Jo det är ju en rätt märklig situation. Är rätt övertygad om att förskolebarn inte blir det minsta kränkta över vad för djur deras mat kommer ifrån. De skulle nog vägra äta det om de fått bevittna en slakt dock, oavsett djurart.
"Idag blir det kyckling. Då börjar vi med att hugga av huvudet med en kniv och sen drar vi av alla fjädrar från kroppen"
Jo det är ju en rätt märklig situation. Är rätt övertygad om att förskolebarn inte blir det minsta kränkta över vad för djur deras mat kommer ifrån. De skulle nog vägra äta det om de fått bevittna en slakt dock, oavsett djurart.
"Idag blir det kyckling. Då börjar vi med att hugga av huvudet med en kniv och sen drar vi av alla fjädrar från kroppen"
Jag kan inte med ord beskriva hur fel jag tycker det är att pracka på barn religion.
Låt de va fria att välja själva, när de blivit 16år eller så.
Finner det synnerligen själviskt.
13-14 är väl den gängse åldern?
Ptja..
Jag växte upp med både fjäderfäavlivning och slakt/styckning av nöt och svin sen före jag kunde cykla.
Det var liksom naturligt att mata lille nasse så vi kunde äta upp honom sen.
Inte konstigare än att sätta sig vid ån med sitt metspö.
Men det är klart, asfaltsbarn som aldrig sett var maten kommer ifrån blir nog lite pipiga.
Själv minns jag lukten från när morfar styckade grisar i garaget i källaren
Öh, luktar det att stycka gris?
Jag har styckat ganska många djur, luktar kött på sin höjd.
Jag har vagt för mig att det är en ganska metallisk doft när man styckar just gris?
Ta vara på fjälstret nästa gång, det luktar rakt inte kött....
Jag tänker på det när jag köper fjälster, att någon stackare har haft som jobb att göra rent det här.
Är rätt bekväm med det mesta inuti djuren men den där delen tycker jag är lite knasig, speciellt på gris som äter allt möjligt.
Jag har vagt för mig att det är en ganska metallisk doft när man styckar just gris?
Är du konfirmerad?Det stämmer säkert, fortfarande helt skevt.
Är du konfirmerad?
Förutsatt att djur kan känna förödmjukelse, vilket de nog med säkerhet kan, så lär de inte göra det efter döden.Den ultimata förödmjukelsen, bli dödad, hackad i småbitar och uppkörd i sina egna tarmar.
Eller den ultimata upphöjelsen, du var så mkt värd att vi måste äta upp dig till sista biten.
All djurhantering är förnedrande men ändå inte. Jag styckade ett rådjur i idag. Efteråt skulle jag slänga resterna och då slogs jag av en lite märklig känsla, när man står och kastar något/någons ben i en grop.
Det är därför jakten (och uppfödningen) ger insikt i etiken med att använda så mycket som möjligt av djuret.Förutsatt att djur kan känna förödmjukelse, vilket de nog med säkerhet kan, så lär de inte göra det efter döden.
All djurhantering är förnedrande men ändå inte. Jag styckade en älg i tisdags. Efteråt skulle vi slänga resterna och då slogs jag av en lite märklig känsla, när man står och kastar något/någons ben i en grop.
Men jag gör det gärna om och om igen, så länge jag äter kött. Vad som helst är bättre än att bo i bur och bli avlivad i lysrörsljus efter timtal i lastbil.
Bara för det står det ett rådjur utanför fönstret nu
Men jag vet inte varför detta kom upp i denna tråd.
Å andra sidan är det nästan Only in Sweden som vi har så bra jaktlagstiftning.
VM-kval i isracing i Sverige 1 februari
2024,fim,isg,ice speedway,i... |
|
Färre döda i vägtrafiken
Foto: Jacob Sjöman Tran... |
|
Generationsskifte hos KTM: Stefan Pierer lämnar över ledningen till Co-CEO Gottfried Neumeister
Pressmeddelande, Mattighofe... |
|
GOTLAND RING BIKE WEEK 2025!
Foton: Michael Grundell ... |
|
Brembo och Michelin i samarbete – för säkerhets skull
Däckjätten Michelin och bro... |
|
Royal Enfield expanderar efter rekordförsäljning
Indiska motorcykeltillverka... |
|
Isracing-VM-kval i Sverige 1 februari
Den 1 februari körs V... |
|
Michelin och Brembo i samarbete för ökad säkerhet
Däckjätten Michelin och bro... |
|
MC-mässan flyttar till Jönköping
MC-Mässan 2026 genomförs på... |
|
Eldriven motocrosshoj från CFMOTO
Kinesiska motorcykeltillver... |