"Det här åt jag idag!"-tråden

Anders

Tidigare Dee_cati
Gick med
8 Mar 2003
Ort
Arboga
Hoj
Säsongsavslutning
Kryddstark kyckling med ris från lokala Kina-krogen (gräsänkling så hämtmat är ett måste).
Smakade bättre på vägen ner än på vägen upp.

1/2 fiskpinne.
 

TheJo

Ny medlem
Gick med
3 Dec 2006
Ort
Skogen
Hoj
-
Kvarg!
Som KESO- och turkisk yoghurt-älskare så får jag säga att det är riktigt gott. :tummenupp
Frågan är bara varför jag inte börjat äta det tidigare :va

dsc_0572_117383637.jpg
 

Wihlle

Ny medlem
Gick med
18 Jun 2010
Ort
Hässleholm
Hoj
1999 Yamaha XJR 1300 SP
Fettfri? Är det verkligen något bra? Jag vet ju inte om rktig Kvarg innehåller fett, men när det skrivs ut fettfritt blir jag oftast tveksam.
 

Lagom

Lagom är bäst.
Gick med
2 Nov 2010
Ort
Sthlm
Hoj
Exc300+Superduke
Kesella är asgod. Dock 10%ig och svindyr


Blanda Lidls kvarg med fun light, sylt, russin eller frukt, t ex

Jag käkade 18kg kvarg juni månad :tungan

Fettfri? Är det verkligen något bra? Jag vet ju inte om rktig Kvarg innehåller fett, men när det skrivs ut fettfritt blir jag oftast tveksam.

Jag hade velat ha lite mer fett i den men .. De är ju bara att kompletera med en fettkälla om man vill det
 
Last edited:

TheJo

Ny medlem
Gick med
3 Dec 2006
Ort
Skogen
Hoj
-
Kvällens middag:

Mat.jpg

Chevre-"gratinerad" kyckling.
Champinjoner stekta i ordentligt med smör.
Avocado.

Betyg: //// - fiskpinnar
Smakade riktigt bra. Dock kanske ingen riktig maträtt, utan mera gott var för sig.
Edit: Något som jag för övrigt är bra på. Blir nästan alltid så att jag plockar ihop lite random goda saker när det är dags att äta.

Blanda Lidls kvarg med fun light, sylt, russin eller frukt, t ex

Jag käkade 18kg kvarg juni månad :tungan

Tackar för tipsen :tummenupp

Redan testat med Fun Light och Sylt, det smakade bra :)
Ska testa med valnötter och lite honung, det passar bra till Turkisk yoghurt iaf.

Ja, lika bra att gå ner till Lidl och köpa sig ett "flak" känns det som.
 
Last edited:

korvgubbe

Ny medlem
Gick med
13 May 2003
Ort
Sthlm
Hoj
Versys -08
Det här kommer kännas på vägen ut....:näsblod

En riktigt långkokad beef chili med öl, cola, rikligt med både ancho och chipotle..
Guacamole med färsk chili
Chilinachos
Lite gräddfil för att ta udden av det värsta.
Skall för första gången sköljas ner med min nya favoritöl Black Lager från Samuel Adams men enligt deras egna "pairing notes" borde det funka ihop:
"Our Black Lager was made to be paired with chili."
Samuel Adams Black Lager - Pairing Notes
 

Bifogat

  • beefchili.jpg
    beefchili.jpg
    81.9 KB · Visningar: 151

Gr00ver

Ny medlem
Gick med
27 Aug 2007
Ort
Bålsta
Hoj
Suzuki SV650S K7
Det här kommer kännas på vägen ut....:näsblod

En riktigt långkokad beef chili med öl, cola, rikligt med både ancho och chipotle..
Shitload of text[/URL]

Fy fasen! Snygg presentation. Det där ser rejält gott ut. Får bli rejäla chiligrytor nu när hösten är på G. Du har inga recept för chilin samt guacan du kan slägna upp?
 

GuW

Version 1.1
Gick med
30 Jul 2004
Ort
Nej
Hoj
Ja
Köttbullar och pommes.
Jag gillar min fritös jättemycket. :p

Snart dags att renovera köket då?

Det finns inget så vidrigt som flottiga frityrångor, jag har jobbat på en firma som renoverade kök och fy fan säger jag...
 

