Flamma77 skrev:
Tack! Intressant!
Slutsatser: Mindre socker och mer bra mat med nyttiga fetter till barnen...
Och laxen är min bästa vän!

Tur att jag tycker det är gott (äter 3-4 ggr i veckan...)Och mina kapslar med fiskolja är inte alls äckliga utan bara nyttiga!
Kolla här
Lax är inte bäst!
Värden per 100g
Ål flat- o varmrökt .............. 1,7g EPA 2,4g DHA
Makrill konserv ................... 1,6g EPA 2,7g DHA
Makrill filé varmrökt ............ 1,5g EPA 2,7g DHA
Ål ugnsstekt hemlagad ........ 1,5g EPA 2,2g DHA
Ål inkokt hemlagad ............. 1,5g EPA 2,1g DHA
Sardiner i olja konserv ........ 1,4g EPA 1,5g DHA
Makrill urtagen varmrökt ..... 1,4g EPA 2,4g DHA
Ål ........................................ 1,4g EPA 2g DHA
Ål rund- o varmrökt ............ 1,3g EPA 1,8g DHA
Matjessill konserv ............... 1,3g EPA 2g DHA
Sardiner i tomatsås konserv 1,2g EPA 1,8g DHA
Sill salt kokt ........................ 1,1g EPA 1,8g DHA
Sill panerad stekt ................ 1,1g EPA 1,7g DHA
Makrill kokt ......................... 1,1g EPA 1,9g DHA
Sill salt ............................... 1,1g EPA 1,7g DHA
För en komplett lista använd livsmedelsdatabasen. Sök på fettsyrorna 20:5 och 22:6.
Här söker man
http://www.slv.se/default.asp?FrameLocation=/templatesSLV/ldb_search____6242.asp