Killar och mode?!!

korvgubbe

Ny medlem
Gick med
13 May 2003
Ort
Sthlm
Hoj
Versys -08
Nu missuppfattar du mig igen (med flit eller?!) för jag undrar mest allmänt varför killar inte bryr sig om kläder och mode, men tex lägger ner både tid och pengar på massa, massa tekniska prylar och har stenkoll på det området.


Varför inte vända på frågan:
- Varför lägger DU massa tid, kraft, ansträngning och energi på mode?! På vilket sätt skulle ditt liv och din person må bättre av att utöver hel, proper och ren dessutom ha just de rätta antalet knappar på rocken, rätt brungråa nyans och rätt slag på axlarna samt rätt små gyllene krumilurer på¨skorna/stövlarna...

Teknik har flera syften:
Det underlättar många gånger vardagen, det roar, underhåller och ger oss möjligheter.

Livet är lättare för mig med en modern mobil än för någon med enbart sladd-telefon.

På vilket sätt är livet sämre för mig som har "vanliga" hela rena standard-skor istället för ett par exklusiva snordyra, norrmalmstorgsinhandlade märkesskorna som f.ö, inte tål vare sig väta eller smuts...?!
 

Thyg0d

One by one, the penguins steal my sanity
Gick med
22 Jul 2006
Ort
Bålsta
Hoj
Suzuki GSX 1300 R -99 BMW G650 XMoto
Jo, det är väl sant, men har inte med saken att göra.
Nu missuppfattar du mig igen (med flit eller?!) för jag undrar mest allmänt varför killar inte bryr sig om kläder och mode, men tex lägger ner både tid och pengar på massa, massa tekniska prylar och har stenkoll på det området. :va
Det har aldrig skadat att klä sig snyggt..:)

"Varför bryr du dig om smink och vilka skor som matchar väskan??" är ungefär likadant som din fråga om varför vi bryr oss om tekniska prylar..
Handlar enkom om intresse...
Jag är inte dyng intresserad av smink, handväskor och skor (utom "special fridays" men det kan vi låta vara... :hihi)

Det man är intresserad av läser man mer om eller spenderar mer tid på och kan därför mer om det.

Jag köpte en Merca för ett par månader sen och hänger på benzworld bara för att lära mig saker om bilen och ev. hur jag kan laga fel som uppkommer.
D.v.s. mitt intresse.
Tanten planerar inför bröllopet och läser därför allt hon hittar om bröllop..
Hennes intresse för tillfället.

Ärume?
 
Last edited:

Jörgen Karlsson

Gudomlig sporthojare
Gick med
15 Mar 2006
Ort
...på taket
Hoj
HD Flattrack Sportster -93. S&S/Karling 124" short stroke. 2040cc, Baker 6-speed.. mm mm
Jo, det är väl sant, men har inte med saken att göra.
Nu missuppfattar du mig igen (med flit eller?!) för jag undrar mest allmänt varför killar inte bryr sig om kläder och mode, men tex lägger ner både tid och pengar på massa, massa tekniska prylar och har stenkoll på det området. :va
Det har aldrig skadat att klä sig snyggt..:)

Jag tycker att många yngre killar från 80-talet och nyare verkar jäkligt klädfixerade. De har 3000-kronors jeans med brodyr i arslet, lika dyra sneakers, björnborgkallingar osv. Samma när de skaffar sporthoj: beriks värsta rejställ med puckel för 15lakan värsta Araien för 6-lakan osv. Resultatet är att de ser ut.......precis som alla andra i den gruppen

Tröjorna med JL-tryck på magen förresten, betyder det Jävla Loser :va


Att klä sig snyggt och personligt tycker jag mao att alla vi svenskar är dåliga på. Dessutom klagar vi på mörkret samtidigt som alla ska ha svart. Svarta vinterkläder, svarta skinnställ, svarta hojar osv osv. :D
Alla svenska handlare vet att plagg i mörka färger säljer bäst.
 

dunderhonung

Vill ha en duke nu!!
Gick med
27 Sep 2007
Ort
stockholm
Hoj
CBR 600 *såld*
Jag tycker det är töntigt att ha det egna utseendet, mode och sin egen klädsel som främsta intresse.
I mina ögon blir man en trendängslig opersonlig standardtyp...

