Olyckstråden 2008

Status
Ej öppen för fler svar.

morsan

Grinig gråhårig käring
Gick med
6 Sep 2006
Ort
Älvdalen
Hoj
Honda FT 500
Kopparberg: Motorcykelolycka
Det har inträffat en trafikolycka vid länsgränsen på väg 50 vid Silverhöjden mellan Kopparberg och Grängesberg. En motorcyklist har kört av vägen och in i ett staket. En person har skadats vid olyckan.
Publicerad av Fia, 2008-05-12 19:23:29 Wighsnews

MC-förare i olycka
Foto: Gunne Ramberg
Ludvika
En motorcykel körde av vägen vid sjutiden vid Silverhöjden utanför Grängesberg.Föraren fördes till sjukhus.
En man som kom körandes från Kopparbergshållet på en så kallad trike, en hemmabyggd trehjulig mc, körde av vägen och landade i en gärdesgård. Mannen luktade alkohol och är misstänkt för rattfylla, men han vägrade att ta ett utandningsprov.
Därför fick han istället lämna blodprov på Lindesbergs lasarett, dit han fördes skadad med ambulans. Dalarnas Tidningar


-------------------------------------------------------------------

Lund: Trafikproblem på E22
Strax innan klockan sex slingrade sig köerna långa på E22 vid trafikplats Lunds södra på grund av flera olyckor. Vid fem tiden havererade en lastbil i norrgående körbana. En halvtimme senare inträffade en motorcykelolycka mellan trafikplats Lunds södra och Gastelyckan. Kvart över fem krockade tre bilar söder om Lunds södra i södergående körbana. Text: Andreas Öberg
Publicerad av Fia, 2008-05-12 19:46:19 WighsNews

Två till sjukhus efter olyckor på E22
16:42 LUND
Mitt i måndagseftermiddagens trafik körde en motorcyklist omkull på E22 i norrgående riktning vid trafikplats Lund Södra. Vid 17.15 inträffade ytterligare en olycka när tre personbilar kolliderade ett par kilometer längre söderut, i höjd med Hjärup. Vägen stängdes av och två personer fördes till sjukhus.

Klockan 16.40 tog Skånepolisen emot larmet om att en mc-förare kört omkull med sitt fordon. Den kvinnliga föraren hade försökt att väja undan för en bil men föll i stället omkull. Räddningstjänst och ambulans skickades till platsen och tog med kvinnan till sjukhuset då hon eventuellt brutit foten då hon föll i backen.

Mc-olyckan skapade stora köer och det var troligtvis det tumultet som gjorde att det small en gång till. För bara en kort stund därefter skedde ännu en olycka när tre personbilar råkade köra in i varandra i norrgående riktning på E22:an bara ett par kilometer från den första olycksplatsen. Trippelolyckan ägde rum vid halv-fem och flera ambulanser kallades till platsen. En man fördes till sjukhus med rygg- och nackskador.

Vägen stängdes av strax efter klockan 17 och öppnades igen klockan 18.30
Skånskan.se
 
Last edited:

morsan

Grinig gråhårig käring
Gick med
6 Sep 2006
Ort
Älvdalen
Hoj
Honda FT 500
Katrineholm: Motorcykelolycka på väg 55
En motorcyklist har kolliderat med ett rådjur på väg 55 vid Sågmon utanför Katrineholm. Föraren har skadats och förs nu in till Kullbergska Sjukhuset.
Publicerad av Fia, 2008-05-13 06:43:01 WighsNews

Mc-förare knivrånad vid vägkant
Skaraborg 12 maj 18:02

En motorcyklist blev vid lunchtid på måndagen knivrånad då han hade stannat till på vägen nära Borgunda utanför Falköping. Mannen stod med sin motorcykel på riksväg 26 då en bil stannade och tre män hotade honom med kniv. En av rånarna tog motorcykeln och körde iväg, men välte och motorcykeln fattade eld. Alla tre försvann sedan i bilen, uppger SR Skaraborg.

