Nordkorea

björn.e

hej hej
Gick med
19 Apr 2003
Ort
Utanför Linköping
Hoj
Brukar vara den med nummer 4
Markus skrev:
2286071
Jag känner en som turistade där, han tyckte det var helt okej. Vad var det du fick se, prostitution finns ju gott om på andra håll, just det kan vi (tyvärr) inte beskylla skäggot för.
Jag tycker f.ö. att det är allt utom okej att ens åka dit, generellt sätt.


Folket är extremt fattigt, ett få tal skor sig på hela befolkningen vilket märks omgående om man rör sig lite. Detta (min egen teori) gör att prostitutionen breder ut sig i samma takt det kommer dit fulfolk från rikare länder. Det är praktiskt taget omöjligt att ha en egen affär eller företag. Dock har det börjat släppa lite.

Människor som du pratar med vågar inte säga vad dom tycker, dom svävar med svaren tills man kommer till en "diskret" plats. Dom böcker du ser på en marknad är samtliga av ganska gammalt slag och till 99% en hyllning till Kommunismen. Tyvärr kollade jag aldrig noggrant i tidningar men jag tror att det var nog lika dant där. På burken fick vi faktiskt in kabel men det kan ju bero på att det vart ett av dom finnare hotellen. Jag hade tur att träffa en dam (från Sverige) som hade bott där en längre tid. Säkerhetspolisen rotar igenom sopptunnorna för att se till så att den berömda Hummern hamnar i munnen på eliten eller västerlänningar. Om man gör en så bissar sak så kan man ju bara tänka på vad mer dess polis hittar på.

Det finns inga saker i affärerna. Detta är mycket beroende på USA men man kan ju inte helt lägga skulden på dom i det här fallet. Havana håller på att rasa samman. Strömmen går nästan dagligen. Man får en order om att bygga sitt hus på ett ställe när det är färdig så är det absolut ingen garanti att du får bo där. Du kan när som helst bli flyttad till ett annat område. Du får inte röra dig hur du vill som Cuban. Sen har vi ju det där med demokrati...

Jag kommer inte ihåg alla intryck jag hade men om man vill se hur illa det kan gå med Kommunistiskt styre så är det en bra lektion att åka dit. Sen är ju Cuba en light version av Nordkorea.

Cuba skulle utan problem kunna livnära sig på sitt klimat och natur men i dagsläget går det inte. När Gubben dör kommer det att bli en invasion av Amerikaner hoppas bara att dom vårdar ön väl.

björn
 

marst060

Ny medlem
Gick med
6 Jul 2005
Ort
Stockholm
Hoj
Honda ANF 125
USA kommer aldrig att anfalla Nordkorea. Det är fördelen med kärnvapen, du blir inte anfallen.
 

R2

På två hjul sen -89
Gick med
6 Mar 2003
Ort
skvde
Hoj
ett bygge, + en 954 + YZF750R -95 som R7 stylats men också skrotats + Aprilia RS250, + RGV 250 + två RD350 + en kinamoto med egendesignade kåpor, en Stomp MiniGP och en Anaconda mingp-motard och en egenbyggd GP70racer.
tur för nordkoreas befolkning att dom har kärnvapen, så världen får ögonen på problemen.
Burmas militärregim dock, som inte hotar sin omvärld, gör precis som dom vill med sitt folk
 
Last edited:

jonasjacobson

Ny medlem
Gick med
10 Jul 2004
Ort
stockholm
Hoj
aprilia rs 250
Inte mycket till diskussion det här! Får väl liva upp den lite då. Jag håller iofs med om att Nordkorea är ett skitland. Troligtvis ett av de sämsta i världen. Kan tyvärr inte hålla med om att det är det minsta kommunistiskt. Inte ens socialistiskt.
Att "fixa" situationen lär vara extremt svårt. Militära angrepp är ju så gott som uteslutet med tanke på den redan nämnda närheten till Seoul. Det bästa alternativet vore ju att försöka starta en revolution men om folket är så hjärntvättat som det beskrivs lär inte heller det vara möjligt.
Kanske skulle gå att skicka lite agenter och mörda hela regeringen och officersstaben etc. Men med tanke på säkerheten i landet lär inte ens det gå. Jag kan faktiskt inte se någon lösning på problemet.
 

