blev det klart att...

Transportstyrelsen siktar på höjda avgifter

Transportstyrelsen har medd...

Insektsfaunan hårt drabbad efter nedläggningen av Järva MK:s motorbana

Efter nedläggningen av Järv...

Ny R1 Race och R1 GYTR

Pressrelease från Yamaha ...

Paul Edmondson ny chef för Triumph Racing Enduro Team

Motorsportlegenden och fler...

Miguel Oliveira klar för Yamaha

Miguel Oliveira och Lin Jar...

Suzuki utvecklar döda-vinkeln-kamerasystem

En ny patentansökan har avs...

BMW köper Suzuki-data – nästa steg MotoGP?

Sedan en tid har olika rykt...

HRC och Repsol avslutar samarbete

Efter 30 års samarbete på d...

MV Agusta utvecklar ny trecylindrig motor

MV Agusta har officiellt be...

Top