12.42, Borgunda, personrån
En man stannar med sin mc på riksväg 26 mellan Borunda och Dalakorset. Plötsligt svänger en personbil upp vid sidan av mannen, i bilen finns tre män. De börjar tala med mannen men en av männen hoppar plötsligt på mc:n och kör i väg. De övriga hotar mc-ägaren bla med kniv. Den som tagit mc lyckas inte så bra med att köra, han kör in på en skogsväg och välter ganska omgående. Innan han lämnar platsen/mc:n så sätter han eld på denna. Samtliga gärningsmän har sedan lämnat platsen i den personbil som de kom med. Inga kända personskador. Polisen Västra Götaland
 
Last edited:

pbas

Gammal men stel...
Gick med
17 May 2007
Ort
Tullinge
Hoj
RSV4 F, Tuono 08
Årets största kram till Nogger med sällskap för hjälpen jag fick!

Bjuder på en bild på det lite deformerade ryggskyddet också, hur jag än håller det på ryggen så fattar jag inte hur det kan ha blivit så här. Dock är jag övertygad om att det hjälpte till nå fruktansvärt!
Skönt att höra att det gick förhålandevis bra iaf.

Råkade själv ut för ett liknande "missöde" tidigare i år. Klarade mig ok fysiskt men känner
igen det du upplever i form av återkommande "action replay"
...tappar kontrollen, luftfärd, "smällen", rädslan, "tänk om" etc etc.

Kan bara säga att det avtar med tiden och att det för mig hjälpte att regelbundet
få snacka av sig om hur det känns.
Att sitta och älta det för sig själv utan att "ventilera" förlänger nog återhämtningen och är direkt plågsamt.

Hoppas du kryar på dig snabbt så du kommer i sadeln asap.:tummenupp
 

morsan

Grinig gråhårig käring
Gick med
6 Sep 2006
Ort
Älvdalen
Hoj
Honda FT 500
Borgholm: Kollision mellan bil-motorcykel
En personbil och en motorcykel kolliderade vid 17-tiden på länsväg 136 norr om Löttorp. Ambulans och polis larmades till platsen då minst en person uppges vara skadad.
Publicerad av Teija, 2008-05-13 17:29:04 WighsNews
 

Pär

Det var inte jag
Gick med
22 Sep 2003
Ort
Svenska Rivieran
Hoj
Aprilia RSV4 Factory, Aprilia RS250 ,RD350-84
som sagt vissa har lite att göra om dagarna.
 
Last edited:

morsan

Grinig gråhårig käring
Gick med
6 Sep 2006
Ort
Älvdalen
Hoj
Honda FT 500
Lerum: Trafikolycka på E20
En motorcyklist och en personbil kolliderade strax efter klockan 19 på E20 vid trafikplats Floda. Utryckningsfordon larmades till olycksplatsen där minst en person skadades.
Publicerad av Camilla, 2008-05-13 19:47:26 Wighsnews

19.19 Floda, trafikolycka med personskada
En personbil och en mc har kolliderat vid Floda Allé, bron över motorvägen. Räddningstjänst och ambulans på väg. En ambulanshelikopter tillkallad. Två personer avförda till Sahlgrenska sjukhuset. Omfattningen av personskadorna är inte kända. Polisen Västra Götaland

Två till sjukhus efter olycka
En trafikolycka mellan en bil och en motorcykel inträffade vid trafikplats Floda på tisdagskvällen.Enligt polisen är det en personbil och en mc som har kolliderat vid Floda Allé, vid bron över motorvägen.

- Mc-föraren var illa däran. Hjälmen var spräckt. Mer vet vi inte just nu, säger Johan Petroni, inre befäl vid polisen i Alingsås.

Enligt SOS Alarm var det två personer som färdades på motorcykeln.
Två personer har nu förts till Sahlgrenska universitetssjukhuset med ambulans och ambulanshelikopter. Den tredje personen undersöktes på plats, men behövde inte föras till sjukhus.
Enligt Sahlgrenskas pressjour är de båda lindrigt skadade. Larmet kom klockan 19.19 GP

Texten ändrad i GP:s nätupplaga:
Två till sjukhus efter olycka
En trafikolycka mellan en bil och en motorcykel inträffade vid trafikplats Floda på tisdagskvällen.Enligt polisen är det en personbil och en mc som har kolliderat vid Floda Allé, vid bron över motorvägen. Enligt SOS Alarm var det två personer som färdades på motorcykeln.
Två personer har förts till Sahlgrenska universitetssjukhuset med ambulans och ambulanshelikopter. Den tredje personen undersöktes på plats, men behövde inte föras till sjukhus.
Enligt Sahlgrenskas pressjour är de båda lindrigt skadade. Larmet kom klockan 19.19.
 