Håller med till fullo.
Kläder är ju trots allt bara kläder.
Men dock är det ju ändå kläder som kulturellt är ett viktigt instrument i att visualisera/identifiera/mainpulera sin personlighet genom just klädedräkten.
Du har gjort ett aktivt val när du satte på dig kläderna i morse, eller hur?
Jag är väldigt intresserad av kläder och mode, men inte på det där sättet som "blondinbella" och "Sophies mode"-stilen.
Där de dissar/hissar outfits.
Störtlöjligt.
Jag är mer intresserad av varför modet/kläderna vi bär ser ut som de gör och vilken relation vi har till dem. är mycket intresserad av just mäns inställning till mode i dagens samhälle, då det finns en helt ny platå och skönhetsindustri som vänder sig specifikt mot män.

Edit: pluggar etnologi och läser just om kläder, kropp och identitet på su
 

BoSoZoKu

Gudomlig sporthojare
Gick med
30 Sep 2008
Ort
Bra
Hoj
S1000RR
Eller så kanske man värderar andra saker mer än att hela tiden uppgardera sin garderob av den enkla anledningen att nån djävla blondinbella och hennes manliga motsvarigheter i SLITZ, Café och FHM sagt att det man äger är "out of date"...

Det är bara djävligt små människor som måste följa mode slavisk. Hel, proper och ren är en annan sak. Självklart ska man inte se ut som om man bor i en kartong och äter ur soptunnor men att hela tiden jaga mode är patetiskt.
Saknar man andra värden i livet får man självklart göra det men att hålla på å gnälla på de som "inte följer moden" är bara pinsamt.

Jag tror inte att det är det trådskaparen menar heller. Att man slaviskt ska följa vad som går på cat walken i Milano. Håller med om att det är killar med dålig självkänsla som gör det.

Vad man däremot nästan borde vara skyldig till är att se till att ha en bra basgarderob med väl sittande plagg i tillräcklig kvantitet för att kunna variera sin outfit under veckan. Då finns det ingen anledning att försöka härma Cafés stylister.

Det som kan störa mig mest är passformen. Killar som tar två storlekar för stort på allting och sen kallar killar som använder korrekt storlek för fjollor och bögar och allt vad det är(Vanligt i USA). Alla kan ju inte ha perfekt kropp för att få plaggen att sitta riktigt men eftersom det oftast varierar hur kläderna är sydda mellan de olika klädmärkena brukar det lösa sig då man hittat sitt/sina märken.

Killkläder har ju av tradition varit dyrare än tjejmode men nu finns ju schysst sittande plagg billigt både på HM och Zara. Kvaliteten på HM kan ju visserligen variera.

Sen finns det ju vissa saker alla borde tänka lite extra på för att slippa bli kritiserade. Det är så enkelt att följa så jag förstår inte hur man kan missa det. Här följer några tips:

- Bootcut funkar inte längre! Finns vissa tjejjeans med det nu bla från Whyred men det krävs att det är rätt person för det att det ska funka.

- För korta byxor. På rätt kille- trendigt. Upprullade eller bara för korta. Passar till "nördlooken" men förmodligen inte till dig 35-årige lönnfete kille på Sporthoj.

- Skitiga, slitna gympadojor går bort. Förstör effektivt mottot hel och ren.

- Broderade skjortor med flashiga mönster. White trash.

- För stora blaffiga logotyper på tex tröjor. White trash.

- För stora kavajer med för långa ärmar. Gå till en skräddare, han fixar det mesta på din kavaj för ett par hundringar.

- 3/4-shorts, piratbyxor. Kalla det vad fan du vill. Fult är det iaf. Shortsen ska helst sluta strax ovenför knäet eller något högre upp och vara dressade.

- Sportsandaler eller vad fan det kallas. Gärna ihop med vita strumpor. Fy faaen, placerar dig direkt i ett svennebanan-fack. Köp ett par espadrillos istället eller möjligtvis flip-flops och skippa strumporna. Nätta vita sneakers går också bra till shorts.

- Till sist det största NoNo:et av alla. FOPPATOFFLOR! Jag skiter i hur sköna dom är. Kommer du med såna får du finna dig i att placeras direkt i Ullaredsfacket.

Nu får du ju gärna gå omkring hur du vill hemma eller på tomten eller var fan som helst där du inte är bland folk, men på stan får man faktiskt tänka lite om man vill slippa bli kategoriserad eller dömd på förhand.

Samtidigt håller jag inte med trådskaparen. I svenska storstäder anser jag att iaf den yngre populationen är bland världens bäst klädda. Det enda jag kan se som slår Sthlm är London, Milano, Florens och Tokyo. Möjligtvis Paris, men dom klär sig mer åt det propra hållet. Göteborg kommer strax efter både Sthlm och Malmö faktiskt.
 

