Drogtestas på jobbet??

För eller mot drogtest på jobbet?


  • Antal röstningar
    0
Status
Ej öppen för fler svar.

Twin

Ska leverera metervara
Gick med
31 Mar 2003
Ort
Växjö
Hoj
Såld
Ja, det ska vara drogfritt på jobbet. Det måste man kunna kräva av sina kollegor.

/T
 

Tellet

medlem, ja
Gick med
3 Sep 2004
Ort
Halmstad
Hoj
cbr 600 -93 F2
Twin skrev:
Ja, det ska vara drogfritt på jobbet. Det måste man kunna kräva av sina kollegor.

/T


med drogfritt menar du snus, cigg och knark? drogfritt på jobbet är väll en självklarhet? men på fritiden bör dom väll inte bry sig?
 

Lou siffer

officiellt lammkött
Gick med
18 Jun 2005
Ort
Norrort
Hoj
en kvadad en nedkappad och en trasig
Nej jag voll inte drogtestas på jobbet nu! Dricker cocelana etyfym eller va de heter(hostmedicin som innehåller morfin)
Och sniffar massa xylmetazolinhydroklorid (Nässpray)
Det skulle säkert ge utslag med min tur..
 

Mögel

Hillbilly
Gick med
11 Jun 2005
Ort
I skogen
Hoj
1x Yamaha, 3x Honda, och en Kina
Tellet skrev:
med drogfritt menar du snus, cigg och knark? drogfritt på jobbet är väll en självklarhet? men på fritiden bör dom väll inte bry sig?


Vadå snus är väl igen drog.... :4skrika Det är godis... :)
 
Last edited:

Vegas

Racing, plåster för själen...
Gick med
6 Mar 2003
Ort
Falun
Hoj
BMW S1000XR -18 + Sv 650 (R) K2 + SV 650 K3 + Gixxer dragbike K2 + Gixxer 1000 K1 + Gixxer 1000 K3 + Honda CB125T
Här kommer det jag har lärt mig, och det kommer från både x-pundare och läkare..


Cannabis är en psykoaktiv drog som påverkar hjärnan och psyket. Röken från en marijuanacigarett eller haschpipa innehåller över 400 olika ämnen, varav ett sextiotal är psykoaktiva. Det mest psykoaktiva ämnet kallas THC och haschets styrka brukar därför anges i THC-halt.
THC tas snabbt upp i lungorna hos den som röker cannabis. Haschruset kommer redan efter några minuter och varar ungefär en timme - även kallat "akut påverkan". Men även efter ruset finns THC och nedbrytningsprodukterna (metaboliterna) kvar i kroppen - även kallat "kronisk påverkan". THC är olösligt i vatten men löser sig däremot i fetter. Det lagras därför i kroppen, framför allt i hjärnan, levern och lungorna och försvinner sedan långsamt ur kroppen via urinen och avföringen. En vecka efter haschrökningen är ungefär hälften av den THC som rökaren fick i sig kvar i kroppen. Det kan ta ända upp till en månad innan THC och alla nedbrytningsprodukter har försvunnit. Detta innebär att man fortsätter att vara påverkad av THC långt efter det akuta ruset släppt och att den kroniska påverkan avspeglas i sämre korttidsminne, koncentrationssvårigheter och sämre inlärningsförmåga.
Man blir "hög" av hasch och man får en känsla av välbefinnande. Det är naturligtvis dessa positiva upplevelser, en känsla av total närvaro i nuet samtidigt som fantasin kan flöda, som eftersträvas. Men cannabis är en oberäknelig drog och effekterna är inte alltid positiva, utan i stället kan skräckfyllda fantasier, en känsla av hot och ångest uppstå. Psykiskt sköra personer och tonåringar som befinner sig i en känslig fas av sitt liv löper större risk att få ångestattacker, även om de bara röker någon enstaka gång. Motoriken och tankeförmågan försämras under påverkan av hasch. En av de allvarligare konsekvenserna av längre tids haschmissbruk är att till exempel inlärningsförmåga, minne och koncentration försämras.
Hur farligt hasch är beror förstås på hur mycket som röks, hur ofta och hur länge man har hållit på. De medicinska skadorna efter ett långvarigt vanemässigt haschrökande är väl dokumenterade; produktionen av könshormoner, immunförsvaret och celldelningen påverkas. Risken för astma och allergiska besvär i luftvägarna liksom luftvägsinfektioner och luftrörskatarr ökar. Även psykologiska skador uppkommer efter ett långvarigt haschrökande.