Last edited:

Jim G™

Nu med hoj igen :-)
Gick med
8 Jun 2007
Ort
Färjestaden
Hoj
none

morsan

Grinig gråhårig käring
Gick med
6 Sep 2006
Ort
Älvdalen
Hoj
Honda FT 500
Klippan: Mc-olycka
En motorcyklist körde vid 18.40-tiden omkull på väg 1827 mellan Klippan och Örkelljunga. Utryckningsfordon larmades till olycksplatsen men förarens skador är okända.
Publicerad av Camilla, 2008-05-14 19:17:46 WighsNews

Publicerad 14 maj 2008 kl 19:55
KLIPPAN. Mc-förare landade i skogen - slog själv larm
En mc-förare kördeav vägen mellan Klippan och Örkelljunga under onsdagskvällen. Olyckan inträffade mellan Hillarp och Ishult, strax före klockan 19, och motorcykeln landade en bit ut i skogen.
Motorcyklisten kunde själv slå larm med sin mobiltelefon och kunde lotsa räddningstjänsten rätt genom att lyssna till sirenerna. Föraren, en man i 30-årsåldern, fördes till sjukhus med befarat benbrott. hd.se

18:49 Söderåsen. En motorcykelolycka inträffar på Vedbyvägen i Örkelljunga. Föraren kontaktar själv räddningstjänsten och ambulans enligt hans egna uppgifter har han skadat benet. Polisens sida
 
Last edited:

Lazlo440

Medlem
Gick med
3 Mar 2006
Ort
Skåne
Hoj
GSXR 750
Klippan: Mc-olycka
En motorcyklist körde vid 18.40-tiden omkull på väg 1827 mellan Klippan och Örkelljunga. Utryckningsfordon larmades till olycksplatsen men förarens skador är okända.
Publicerad av Camilla, 2008-05-14 19:17:46 WighsNews

Spooky... Jag la precis in denna vägen i "Vägtips"... Skönt att det inte blev värre än ett befarat benbrott. Vägen är väldigt smal och kurvig så det brukar inte gå överdrivet fort där
 

morsan

Grinig gråhårig käring
Gick med
6 Sep 2006
Ort
Älvdalen
Hoj
Honda FT 500
Karlskrona: Mc-olycka
Utryckningsfordon har larmats till en mc-olycka på väg 682 vid Rosenholm mot Rödeby. Förarens skador är okända.
Publicerad av Camilla, 2008-05-14 23:13:39 WighsNews

22:58 Karlskrona. En Motorcykel har kört omkull på väg 682 vid Rödeby. Ambulans kallas till platsen. Oklart skadeläge. Polisens sida

Motorcyklist körde omkull
KARLSKRONA Utryckningsfordon fick sent på onsdagskvällen rycka ut till väg 682 efter Rosenholm i riktning mot Rödeby där en motorcyklist kört av vägen. Föraren som ådrog sig okända skador fördes till sjukhus med ambulans.
2008-05-15 00:37 Sydöstran
 
Last edited:

morsan

Grinig gråhårig käring
Gick med
6 Sep 2006
Ort
Älvdalen
Hoj
Honda FT 500
Grästorp: Mc-olycka
En motorcyklist har kört omkull på väg 47 vid Medbacka strax innan Grästorp. Föraren som uppges vara skadad är vaken men ligger kvar på marken.
Publicerad av Camilla, 2008-05-15 21:00:31 WighsNews
 

IronMike

Guest
Årets största kram till Nogger med sällskap för hjälpen jag fick!