Agile

Äddsjail
Gick med
12 Jan 2006
Ort
Sthlm
Hoj
Dieselkombi AKA Doris
Kläder är kul, men lite lyxintresse.

Däremot är det ganska lätt att köpa sig nån snygg kostym, några snygga jeans, skjortor och skor.

Lägg sedan på en hög sjyssta T-trajjor, några skärgårdlämpliga tröjor och minst ett par riktigt baggy jeans så har man kommit ganska långt.

Sen behöver inte ALLT bara svindyrt. Idag mixar jag 2k+ jeans med wersta budgetkläderna ovan midjan, tom fått komplimang för det idag.

Saknar dock att kunna tok-shoppa lite. Nu måste man ju räkna på hojförsäkrning, hussparande och pensionsförvaltande i finanskrisen fterdyningar. Men DET är nog mer en trist del med att bliva stur, som pippi sa.

Tragiskt i mina ögon är att kolla på alla "stureplan.se" osv, där man ser 90% av alla killar klädda i samma uniform. lite tveksamt knäppt skjorta, semi-knuten slips och stentvättade jeans..

Det var coolt Q2 2007, nu är det lite manchestervarning på det med. FATTA!
 

Carnivore

Skitsnack-MC
Gick med
17 Aug 2008
Ort
Stockholm
Hoj
CBR1000RA
Värst vad många förknippar "snyggt klädd" med att ha Hugo Boss eller Armani´s senaste kostymer med diverse crap till det.
Även jeans och t-shirt kan bli snyggt men ett par blåa jeans med en lika blå t-shirt blir t.ex. aldrig snyggt hur man än vrider och vänder på det.
Det blir heller aldrig bra att ha en rosa skjorta och en röd kavaj... det säger sig självt.

Jag anser mig själv hålla ett snyggt yttre (för att kompensera för hur jäkla ful jag är egentligen) och det är ju faktiskt inte svårare än att kolla i garderoben och inse vad som passar med vad.

kläder skall helt enkelt vara rena, hela, ha rätt storlek och inte missmatcha i färg... sen finns det extremer åt alla håll och kanter.
 

Bettskena

It's good to be me!
Gick med
7 Aug 2006
Ort
Stockholm
Hoj
Gixxer 750 K8
Vem uppfann det idiotiska klädplagget slipsen egentligen? Någon som behövde en "finare" haklapp? :rolleyes:

mjaa, lösningen i verkligheten, är ju alltid mycket enklare än tafatta 'önskningar':

Slips är en typ av kravatt, liksom flugan som anses ha samma ursprung. I grunden handlar det om en rosett att hålla ihop kragöppningen med. Den bärs oftast av tillsammans med skjorta.
Det är främst vuxna män som använder slips, men det förekommer även bland pojkar vid högtidligare tillfällen, vilket dock var mer vanligt tidigare. Det förekommer också att kvinnor använder slips för att klä upp sig på olika sätt, men slipsen ses fortfarande som ett i huvudsak manligt plagg, och det är fortfarande ganska ovanligt att kvinnor använder det.
Slips kan även ingå i arbetskläderna eller uniformen för till exempel betjänter och servitörer.
I början av 1900-talet samexisterade flugan med slipsen, men mot mitten av århundradet gick flugan ur modet, och det blev något av en manlighetsrit att lära sig knyta och bära slips i tonåren. I dag används fluga mest inom restaurang- och serviceyrken samt tillsammans med smoking och frack.
Academica Cravatica har utlyst den 18 oktober som den internationella slipsdagen och verkar för att allt fler länder runt om i världen ska uppmärksamma klädplagget.

läs mer och bli upplyst:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Slips

för övrigt: syftet med tråden kanske snarare är att sätta rekord i antal inlägg :näsblod
 

zappen

Hepp
Gick med
8 Jun 2004
Ort
Linköping
Hoj
2*Yamaha
Jag kanske är korkad men ditt resonemang är underligt. Man kan inte vara intresserad av att klä sig snyggt som man utan måste då ha kjol och blus?

När dunderhonung började prata om livsstilstidningar, trender och mode så känns det bara så "kom o köp senaste trenden och bli en lyckligare människa".

Så nej, man kan inte som riktig man alltid köpa det senaste, moderiktigaste och följa det som alla andra luras på från modeindustrin. :arsele
 

dunderhonung

Vill ha en duke nu!!
Gick med
27 Sep 2007
Ort
stockholm
Hoj
CBR 600 *såld*
Varför inte vända på frågan:
- Varför lägger DU massa tid, kraft, ansträngning och energi på mode?!

