Motorrad vs. Bike

Status
Ej öppen för fler svar.

Mattias

Very nice
Personal
Gick med
24 Feb 2002
Ort
Stockholm
Hoj
GSX-R750WT + G650X Moto
Nu är det här, första numret av Motorrad. Den känns väldigt tysk, med rak och kantig layout och ganska stela reportage i bästa konsumentrådgivningsanda. Det som höjer intrycket är de svenska inslagen med Persbrandt och Fredrik Lundgrens mälarrunda. Men ringen... suck... är den verkligen så underbart fantastisk så att den måste figurera i allt som Gerry Nordström gör? På det hela taget känns det precis som vad det är, en blandning av gamla Bike och tyska Motorrad. Det är väl bra eller dåligt lite beroende på vad man gillar. För egen del tycker jag att den känns lite.. tråkig.

Däremot blev jag väldigt överraskad av Bike 2/08. Oj, vilka bilder! Per Hammarsjö behöver få ett Nobelpris eller motsvarande för det där. Bike av idag får dessutom motorcyklar att kännas kul, särskilt med den ännu inte så uttalade "gammelhojtrenden" som man kan ana lite här och där. En motorcykel behöver ju inte vara tråkig för att den är byggd på 90-talet, väl? Den "nya" bikelayouten sopar banan med Motorrads variant, tycker jag.

Även om jag kanske inte tycker att den förtjänar att nämnas i samma inlägg som ovanstående tidningar måste jag nog såga Bomber en smula. Ska man ge ut en tidning måste man nog kunna skriva ordentligt. Stavfel och andra grova brott mot skrivregler får bara inte förekomma i något man har tänkt ta betalt för. Kvart i tre-raggen från finlandsbåten de använder som "modeller" får mig att höja på ögonbrynen. Layouten känns som nånting som kunde passa i en tidning för högerextremister. En passande slogan kunde vara "av hillbillies för hillbillies", kanske. En positiv sak är iofs att det finns gott om utrymme för förbättring.

Det var länge sen jag skrev nåt sånt här träigt och o-skoj, fast stycket om Bomber fick mig att känna igen mig själv igen. =)

Så vad tycker ni?
 

Aryey

Masjävel and proud of it!
Gick med
16 Aug 2007
Ort
På rätt sida älven
Hoj
Gsxr 1000 K6
Har inte läst nya bike eller motorrad bara gamla ex av dem och de är väl informativa inte mer! Det är synd att vi inte är tillräckligt många för att kunna ha en specialiserad SH tidning av bra kvalité!

Instämmer helt med din åsikt gällande bomber!

Numer läser jag endast engelska mc-magasin som fast bikes och superbike trots att dessa kan vara lite väl macho barnsliga så kan dom sin sak till 100% och riktar sig endast till SH-åkare!
 

MRJaggu

Gudomlig sporthojare
Gick med
22 Sep 2004
Ort
Electric City
Hoj
HRC baby.
Orkar inte skriva nått riktigt inlägg för det hade sett ut precis som ditt. Håller med. Är riktigt glad att BIKE fått nån sorts nytändning för den tidningen va riktigt tråkig ett tag.
 

BTB

Ny medlem
Gick med
30 Dec 2006
Ort
Helsingborg
Hoj
R1-08
Jag läste första nummret igår och jag är kluven...det är jättebra med ännu en tidning eftersom allt som har med mc att göra är kul att läsa:tummenupp . MEN Motorrad kunde klart vara bättre och mer intressant att läsa. Det fanns dessutom faktafel (vikt/effekt fel) som man kan reta sig på om man vill och har den läggningen.

Det fanns och också bra artiklar som långtesten med K5:an som gått drygt 5000 mil. Det visade att en motor i dagens hojar faktiskt inte är slut efter 5000 mil som alla tycks tro.

Både och med andra ord. Bike är lite mer intressant och mer spännade känns det som. Kanske nästa nummer Motorrad blir bättre...

/D.
 