Årets största kram tillbaks, från mig.. för att det gick så bra polarn! Brukshundklubben nästa helg? =)

Leksand: Person påkörd
En person har blivit påkörd av en bil vid ICA i Leksand. Det är ännu inte känt om den drabbade är allvarligt skadad men räddningsstyrkor har larmats till platsen.
Publicerad av
Fia, 2008-05-17 01:35:47
 
Last edited:

johanssonsan

Ny medlem
Gick med
9 Dec 2005
Ort
Märsta
Hoj
Pegaso 650
Lycksele: Motorcykelolycka
En person skadades vid lunchtid i en singelolycka med en motorcykel som inträffade vid korsningen mot Lycksele utanför Vilhelmina. Enligt uppgift så fördes den skadade med ambulans till Lycksele lasarett.
Publicerad av
Teija, 2008-05-17 14:04:54

Borås: En skadad i olycka
En motorcyklist har kört av vägen på Ebbaredsvägen utanför Borås. En person har skadats vid olyckan.
Publicerad av
Fia, 2008-05-17 22:24:05
 
Last edited:

morsan

Grinig gråhårig käring
Gick med
6 Sep 2006
Ort
Älvdalen
Hoj
Honda FT 500
Ale: Trafikolycka
Minst en person uppges ha skadats strax efter 17 då en personbil och motorcykel kolliderade på E45 vid Jordfallsbron.
Publicerad av Teija, 2008-05-17 17:42:31 WighsNews
 

morsan

Grinig gråhårig käring
Gick med
6 Sep 2006
Ort
Älvdalen
Hoj
Honda FT 500
Föraren omkom


Borås: En skadad i olycka
En motorcyklist har kört av vägen på Ebbaredsvägen utanför Borås. En person har skadats vid olyckan.
Publicerad av Fia, 2008-05-17 22:24:05


Borås: Mc-förare omkom
Uppdatering: En motorcyklist omkom vid trafikolycka på Ebbaredsvägen utanför Borås tidigare i kväll.
Publicerad av Fia, 2008-05-18 00:32:24
WighsNews

MC-förare omkom i olycka utanför Borås
En man i 30-årsåldern omkom i en mc-olycka i Ebbared i närheten av länsväg 180 strax utanför Borås på lördagskvällen.
Privatpersoner hittade mannen när han låg intill sin motorcykel.
Det var vid 21.30-tiden på lördagskvällen som polis larmades om olyckan. Förbipasserande hade hittat mannen liggande bredvid motorcykeln.
- De följde motorljudet som avstannade och hittade honom, säger inre befäl vid Boråspolisen.
Polisen vet inte vad som orsakat olyckan. Expressen

07:39 | söndag 18 maj 2008
MC-förare omkom vid singelolycka
En MC-förare i 30-årsåldern omkom vid halv tiotiden i går kväll i en MC-olycka på en mindre väg vid Ebbared nära Ekås nordväst om Borås
Mannen hade lånat en motorcykel och var ute på en provtur när han av okänd anledning körde av vägen.

Motorcykelns ägare hörde att 30-åringen var på väg tillbaka när motorljudet plötsligt tystnade. Han rusade dit och fann 30-åringen. Räddningstjänst och ambulans som kallades till platsen kunde inte rädda mannen liv.
SR/Sjuhärad
 
Last edited:

Rymding

grön på mc.
Gick med
6 Mar 2003
Ort
Ludvika
Hoj
2002 Kawasaki ZR-7S + 1991 Honda Dominator NX-250 + 2002 Kawasaki ZX-6R 636
Smet från mc-olycka (www.dt.se)

LUDVIKA



I Räfsnäs klarade inte mc-föraren av att hålla fordonet på vägen. Foto: Fredrik Larsson
22-åringen skulle åka och överraska sin flickvän. Han liftade med en mc-förare och hamnade i en helvetesfärd som slutade i diket, där föraren lämnade den skadade 22-åringen.


Natten mellan fredagen och lördagen fick 22-åringen för sig att han skulle åka och överraska sin flickvän. Han fick lift med en mc-förare som körde väldigt fort.

- Min son hade bankat honom ryggen och sagt åt honom att sakta ner på farten. Men det hade han ju inte gjort, säger 22-åringens mamma, som återberättar det händelseförlopp som sonen berättat för henne.

I Räfsnäs körde föraren av vägen och in i en sten. Männen kastades av och 22-åringen ådrog sig ett allvarligt benbrott.