Alkohol är ett ämne som finns i öl, vin och sprit. Alkohol påverkar hjärnan. Detta märks vanligen genom att den som dricker alkohol blir mer eller mindre berusad. Hjärnskador är relativt vanliga hos människor som druckit stora mängder alkohol, men många andra organ i kroppen påverkas också av alkohol.
Vin och öl kan ge lika svåra alkoholskador som sprit. Det finns ingen helt riskfri alkoholkonsumtion. I allmänhet är det den sammanlagda mängden alkohol som en person dricker som avgör hur svåra skadorna blir. Den som "tål" att dricka stora alkoholmängder löper därför större risk att få alkoholskador.
Dricker man alkohol i stora mängder under en längre tid utvecklas ett beroende som gör att det blir svårt att kontrollera sitt drickande. Alkoholism och andra alkoholproblem går att behandla och ju tidigare man ingriper desto bättre.
C:a 7000 svenskar dör varje år på grund av sjukdomar eller skador som har samband med alkoholdrickande. Omkring en femtedel av alla patienter som tas in i akutsjukvården har alkoholproblem och inom den psykiatriska sjukvården är andelen alkoholfall omkring 40 procent.
Ur ett samhällsperspektiv medför alkoholkonsumtion flera problem. Sämre folkhälsa, oprovocerat våld och trafikolyckor är exempel på negativa konsekvenser som förvärras av alkoholkonsumtionen i samhället


Tobaksbruket har sitt ursprung på den amerikanska kontinenten och kom till Europa och Sverige under 1500-talet.
Tobak innehåller nikotin. Nikotin är en beroendeframkallande drog, som i hjärnans centrum för lust och olust framkallar positiva belöningseffekter. Nikotinpåverkan aktiverar också "alarmcentrum" (locus ceruleus), vilket ger en ökad vakenhet. Abstinens, dvs utebliven tillförsel av nikotin hos nikotinberoende, leder till svårigheter att hantera situationer, aggresivitet, spänning, oro och koncentrationssvårigheter. Det kemiska beroendet av nikotin liknar beroendet av andra psykoaktiva droger.
Ruseffekter kommer ganska snabbt (några sekunder till någon minut) efter det man tagit en dos och som försvinner inom några timmar: Nikotin ger biologiskt mätbara effekter inom några sekunder. Bl a ökar vakenhetsgraden.
Passiv rökning: Ett stort antal studier har visat på sambandet mellan passiv rökning och lungcancer. Riskökningen ligger i flera studier på 30-50 procent jämfört med de som inte utsätts för rök.
Skadeverkningar: Tobaksrökning är en av de viktigaste orsakerna till hjärt- och kärlsjukdomar bland såväl män som kvinnor. Epidemiologiska studier visar genomgående att ju mer man röker, desto större är risken för kranskärlssjukdom. Rökning minskar också blodplättarnas (trombocyternas) överlevnad och ökar deras tendens till hopklumpning. 1964 fastslog WHO att cigarettrökning är orsak till lungcancer. Lungcancer är idag den vanligaste dödsorsaken i cancer i hela världen. Tobaksrökning är den vanligaste orsaken till cancer i struphuvudet och en viktig orsak till cancer i munhåla, svalg och matstrupe. Risken för manliga storrökare är omkring fem gånger högre än hos män som inte röker


Ecstasy har både centralstimulerande och hallucinogena egenskaper. Ecstasy säljs som små, vita eller färgglada, tabletter. Ibland präglade med motiv som till exempel ett äpple, smile-ansikte, klöverblad eller dollartecken. Ecstasy förekommer också i kapslar vilket är lätt att förväxla med amfetamin.
Ett vanligt rus av ecstasy ökar serotoninhalten (en sorts signalsubstans) i hjärnan och ger en känsla av energi, gemenskap, lycka och stärkt självförtroende, därav benämningen ecstasy (extas). Rusupplevelsen kan pågå så länge som mellan tre och fem timmar, i vissa fall upp till tio timmar. Samtidigt förstörs serotoninreceptorerna i hjärnan. Detta leder till sömnlöshet, ångest, depressioner, synstörningar, svettningar, "darr" och käkkramp är exempel på komplikationer vid ecstasyanvändning.
Ecstasy stänger dessutom av kroppens värmeregleringssystem - man svettas inte även om kroppstemperaturen stiger. Detta innebär att kroppen kan överhettas. Man kollapsar eller får värmeslag. Om man inte dricker kyls inte kroppen ner och man kan dö av denna anledning eller så dricker man för mycket och drabbas av vattenförgiftning - man drunknar. Man har påträffat E-missbrukare med en kroppstemperatur på 44° C - normal "dödlig" temperatur är 42-43° C. Dessutom rubbas salt- och vätskebalansen.


