Låter sjukt invecklat, har du testat att dra igång grillen istället?Yes, med värmareSåhär: Oavsett om du föredrar ditt kött rare, medium rare, medium eller whatever, ställ in tempen, lägg köttet i en plastpåse, lägg i vattenbadet i någon timme och stek sen på det i en varm panna eller på hett grillgaller för ytans skull. Perfekt kött varje gång som inte bara är rätt stekgrad i mitten utan hela vägen utifrån och in
![]()
Låter sjukt invecklat, har du testat att dra igång grillen istället?![]()
Halvkul på vinternoch även om jag gillar att grilla på sommaren så kan jag ärligt säga att det bästa köttet jag lagat själv har jag åstadkommit nu I veckan tack vare den här prylen
köttet blir perfekt stekgrad utifrån och in, saftigt, mört och smakrikt utan dess like
allt som krävs är lite framförhållning, inte alls krångligt
![]()
Grillar året runt, så ofta som möjligt!
Har funderat på en sous vide manick också men inte fått tummen ur än, tycker det är för roligt att göra allt på grillen från början till slut![]()
Finns en kanal på youtube, Sous Vide Everything. Det var den som fick mig att köpa en till slut. Funtat länge på det, men Guga (snubben som driver kanalen) var den som till slut fick mig att rycka ur tummenHan har en till kanal som fokuserar på allt som har med grillning att göra, tror du skulle hitta mycket trevligt där också!
Hur funkar det om man vill ha olika stekgrad?
Jag vill ha det som i Frankrike kallas "blue" medan familjen vill ha rosa/medium.
Blir det två påsar bara?
Då får du köra två omgångar, en med temperaturen som motsvarar den stekgrad du vill och en med den som övriga familjen föredrar. Det blir ju samma temperatur i hela vattenbadet, så separata påsar funkar för olika kryddning men inte för olika stegrad. Du kan samköra upp till den lägre stekgraden och sedan ta ur ditt kött, höja temperaturen och låta resten ligga kvar, men det blir ju svårt att få allt färdigt samtidigt då... Risken är ju att ditt kött svalnar medan de andras lagas klart. Jag är ju verkligen ingen expert på det här efter en veckas eget experimenterande, men rent spontant tror jag du behöver två separata maskiner/vattenbad om du vill laga middag åt personer med olika stegradspreferens och vara säker på att allt står på bordet samtidigt.
Ja, det får bli två stavar.
har du köpt vacum-maskin också?
Inte än, men jag tror att jag ska göra det då det känns rätt smidigt. Hittills så har jag tagit vanliga fryspåsar av lite bättre kvalitet och sen försökt få ur så mycket luft som möjligt genom att sänka ner påsen i vattenbadet (innan värmaren är på vill säga) och massera ut luften innan jag snurrar och slår knut på påsen
![]()
Jag köpte en Melissa jag också.
Imorgon drar vi igång med "Stora Sous Vide Tråden!".
![]() |
MV Agusta kör vidare på egen hand
MV Agusta har bekräftat att... |
![]() |
MV Agusta återtar full kontroll
MV Agusta har bekräftat att... |
![]() |
2025 års Ducati Riding Academy
Registreringen för 2025 års... |
![]() |
Uppdaterad KTM 790 Duke
KTM 790 DUKE, även kallad ”... |
![]() |
Vinn vårt testvinnande mc-lås!
Genom att svara på några fr... |
![]() |
MC-Mässan flyttar till Elmia i Jönköping 2026
Den etablerade MC-Mässan ta... |
![]() |
Anmälan till 2025 års Ducati Riding Academy öppen
Registreringen för 2025 års... |
VM-kval i isracing i Sverige 1 februari
2024,fim,isg,ice speedway,i... |
|
Färre döda i vägtrafiken
Foto: Jacob Sjöman Tran... |
|
![]() |
Generationsskifte hos KTM: Stefan Pierer lämnar över ledningen till Co-CEO Gottfried Neumeister
Pressmeddelande, Mattighofe... |