KGK

1200
Gick med
1 Jan 2006
Ort
fjollträsk
Hoj
KGK
vore kul om någon är mer kreativ än bara ha mord, krig osv. som lösning.

Den nordkoreanska ledaren Kim Jong-Il sade i ett uttalande på söndagen att de inte kommer att backa mot USA och att de är förberedda på fullt krig om USA "hämnas".

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=558406&previousRenderType=8

börjar bli laddat

Indien testade för första gången en medeldistansrobot med kapacitet att bära kärnvapen på söndagen, uppgav indiska försvarsmakten.

Missilens kapacitet på 400 mil innebär att den teoretiskt kan nå till Peking och Shanghai i Kina.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=558403&previousRenderType=6
 
Last edited:

BostonGurka

Bannad
Gick med
27 Mar 2006
Ort
Anonym
Hoj
Anonym
Last edited:

Markus

Gudomlig sporthojare
Gick med
12 Jan 2004
Ort
Area 08
Hoj
KTM
De är verkligen inte kloka där borta. :hihi

gruppfoto_394621b.jpg


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_2010265.svd

Varför faller exempelvis Kim Jong-Ils skugga inte på samma sätt som soldatskuggorna bredvid honom? Och hur kommer det sig att den svarta linjen på betongestraden soldaterna står på, saknas just på sidorna kring ledaren? Tittar man riktigt nära kan man dessutom se att pixlarna inte riktigt stämmer överens nere vid Kim Jong-ils ena fot, vilket ytterligare stärker misstankarna om att Nordkoreas diktator är sjuk och inte kan ställa upp på bild.


Jag genomled den här tragedin/komedin för ett tag sedan, väldigt sevärd! Fyra tummar av fem möjliga. :tummenupp :tummenupp :tummenupp :tummenupp

Man undrar ju hur blåst man kan bli av hjärntvätt i alla fall. Folk verkar ju verkligen vara ungefär en 1/5 så smarta som andra.


[YOUTUBE-ID]FJ6E3cShcVU[/YOUTUBE-ID]
 

#Olsson#

Ny medlem
Gick med
16 Apr 2004
Ort
WT-hyresrätt
Hoj
RSV1000R Factory
...vilket ytterligare stärker misstankarna om att Nordkoreas diktator är sjuk och inte kan ställa upp på bild. [/I]

Det stärker snarare misstankar om att bonntölparna på Svd har kul åt saken och är skrivkåta om vad fan som helst, och hur som helst.

1–0 till Nordkorea.
 

#Olsson#

Ny medlem
Gick med
16 Apr 2004
Ort
WT-hyresrätt
Hoj
RSV1000R Factory
Grattis. :3freak

Kan hålla med om att Kamratposten hade känts journalistiskt mer korrekt än den där texten.

DN är ännu värre.

"Dessutom finns ett pixelfel kring Kims vänsterfot som kan tolkas som att någon varit inne i bilden för att manipulera den. Det lyser grönt om den vänstra delen av hans vänstra, annars svarta, sko."

DN'ns köttskaft till journalister påstår detta samtidigt som de publicerar en jpeg-komprimerad bild som referens. Men egenskapen uppstår just under komprimering.

Bilden tv är tankad från dn.se och sedan förstorad till c a 270%. Den har jpeg-komprimerats en (1) extra gång (av mig) för att jag ska sejva den för beskådning på SH. Den högra har komprimerats med högre komp-grad separat. Man ser tydligt pixlar som mättats grönt – vilket det också ska göra. Det är vad DN menar när det "lyser grönt". :hihi
 

Bifogat

  • jpeg.jpg
    jpeg.jpg
    33.2 KB · Visningar: 35
Nyheter
ExploreBike: Nordkap och Trans Euro Trail

En dröm sedan många år har ...

Ökat antal tillåtna elever för handledare föreslås

Foto: LEON Transportstyr...

Aprilia RSV4 X ex3ma

Aprilia har presenterat RSV...

EIB-lån finansierar eldrivna motorcyklar från Stark Future

Europeiska investeringsbank...

Ökat antal tillåtna elever för handledare föreslås

Transportstyrelsen har före...

Triumph storsatsar inom Enduro

Motorsportlegenden och fler...

BMW CE 02 x VAGABUND

BMW Motorrad har presentera...

Bike kör Stark Varg på GGN 2.0!

I veckan blev det klart att...

Transportstyrelsen siktar på höjda avgifter

Transportstyrelsen har medd...

Insektsfaunan hårt drabbad efter nedläggningen av Järva MK:s motorbana

Efter nedläggningen av Järv...

Top