- Vår son flög nästan 30 meter i luften, så det är rena änglavakten det här.

Själv hade 22-åringen för ont för att orka ringa larmnumret så han bad föraren att göra det, men denne sa att det inte gick. Då räckte 22-åringen fram sin mobiltelefon.

- Men då tog han min sons telefon och slängde ut den i gräset. Sedan stack han därifrån.

- Att han bara stack därifrån och struntade i honom, det är ju det som gör så himla ont, säger mamman sorgset.

Det är ännu oklart hur länge 22-åringen låg i gräset innan en lastbilschaufför fick syn på honom. Vid den tidpunkten var 22-åringen kraftigt nedkyld och hade en kroppstemperatur på 34 grader.

Lastbilschauffören ringde efter en ambulans som förde 22-åringen till Falu lasarett.

- Han är ju väldigt besviken. Det är ett svårt brott han har fått, inget vanligt benbrott. Han säger att "det kan man väl stå ut med, men det är det där med att han lämnade mig..."

- Det här är jättejobbigt för oss. Vi tycker att det här är fruktansvärt, säger mamman bedrövat.

Hon berättar att 22-åringen inte ådragit sig några andra skador och att det är tur att han inte fick några hjärnskador med tanke på att han inte bar hjälm.

Olyckan är polisanmäld och nu vädjar föräldrarna till allmänheten att höra av sig till polisen med uppgifter som leder till att föraren av motorcykeln hittas. Mamman berättar att 22-åringens kompisar även söker febrilt efter ledtrådar på nätet.

- De försöker ju med allt kompisarna, med näbbar och klor, för alla är ju lika upprörda över det här. Alla vill ju att det här ska få ett slut, att de hittar den här killen, säger mamman innan hon och hennes man ska åka till Falun för att vara med på uppvaket efter sonens operation.

Källa www.dt.se
 

morsan

Grinig gråhårig käring
Gick med
6 Sep 2006
Ort
Älvdalen
Hoj
Honda FT 500
Lessebo: Trafikolycka
En trafikolycka inträffade på eftermiddagen utanför Lessebo. Enligt de första uppgifterna var det en motorcykel som kolliderade med en älg. Det är inte känt om någon behövde föras till sjukhus.
Publicerad av Uffe, 2008-05-18 17:44:22 WighsNews
 

morsan

Grinig gråhårig käring
Gick med
6 Sep 2006
Ort
Älvdalen
Hoj
Honda FT 500
Man på cross allvarligt skadad
2008-05-17 05:50
En man i femtioårsåldern skadades på fredagseftermiddagen allvarligt i en motorcykelolycka i Tyfors.
Mannen fick sladd med sin cross på en träbro och åkte in i en järnbalke. DD
 

morsan

Grinig gråhårig käring
Gick med
6 Sep 2006
Ort
Älvdalen
Hoj
Honda FT 500
Värnamo: Motorcykelolycka
En motorcyklist uppges ha skadats strax efter 17 då denne ev okänd anledning körde av vägen på länsväg 691 mellan Rydaholm och Lagan.
Publicerad av Teija, 2008-05-21 17:40:34 WighsNews
 
Status
Ej öppen för fler svar.
Nyheter
Transportstyrelsen siktar på höjda avgifter

Transportstyrelsen har medd...

Insektsfaunan hårt drabbad efter nedläggningen av Järva MK:s motorbana

Efter nedläggningen av Järv...

Ny R1 Race och R1 GYTR

Pressrelease från Yamaha ...

Paul Edmondson ny chef för Triumph Racing Enduro Team

Motorsportlegenden och fler...

Miguel Oliveira klar för Yamaha

Miguel Oliveira och Lin Jar...

Suzuki utvecklar döda-vinkeln-kamerasystem

En ny patentansökan har avs...

BMW köper Suzuki-data – nästa steg MotoGP?

Sedan en tid har olika rykt...

HRC och Repsol avslutar samarbete

Efter 30 års samarbete på d...

MV Agusta utvecklar ny trecylindrig motor

MV Agusta har officiellt be...

MotoGP-Ducati såld på auktion för närmare 5 miljoner

Ducati Desmosedici GP7 är o...

Top