Anabola steroider orsakar höjda blodfettvärden som kan leda till hjärtinfarkt, försämrad blodcirkulation och åderförkalkning.
Mellan perioder av steroidmissbruk drabbas ofta personen av depression, abstinens och sömnlöshet. Ett aggressivt beteende är vanligt med bland annat oberäkneliga vredesutbrott.
Kvinnor blir maskuliniserade, det vill säga får manliga drag. Ökad kroppsbehåring, skäggväxt, basröst och heshet, mindre bröst, manliga kroppsformer och håravfall är vanliga symptom hos kvinnor som dopar sig.
Tillväxthormon kan ge allergiska reaktioner, diabetesliknande effekter och akromegali - en sjukdom som ger onormal tillväxt av händer, fötter, näsa, läppar och haka.
Hud och muskler
På grund av vätskeansamlingen i musklerna som dopingpreparaten orsakar ser kroppen bullig och uppblåst ut. Ansiktet sväller upp, i synnerhet kinderna, och huden runt ögonen svullnar och stramar. Hudbristningar, speciellt vid armhålorna, är en vanlig biverkan.
Svårartad akne är vanlig i synnerhet på ryggen och axlarna.
Levern
Levern påverkas hos alla som tar anabola steroider. Mycket talar för att långvarigt bruk kan ge blodcystor i levern. Godartade levertumörer men också dödlig cancer har ett dokumenterat samband med dopingmissbruk.
Könsorganen
Män och kvinnor påverkas lite olika av anabola steroider. Gemensamt för båda är att sexualdriften förändras. I början av missbruksperioden ökar den för att sedan avta, ibland helt. Männen kan få förändrad sperma, blod i sperman eller minskad spermieproduktion på grund av att testiklarna tillbakabildas. Detta kan också ge smärta i testiklarna. Om missbruket börjar i tonåren är det mycket stor risk att personen blir steril för resten av livet. Även prostatakörteln förstoras av anabola steroider vilket ökar risken för inflammation och ger svårigheter att kissa. Flera män blir också impotenta under kortare eller längre perioder.
Kvinnor drabbas ofta av menstruationsstörningar. Ibland kan också klitoris förstoras och en "mindre penis" växer fram. Kvinnor som dopar sig får starka maskulina drag. Livmodersförändringar i form av cystor eller förstorad livmoder inträffar också. Det är inte ovanligt att kvinnor som dopar sig blir infertila, det vill säga oförmögna att bli gravida


Kokain är ett stimulerande medel som påverkar centrala nervsystemet på ett nästan explosivt sätt. Den som använder kokain upplever en starkt ökad självkänsla, man känner sig osårbar och nästan allmäktig.
De första gångerna man prövar kokain märks sällan några negativa effekter. Men om man använder kokain regelbundet kan man få en "kokaindepression", ett tillstånd som präglas av koncentrationssvårigheter, ångest, skuldkänslor, apati, sömnsvårigheter och depression. Kokain är ett vitt pulver som ser ut som druvsocker eller finkornigt tvättmedel.
Crack är en form av kristalliserat kokain som blandas i cigarett- eller piptobak. Effekten av crack är densamma som av kokain, men crackruset är intensivare och kortare. Preparatet är starkt beroendeframkallande


Amfetamin är ett centralstimulerande medel som verkar aktiverande på centrala nervsystemet. Det säljs som ett vitt pulver som kan sniffas eller lösas upp i vatten och drickas eller injiceras. Effekten beror på dosens storlek och på vilket sätt den intas. Den som har tagit amfetamin blir uppspelt, pratsam och rastlös. Man får en "kick" som gör att man känner sig pigg, vaken och "speedad". Amfetamin säljs också under namnet speed. Man går på högvarv. Tröttheten försvinner och behovet av sömn minskar och man känner varken törst eller hunger.
Amfetamin ger ett kraftigt bakrus. Man brukar tala om amfetminruset som en tvåstegsraket. Först kommer kicken och sedan kraschen, det vill säga "betalningen" för den kortslutning av hjärnans signal- substanser som ägt rum under första fasen. Man känner sig då väldigt trött, apatisk, överkänslig och irriterad. Många försöker dupera dessa olustkänslor med andra droger och amfetaminmissbrukaren kan därför hamna i en neråtgående spiral av blandmissbruk och försämrad prestationsförmåga.
Om man använder amfetamin under en längre tid behövs allt större doser för att man ska uppleva samma effekter som tidigare. Missbruket leder alltså till ökad tolerans och beroende. Amfetamin påverkar många organ i kroppen som till exempel hjärta och kärl. Även vid små doser ökar hjärtverksamheten, man andas snabbare, får höjt blodtryck och utvidgade pupiller. Tics, ofrivilliga ryckningar i ansiktet, är vanliga symtom hos amfetaminmissbrukare.
 