Vaselek

Gudomlig sporthojare
Gick med
28 Apr 2008
Ort
Kristianstad
Hoj
En sån grön.
Det här kommer kännas på vägen ut....:näsblod

En riktigt långkokad beef chili med öl, cola, rikligt med både ancho och chipotle..
Guacamole med färsk chili
Chilinachos
Lite gräddfil för att ta udden av det värsta.
Skall för första gången sköljas ner med min nya favoritöl Black Lager från Samuel Adams men enligt deras egna "pairing notes" borde det funka ihop:
"Our Black Lager was made to be paired with chili."
Samuel Adams Black Lager - Pairing Notes

Det där såg fanimig riktigt trevligt ut. måste fan fixa ihop nått liknande i helgen. :tummenupp
 

Anders

Tidigare Dee_cati
Gick med
8 Mar 2003
Ort
Arboga
Hoj
Säsongsavslutning
Det här kommer kännas på vägen ut....:näsblod

En riktigt långkokad beef chili med öl, cola, rikligt med både ancho och chipotle..
Guacamole med färsk chili
Chilinachos
Lite gräddfil för att ta udden av det värsta.
Skall för första gången sköljas ner med min nya favoritöl Black Lager från Samuel Adams men enligt deras egna "pairing notes" borde det funka ihop:
"Our Black Lager was made to be paired with chili."
Samuel Adams Black Lager - Pairing Notes

Yrkesskadad som jag är; Vem är det som har fuskfogat kaklet :gnissla
Snyggt annars men du skulle bytt ut ölen mot en GT som är skitgott till chili.

Edit/ En superkebab-pizza= En jävligt stor kebabpizza med en helvetes massa strips på. Efterrätt är en påse lösgodis, ca 600 gram och sen två burkcola till på det.
Fy fan, man skulle kunna tro att jag är ett jävla fläskberg egentligen men det är inte så farligt. Man kan till och med skönja mitt gamla sixpack i rätt ljus :brynad
 
Last edited:

korvgubbe

Ny medlem
Gick med
13 May 2003
Ort
Sthlm
Hoj
Versys -08
Yrkesskadad som jag är; Vem är det som har fuskfogat kaklet :gnissla
Snyggt annars men du skulle bytt ut ölen mot en GT som är skitgott till chili.

Ingen aning men det måste vara någon som är lika bra på att sätta kakel som du är på att ge dryckestips! :tungan

Du har inga recept för chilin samt guacan du kan slägna upp?

Jag har tyvärr inget recept tillgängligt utan brukar själv mest läsa många olika och plocka det som låter bra från olika recept och sen försöka labba ihop något eget med varierande resultat...

Dagens guacamole som f.ö. smakade finfint innehöll:
1 stor avokado
2 vitlöksklyftor
knappt en halv finfint hackad gul lök
en halv, hackad, tomat
1, om möjligt ännu finare hackad, röd chili
0,5 pressad lime
flingsalt
peppar
koriander (i brist på färsk blev det torkad)


När det gäller chili brukar det bli lite olika från gång till gång. Denna gång blev det på gränsen till för starkt men det var nog för att jag inte tog bort särskilt mycket kärnor från de torkade chilifrukterna. Nästa gång kommer jag nog behålla mängden chili men rensa bort mer kärnor....

Mitt recept på ett ungefär:
1 kilo högrev, tärnad i drygt centimeterstora(1-2cm) bitar.
(Se till att putsa högreven ordentligt och skär bort hinnor och för stora brosk och fläskklumpar)
1 paket bacon, finskuret, knaperstekt. (Går med annat finskuret salt fläsk)
1 öl. billig folkölslager funkar. Se till att det inte är för mycket beska.
1 coca cola
2 lökar
5 vitlöksklyftor
stadig buljong eller oxfond
2 stora chipotle (torkad rökig chili)
2-4 torkade anchochili
2 röda chilifrukter
chilipulver (anchostyle)
flytande honung
2 lime
salt
peppar
Torkad spiskummin
Torkad koriander
Oregano
(Liquid smoke)

Putsa och tärna högröven. Skär i 1-2cm tärningar. Bryn köttet och löken i lite olja i en stor gryta. När köttet börjar få färg kan du strö över ca en matsked vardera av koriander, chilipulver samt spiskummin.
Häll över öl och lika del cola så att det täcker köttet.
Lägg i buljongtärningar eller fond.