På vilket sätt är livet sämre för mig som har "vanliga" hela rena standard-skor istället för ett par exklusiva snordyra, norrmalmstorgsinhandlade märkesskorna som f.ö, inte tål vare sig väta eller smuts...?!

Jag har alltid fascinerats av mode och dess orsaker och effekter, hur och varför vi bär de kl'der vi bär och hur normerna förändras i takt med att samhället förändras. Nej, jag är ingen modeslav för det. Nej, jag handlar inte dyra märkeskläder och är ingen elitistisk klädsnobb. Jag tycker det är intressant att diskutera kläder (då ej vad är inne/ute) utan vilken realtion vi har till dem. Förr i tiden (1700-talet) hade män peruker, smink och mycket extravagant klädsel, en klädsel som var lika färggladd som kvinnornas.
Men sen hände något, och den svarta kostymen och den enkla sobra stilen blev normen för mannen under drygt 200 år. Det är fortfarande tabu för män att sminka sig.
Nu är det ju en "nytt" mansideal och nya normer som gäller för mansmodet...
 
Last edited:

Jörgen Karlsson

Gudomlig sporthojare
Gick med
15 Mar 2006
Ort
...på taket
Hoj
HD Flattrack Sportster -93. S&S/Karling 124" short stroke. 2040cc, Baker 6-speed.. mm mm
Håller med till fullo.
Kläder är ju trots allt bara kläder.
Men dock är det ju ändå kläder som kulturellt är ett viktigt instrument i att visualisera/identifiera/mainpulera sin personlighet genom just klädedräkten.
Du har gjort ett aktivt val när du satte på dig kläderna i morse, eller hur?
Jag är väldigt intresserad av kläder och mode, men inte på det där sättet som "blondinbella" och "Sophies mode"-stilen.
Där de dissar/hissar outfits.
Störtlöjligt.
Jag är mer intresserad av varför modet/kläderna vi bär ser ut som de gör och vilken relation vi har till dem. är mycket intresserad av just mäns inställning till mode i dagens samhälle, då det finns en helt ny platå och skönhetsindustri som vänder sig specifikt mot män.

Edit: pluggar etnologi och läser just om kläder, kropp och identitet på su

Det är ju män som dikterar modet och designar kläderna för både tjejer och killar tyvär.

Om jag för egen del ska svara på din fråga så kan jag säga att jag vill bara ha funktionella kläder som sitter bra och har lång livslängd. Efterssom jag avskyr att handla kläder. På skinnställsfronten vill jag att det ska se klassiskt och motorcykel ut, jag vill inte se ut som ngt från starwars.
 

Kuritas

Mansplaining MC
Gick med
19 Apr 2005
Ort
Lomma, född i Sthlm
Hoj
Kawasaki VN1600 2003
Jag förstår frågeställningen och önskar själv att jag var bättre på att klä mig snyggt. Men jag saknar öga för det, och har inte tålamod att lära mig. Jag funderar allvarligt på att skaffa en dedikerad väninna som personlig shopper; någon man kan släpa med sig som pekar på vad som passar.

Sedan verkar det som att skönhet inte är något "män" skall bry sig om av tradition. Men kan man beställa miniblinkers av ett visst utseende från andra sidan jorden kan man väl också vilja klä sig snyggt utan att bli utmålad som "fjollig", "töntig" eller beroende av andras aktning.

Just nu är jag sugen på en snygg Harringtonjacka... :)
 

Liquid_shadow

100% Awesome!
Gick med
8 Aug 2008
Ort
Stockholm
Hoj
2008 Kawasaki ZX6R
Jo, det är väl sant, men har inte med saken att göra.
Nu missuppfattar du mig igen (med flit eller?!) för jag undrar mest allmänt varför killar inte bryr sig om kläder och mode, men tex lägger ner både tid och pengar på massa, massa tekniska prylar och har stenkoll på det området. :va
Det har aldrig skadat att klä sig snyggt..:)
Ok, då ska vi generalisera

För att det sociala värdena, social acceptans etc. är mycket viktigare för tjejer än killar. En kille har inga problem med att snacka med sina polare varannan vecka medan en tjej snackar i telefon dagligen med sina väninnor.

Tjejer dömer också både killar och tjejer mer beroende på deras sociala värde. När vi killar pratar med varandra och/eller med tjejer så dömer vi aldrig dem efter deras kläder. Tjejer däremot när det pratar med varandra kan föra diskussioner som "Kolla vad hon inte har matchat sina skor med handväskan" eller när tjejerna ser att en kille kollar in en porrig tjej "Gud vad slampig hos ser ut med den där korta kjolen" osv.

