Låter sjukt invecklat, har du testat att dra igång grillen istället?Yes, med värmare Såhär: Oavsett om du föredrar ditt kött rare, medium rare, medium eller whatever, ställ in tempen, lägg köttet i en plastpåse, lägg i vattenbadet i någon timme och stek sen på det i en varm panna eller på hett grillgaller för ytans skull. Perfekt kött varje gång som inte bara är rätt stekgrad i mitten utan hela vägen utifrån och in
Låter sjukt invecklat, har du testat att dra igång grillen istället?
Halvkul på vintern och även om jag gillar att grilla på sommaren så kan jag ärligt säga att det bästa köttet jag lagat själv har jag åstadkommit nu I veckan tack vare den här prylen köttet blir perfekt stekgrad utifrån och in, saftigt, mört och smakrikt utan dess like allt som krävs är lite framförhållning, inte alls krångligt
Grillar året runt, så ofta som möjligt!
Har funderat på en sous vide manick också men inte fått tummen ur än, tycker det är för roligt att göra allt på grillen från början till slut
Finns en kanal på youtube, Sous Vide Everything. Det var den som fick mig att köpa en till slut. Funtat länge på det, men Guga (snubben som driver kanalen) var den som till slut fick mig att rycka ur tummen Han har en till kanal som fokuserar på allt som har med grillning att göra, tror du skulle hitta mycket trevligt där också!
Hur funkar det om man vill ha olika stekgrad?
Jag vill ha det som i Frankrike kallas "blue" medan familjen vill ha rosa/medium.
Blir det två påsar bara?
Då får du köra två omgångar, en med temperaturen som motsvarar den stekgrad du vill och en med den som övriga familjen föredrar. Det blir ju samma temperatur i hela vattenbadet, så separata påsar funkar för olika kryddning men inte för olika stegrad. Du kan samköra upp till den lägre stekgraden och sedan ta ur ditt kött, höja temperaturen och låta resten ligga kvar, men det blir ju svårt att få allt färdigt samtidigt då... Risken är ju att ditt kött svalnar medan de andras lagas klart. Jag är ju verkligen ingen expert på det här efter en veckas eget experimenterande, men rent spontant tror jag du behöver två separata maskiner/vattenbad om du vill laga middag åt personer med olika stegradspreferens och vara säker på att allt står på bordet samtidigt.
Ja, det får bli två stavar.
har du köpt vacum-maskin också?
Inte än, men jag tror att jag ska göra det då det känns rätt smidigt. Hittills så har jag tagit vanliga fryspåsar av lite bättre kvalitet och sen försökt få ur så mycket luft som möjligt genom att sänka ner påsen i vattenbadet (innan värmaren är på vill säga ) och massera ut luften innan jag snurrar och slår knut på påsen
Jag köpte en Melissa jag också.
Imorgon drar vi igång med "Stora Sous Vide Tråden!".
Nytt varumärke för elmotorcyklar från Royal Enfield
Royal Enfield har tagit ste... |
|
MV AGUSTA OTTANTESIMO COLLECTION
MV Agusta firar sitt 80-års... |
|
Honda ICE Concept med eldriven kompressor
2025 Honda ICE Concept bike... |
|
BMW Concept F 450 GS
BMW Motorrad har visat upp ... |
|
EICMA 2024: Yamaha
Yamaha gasar på friskt infö... |
|
Honda NT1100 med semi-aktiv fjädring
Honda har uppdaterat NT1100... |
|
Yamaha Tracer 9 uppdateras
Sporttouring-modellerna TRA... |
|
EICMA 2024: Ducati
Som väntat släppte de itali... |
|
Royal Enfield lanserar nytt varumärke för eldrivna motorcyklar
Royal Enfield har tagit ste... |
|
Honda ICE Concept
2025 Honda ICE Concept bike... |