Jag tänker mig var den är riktigt bra på och vad som funkar mindre bra i vardagen. Funktionerna kan man läsa sig till och att den är bra går att se på någon review på tuben men hur är den att leva med?
Går den verkligen till 300 grader och använder man hög temperatur till någonting?
Vad blir det att man lagar för mat med den jämfört med en gas/kolgrill uppsatt för indirekt värme?
Hur ofta slocknar den pga att pelletsarna inte matar som de ska?
Och framför allt: Smakar röken som trä, kol eller briketter?
Jag känner ingen större skillnad på de flesta träslag jag provat (utom Hickory och Mesquite) men kör jag low and slow med briketter som tänds kalla i grillen smakar det surt och att lägga på kall rökved på varm kol ger en iofs angenäm röksmak men den smakar lite mer eld/skogsbrand än en stor smoker som endast gått på ved. Jag hänger en del på
https://detarrogantasvinet.se/ där man kör 100% ek i 4-10 timmar beroende på detalj och långrökning på det sättet ger en robust röksmak som dock aldrig blir det minsta stickig eller smakar eld.