Med den mängd chili jag använder rekommenderar jag alltså att man tar bort en betydande del av kärnorna och kärnhusen eftersom huvuddelen av hettan sitter där. Det lär bli hett som f*n ändå..

Finhacka den torkade chilin och ös i.

pressa i en lime.

Låt småputtra på svag värme i absolut minst två timmar, allra helst 4-6 timmar. Fyll på en skvätt cola och öl vid behov.


När köttet börjar falla sönder kan du hjälpa till och trycka sönder det lite extra med en stor trä/plastgaffel så du får den där gojsiga strukturen på chilin.

Smaka av med salt peppar och använd honung och lime för att balansera smakerna. Är det väldigt bittert kan du använda lime och honung. Honungen tar även bort en del av hettan.
(Se till att hålla ner värmen under tillagningen för bränt blir bittert)
För en grymt god och lite rökigare karaktär har du i en skvätt(ca en msk) Liquid Smoke.

Har den blivit alldeles för lös/vattnig och inte har tid att låta den koka ner mer kan du alltid reda den en aning med lite mjöl eller majzenaredning..

En rejäl laddning beefchili är f.ö. ett bra tips när man skall bjuda det stora grabbgänget på käk. Chilin kan man med lätthet göra dagen innan så att man inte behöver göra så mycket mer än duka fram och värma på festdagen.
Servera med nachos, gräddfil, guacamole och för lite mer volym kan man även ha ett gäng bakeup-baguetter som gör det ännu lättare att göra tallriken ren från såsen från den goda chilin..
 
Last edited:

GuW

Version 1.1
Gick med
30 Jul 2004
Ort
Nej
Hoj
Ja
Jag blev lite sugen så här på kvällskvisten, så jag tillredde en screwdriver suprise.

Jag satt och såg på TV några ungar som campade och grillade, klev upp för att lägga på mera ved i kaminen och kom på att jag hade en bit norrlandsfalu i kylen....

Sagt och gjort, jag högg det närmsta grillverktyget jag hittade, det blev delikat...
 

Bifogat

  • Korv.jpg
    Korv.jpg
    134.5 KB · Visningar: 116

RoLLER

Monsieur Sub Cinq™
Gick med
28 Jun 2003
Ort
RoCKHoLM
Hoj
Yamaha FZ8-n
Jag käkade ostron.... PH-värdet va inte helt OK men konsistensen fick funka.
 

Bifogat

  • ostron.jpg
    ostron.jpg
    37.8 KB · Visningar: 108

TheJo

Ny medlem
Gick med
3 Dec 2006
Ort
Skogen
Hoj
-
Mat.jpg

Vad mina bilder blir grå och tråkiga...
Kanske får plocka fram systemkameran istället.

Maten var dock desto godare. :tummenupp

Grillat vildsvin, kantareller vanliga/höst, lite lök och grädde.
Ett glas rött till det.

///// - Fiskpinnar :tummenupp :tummenupp :tummenupp :tummenupp :tummenupp
 

Bushido

Skånsk Säckpipsninja
Gick med
9 Sep 2006
Ort
Sydöst
Hoj
HD Ultra Limited - 19, HD Heritage Softail -03, Yamaha R1 -99, Yamaha RD350YPVS -83, Yamaha DT125LC -85, Kawasaki KV75 -78, Yamaha YSR80 -86
Nattamat:)
 

Bifogat

  • IMAG0313.jpg
    IMAG0313.jpg
    188.8 KB · Visningar: 96
Nyheter
Ducati Multistrada V2

Ducati har lanserat nya Mul...

Desmo Center årets MC-handlare och MC-verkstad

Svedea utnämner varje år de...

Tre timmar kvar!

Efter lämning till tryck kl...

Nya Ducati Multistrada V2

Ducati har lanserat nya Mul...

Desmo Center utsedd till årets MC-handlare – och verkstad

Svedea utnämner varje år de...

Tankskydd till GSA

ULTIMATE tankskyddWunderlic...

Körkortet får nytt utseende

Det var åtta år sen sist, m...

Specialmodellen Triumph Bonneville Bobber TFC

Triumph Motorcycles har pre...

Ny elektrisk endurohoj: Stark Varg EX!

I förra veckan presenterade...

Var tionde bilist lever inte upp till synkraven

Över 600 000* bilister i Sv...

Top