Därav anledningen till att tjejer alltid är mer måna om sitt utseende innan ni går ut, för att slippa bli dömda som en tjej utan klass osv.

Därav också att en kille som får höra "Shit mannen, du har missat att matcha bältet med skorna" antingen tänker "men äru bög eller?" eller "jaja, whatever" medan en tjej som får höra "Du tjejen, du har inte matchat din handväska med skorna ikväll" tar det SJUKT mycket hårdare.


PS. Jag älskar tjejer som klär upp sig snyggt, gärna porrigt :yoparty
 

Thyg0d

One by one, the penguins steal my sanity
Gick med
22 Jul 2006
Ort
Bålsta
Hoj
Suzuki GSX 1300 R -99 BMW G650 XMoto
Håller med till fullo.
Kläder är ju trots allt bara kläder.
Men dock är det ju ändå kläder som kulturellt är ett viktigt instrument i att visualisera/identifiera/mainpulera sin personlighet genom just klädedräkten.
Du har gjort ett aktivt val när du satte på dig kläderna i morse, eller hur?
Jag är väldigt intresserad av kläder och mode, men inte på det där sättet som "blondinbella" och "Sophies mode"-stilen.
Där de dissar/hissar outfits.
Störtlöjligt.
Jag är mer intresserad av varför modet/kläderna vi bär ser ut som de gör och vilken relation vi har till dem. är mycket intresserad av just mäns inställning till mode i dagens samhälle, då det finns en helt ny platå och skönhetsindustri som vänder sig specifikt mot män.

Edit: pluggar etnologi och läser just om kläder, kropp och identitet på su

Tänkte när jag satte på mig kläderna imorse?? :hihi
Jag var inte ens VAKEN när jag gjorde det... Det låg överst..
Det handlar nog mer om vad man tänkte när man köpte prylarna..

Anledningen till att man inte bryr sig like mycket som kille kan ju ha och göra med att killar oftare är nöjdare med sig själv än vad tjejjor är...
Killar anser sig ju oftast vara snyggare än dom är..

Anledningen till att modet ser ut som det gör tror jag är pga av reklam och produktplacering...
Företags ,ofta förutfattade, meningar om t.ex. hur en viss musikstil "ser ut"..
Sen hakar folk på och så blir det "vanligt"...
 

Agile

Äddsjail
Gick med
12 Jan 2006
Ort
Sthlm
Hoj
Dieselkombi AKA Doris
Jag funderar allvarligt på att skaffa en dedikerad väninna som personlig shopper; någon man kan släpa med sig som pekar på vad som passar.

:)


Det är smart tänkt, när hon sen dressat dig enligt sina premisser är du i hennes ögon perfekt och en dags tung shopping avslutas ovillkorligen med

:borra
 

duckie

sockersöt
Gick med
28 Feb 2004
Ort
Borlänge
Hoj
Street Triple R
Jag håller med dunderhonung, baxokuzu ellervafanhanheter, och Kuritas.
Ni andra bör släppa sargen lite.
 

Swish

Djävulens avkomma
Gick med
4 Apr 2005
Ort
Lund
Hoj
Lilla Grön -zx6r
Alla tycker ju inte likadant. Det som är "inne" är oftast väldigt fult och känns överansträngt.
Jag är en rocktjej, så en kille med en t-shirt och jeans och nåt snyggt skärp tycker jag är snyggt.
Killar med såna fula spetsiga skor går fetbort, likadant såna med stuprörsjeans. Och kavajnissar..
Nej, rockigt ska det va, väldigt gärna svart :)
 
Nyheter
Triumph storsatsar inom Enduro

Motorsportlegenden och fler...

BMW CE 02 x VAGABUND

BMW Motorrad har presentera...

Bike kör Stark Varg på GGN 2.0!

I veckan blev det klart att...

Transportstyrelsen siktar på höjda avgifter

Transportstyrelsen har medd...

Insektsfaunan hårt drabbad efter nedläggningen av Järva MK:s motorbana

Efter nedläggningen av Järv...

Ny R1 Race och R1 GYTR

Pressrelease från Yamaha ...

Paul Edmondson ny chef för Triumph Racing Enduro Team

Motorsportlegenden och fler...

Miguel Oliveira klar för Yamaha

Miguel Oliveira och Lin Jar...

Suzuki utvecklar döda-vinkeln-kamerasystem

En ny patentansökan har avs...

BMW köper Suzuki-data – nästa steg MotoGP?

Sedan en tid har olika rykt...

Top