Gsx-r Freak

Gsx-r 4 ever
Gick med
4 Jan 2006
Ort
Nu i Kävlinge.
Hoj
Gsxr600k4 +14e skrotet=bra fotpall
Har inte kolla motorrad. Har kört på bike innan. Men letar ny blaska som är intressant och som inte har en massa stavfel och fel info. drar ner tjusningen, lite Som ferdinand som satte sig rakt på en humla:)
 

powerjohan

Ogudaktig sporthojare
Gick med
27 Dec 2003
Ort
Precis vid ringen
Hoj
En sån där grön.
Håller med om Bikes kvalitetsförbättring, har inte hunnit testa Motorrad än men man får väl kika förbi tidningshandlarn och se om han/hon har den inne.

Och Bomber... ja mina åsikter om den har jag ventilerat tidigare. Är prenumerant men funderar på att slopa den. Kul att läsa om byggprojekten och mektips/DrBike men i mitt tycke känns kvaliten en bra bit under övriga, för mycket som inte är intressant för mig, för mycket outlaws och det börjar bli tjatigt att förklara för sambon att det är en mc-tidning och inte Slitz som jag läser...
 

BlöjRäsern

Gränsfall
Gick med
19 Feb 2006
Ort
Sthlm
Hoj
KTM 1090 ADV-R
Jag vet inte jag, köpte senaste Bike men jag tyckte den kändes som Bike alltid känts, d.v.s recensionerna sa: "bra klös, fina bromsar, lite smidigare instrumentering skulle önskats". Kanske är det BRA för det är ju en recension trots allt men själva formuleringarna är lite VÄL trötta ibland.
Det känns lite omotiverat (läs:slött) på det stora hela taget, ungefär som musiktidningar som skriver : "det här är det tyngsta som gjorts sedan sist det gjordes en så här pass tung platta".:rolleyes: Dessutom så hänvisar de för mycket till sin hemsida i tidningen, läs mer på hemsidan står det överallt. Vad fan, skriv in informationen istället för hänvisningen, det skulle höja intrycket rejält.

I fallet Bomber har jag gett upp. Där köpte jag ett av de tidiga numren och tänkte: "Jaha, en klipp-och-klistrareportagetidning med chipsfeta brudar som egentligen vill in i valfri tidning för lumpengrabbar". Dessutom så var det smilies, särskrivningar och stavfel överallt. Tidningen var relativt ny då så jag gav den ett år och köpte sedan ett ex igen. Förbättringen stod inte att finna. Det är ok (läs:inte ok men ändå mer ok) på nätet att skriva illa men i redaktionellt material så ser det bara så hemskt ut. Dessutom var det ännu fler svankande, läppglansiga, munputande damer som tycktes ha haft ett gott år med många fester och ännu mer chips. Illa, illa, illa!
Skulle man kunna säga att det är ett SH i pappersformat + chipsisar?
Det är synd, för bilderna är bra i övrigt och att läsa om folk som bygger själv är (för mig) otroligt intressant men jag orkar bara inte plöja igenom dåligt skrivna reportage och kolumner. Synd är det också att dessa duktiga byggare inte får mer utrymme i andra tidningar så fler ser vilka resurser vi har i landet.
Möjligheten finns att det bara är jag som är tråkig och elitistisk. Vill folk läsa sånt får de väl göra det men räkna inte med mig. :)
Hur jag har lyckats missa en svensk motorrad är ett mysterium. Ska kollas upp.
 
Last edited:

-WANTED-

#62
Gick med
10 Apr 2007
Ort
Halmstad
Hoj
R1, crf 450
Jag köpte Motorrad och jag tyckte den var bra, om inte mer. Är rätt ny i hojvärlden och har en hel del att lära så att de börjar med de grundliga grejorna tycker jag är bra för en som mig och sedan utvecklar det mer efterhand, men det är ju tjatigt/ointressant att läsa samma sak om och om igen så kan förstå att en erfaren inte tycker om den. För de kan ju inte skriva om samma saker de skrev för ett par nummer sen. Medans bike har skrivit om vissa saker innan och för att få ett tjockare nummer så måste man gå in på mer detaljer, vilket kan bli svårt att förstå för en som inte kan det grundliga (läs inte att det blir ointressant utan bara svårt att förstå) men för en erfaren är det ju skitbra.

Det blev lite rörigt, hoppas ni förstår.
 

Conrad

Troligen sporthoj.com medlem
Gick med
21 Apr 2003
Ort
Numera Linköpejng
Hoj
cbr600
Jag diggar "TWO". Den har riktigt skönt skrivna artiklar ibland. :) Men man hänger inte alltid med på alla slangutryck.
 

Coppertail

Squid
Gick med
17 Feb 2006
Ort
Perch mountain
Hoj
Fornminne FJ 1100
Förhoppningsvis kan en större tidning som motorrad vara lite mer objektiv i sina bedömningar av produkter.
Till skillnad från de av annonsörerna hårt hållna småtidningarna.

Översättningen av Motorrad kändes lite styltig dock.

-Det har samma handlingsegenskaper som Metzeler K3, men,,,,:va
(Däcktestet på sid, 86)
 

Palmas

Ny medlem
Gick med
17 Aug 2003
Ort
Örnsköldsvik
Hoj
Ingen
Jag diggar "TWO". Den har riktigt skönt skrivna artiklar ibland. :) Men man hänger inte alltid med på alla slangutryck.

Jag haller med TWO är riktigt bra. Bäst gillar jag dock engelska PB som i mitt tycke är den bästa. Fast bikes fanar sig med topplessbrudar i sann engelsk anda och Superbike har jag inte läst.

Svenska Bike har jag helt slutat att köpa för efter en par argangar insag man att man läste samma artikel men med uppdaterad arsmodell. Inte speciellt mycket intressant info fran MotoGP eller WSBK var det heller om man jämför med de engelska tidningarna. Man kanske ska ge Nya Bike chansen igen nu da när Gerry och company har startat Gamla Bike i nytt namn = Motorrad.

Motorrad har jag inte läst, varken den svenska eller den tyska.
 

rallyfisken

Eleganten i från vidderna.
Gick med
6 Jan 2006
Ort
Nybro
Hoj
Yamasaki ZXSR500, Kawasaki ZXR400 slaktad på delar...
Kan inte annat än att hålla med fullständigt. Köpte Bombers sista nummer 07 och reagerade precis som du på de gramatiska felen. Okej om man har 2-3 fel i hela tidningen men här snackar vi om 2-3 fel per reportage. Är tidningen dessutom tvungen att ha det "härliga" porr-via-sms uppslaget i mitten? Känns inte särskilt MC-relatarat i mina ögon. Annars tycker jag att det va trevligt att få se "projekt reportaget" och inte bara färdiga produkter i tidningen.
 

Hedgehog

Talanglös...... :(
Gick med
17 May 2006
Ort
På landet i Ramlak
Hoj
En långsam VFR, en lika långsam RD350 samt en liten motard
Motorrad kom ju med posten idag av någon anledning, så jag väntar med kommentare tills jag hunnit bläddra igenom den.

Rent generellt kan jag tåla rätt mycket även om stavning/syftningsfel är trist/irriterande, däremot är en mc/slitz tidning :zpy :tummenner
 

Webspy

.....
Gick med
4 Feb 2004
Ort
Täby
Hoj
Polisbil
Avsaknaden av intressant mc-läsning i sverige har fått mig att prenumenera på: www.racermag.co.uk

Till o med Teddy, en synnerligen svårflirtad herre gav tummen upp till denna lysande tidning.
 

fazerfun

Gudomlig sporthojare
Gick med
24 Jun 2004
Ort
08 syd
Hoj
Ducati 748 SP -97, Honda VTX 1800 -05, Honda CRF 450 R -08
:D Håller med trådskaparen. Stod och bläddrade i Motorrad på macken för att se om det kunde vara något men det blev Bike ändå. Motorrad känns som Suzuki gsr 600 i den nakna 600-klassen: säkert helt ok men tillför inte ett smack nytt.

Bike har def. snäppt upp sig och är nu inte långt efter de bästa utländska tidningarna. Det jag däremot INTE gillar är ovanan att blanda fetstil med vanlig stil för att riktigt betona vissa stycken eller buzzwords....lika tröttande att läsa som man skulle skifta typsnitt överallt...

Bomber har bara sneglat på men jag får lite "Moore möter Bike för 20 år sedan" feeling....varken tjejerna eller hojarna är tillräckligt intressanta. :D
 

Nitrous

www.actionpics.se
Gick med
8 Mar 2003
Ort
Mantorp (Racetorp)
Hoj
Panigale
Woow, nu blev jag lite imponerad av Mattias. Både ge ris o ros i samma inlägg, det är inte varje dag man läser sånt :)

Har bara läst två av tidningarna, den sistnämnda sågar jag helt, läser den inte ens på dasset.

Bíke därmot tycker jag har förbättrats rejält på sistone. Den nya layouten som påbörjades under sommaren 2007 (eller har jag fel) känns modern och intressant.
Senaste numret blev jag riktigt intresserad av, MotoGP artikeln var intressant och eftersom det kommer mer i kommande nummer så får Bike förbli den tidning jag läser åtminstone.

/Nitrous
 

BMWksport

tidigare BMW1200GSA nu RSport :)
Gick med
30 Nov 2007
Ort
Helsingborg
Hoj
-07 BMW K 1200 R sport
Bara bra med lite konkurrens.... så slippper man kanske samma reportage som det är i mc nytt och bike....
Tyckte att motorrad var bra fick den gratis :) men där var ett erbjudande på 3 nr. för 99 kr det ska jag ta :) ska iaf. ge den en chans.
Prenumererar på Bike och ska fortsätta med det !!!
 

BTB

Ny medlem
Gick med
30 Dec 2006
Ort
Helsingborg
Hoj
R1-08
Bara bra med lite konkurrens.... så slippper man kanske samma reportage som det är i mc nytt och bike....
Tyckte att motorrad var bra fick den gratis :) men där var ett erbjudande på 3 nr. för 99 kr det ska jag ta :) ska iaf. ge den en chans.
Prenumererar på Bike och ska fortsätta med det !!!

Jag läser alla tidningar som går att köpa...om ett par år är jag ett levande uppslagsverk :rolleyes: :rolleyes: :va

/D.
 

Majkie

It's not bragging if you can back it up.
Gick med
18 Feb 2007
Ort
Stockholm
Hoj
Fnatti
"Layouten känns som nånting som kunde passa i en tidning för högerextremister. En passande slogan kunde vara "av hillbillies för hillbillies", kanske."

Men frågan är om det inte är bra att det finns tidningar för olika målgrupper?

Det finns ändå en hel del Svenska "hillbillys" som röstar på SD och gillar "chipsisar". (Måste vara ett nytt uttryck, jag har aldrig hört det förut iaf:D .)
Så varför ska vi snuva dem på deras fina magasin?
 
Status
Ej öppen för fler svar.
Nyheter
EIB-lån finansierar eldrivna motorcyklar från Stark Future

Europeiska investeringsbank...

Ökat antal tillåtna elever för handledare föreslås

Transportstyrelsen har före...

Triumph storsatsar inom Enduro

Motorsportlegenden och fler...

BMW CE 02 x VAGABUND

BMW Motorrad har presentera...

Bike kör Stark Varg på GGN 2.0!

I veckan blev det klart att...

Transportstyrelsen siktar på höjda avgifter

Transportstyrelsen har medd...

Insektsfaunan hårt drabbad efter nedläggningen av Järva MK:s motorbana

Efter nedläggningen av Järv...

Ny R1 Race och R1 GYTR

Pressrelease från Yamaha ...

Paul Edmondson ny chef för Triumph Racing Enduro Team

Motorsportlegenden och fler...

Miguel Oliveira klar för Yamaha

Miguel Oliveira och Lin Jar...

Top