Dr.Bike

Guest
Wunder skrev:
Att vara påverkad på jobbet är såklart förkastligt, men att vara påverkad på sin fritid tycker jag inte jobbet har med att göra.

Förvisso inte.
Men om du är påverkad av nåt som inte går ur kroppen eller anses kunna ge effekter långt efteråt, ja DÅ har jobbet helt plötsligt med det hela att göra.
Bakfylla borde inte vara ett undantag, men ses nästan som en merit efter en personalfest t.ex...

Sen att det är obegåvat att droga sig med narkotika som smälter hjärnan och fördummar dig är ju en sak alla vuxna får ta ställning till själv. jag menar, det finns ju folk som är så korkade att de röker vanliga cigaretter TROTS allt man vet om deras hälsoeffekter... :fakta
Så varför skall det så inte finnas ÄNNU dummare individer som knarkar?

Ett lamt incitament alla drogliberala har är att sprit är värre än partydroger och hasch...
Jojo...eller hur.
 

Freddola

Ny medlem
Gick med
23 Jun 2005
Ort
K-town
Hoj
Husa 650, kawwa 250
Dr.Bike skrev:
Förvisso inte.
Men om du är påverkad av nåt som inte går ur kroppen eller anses kunna ge effekter långt efteråt, ja DÅ har jobbet helt plötsligt med det hela att göra.
Bakfylla borde inte vara ett undantag, men ses nästan som en merit efter en personalfest t.ex...

Sen att det är obegåvat att droga sig med narkotika som smälter hjärnan och fördummar dig är ju en sak alla vuxna får ta ställning till själv. jag menar, det finns ju folk som är så korkade att de röker vanliga cigaretter TROTS allt man vet om deras hälsoeffekter... :fakta
Så varför skall det så inte finnas ÄNNU dummare individer som knarkar?

Ett lamt incitament alla drogliberala har är att sprit är värre än partydroger och hasch...
Jojo...eller hur.

Enligt ditt snack så borde holland gått under för bra LÄNGE SEN.
Under att människorna fortfarande kan tala etc där borta :va
 

Dr.Bike

Guest
Freddola skrev:
Enligt ditt snack så borde holland gått under för bra LÄNGE SEN.
Under att människorna fortfarande kan tala etc där borta :va

Ja, det ÄR faktiskt ett under.
detta är oxå ett argument för drogliberaler: kolla Holland...
Men de har ENOOOORMA problem i holland.
Bara så du vet.

Det märkliga när det talas om promiskuösa saker, är att någon ALLTID ska ta upp extrema avarter och ange dessa som någon slags NORM.

Lite av temat: Om DE kan då kan JAG. Och: jag vet en som känner en som har osv, vilket då skulle betyda att just "det" är ok, och att "alla" både bör och kan göra si eller så.

Så bara för att Holland har resignerat, betyder inte att deras lösning är bra.
De är en j-la soptipp i europa. En skamfläck.
 

Freddola

Ny medlem
Gick med
23 Jun 2005
Ort
K-town
Hoj
Husa 650, kawwa 250
Dr.Bike skrev:
Ja, det ÄR faktiskt ett under.
detta är oxå ett argument för drogliberaler: kolla Holland...
Men de har ENOOOORMA problem i holland.
Bara så du vet.

Det märkliga när det talas om promiskuösa saker, är att någon ALLTID ska ta upp extrema avarter och ange dessa som någon slags NORM.

Lite av temat: Om DE kan då kan JAG. Och: jag vet en som känner en som har osv, vilket då skulle betyda att just "det" är ok, och att "alla" både bör och kan göra si eller så.

Så bara för att Holland har resignerat, betyder inte att deras lösning är bra.
De är en j-la soptipp i europa. En skamfläck.

Men tanke på att det är ett helt LAND o inte bara någon kille så anser jag att man visst kan ta det som ett exempel.
"De är en j-la soptipp i europa. En skamfläck."
Enligt dom är väll du samma sak. Känns som du tog i lite mycket där...
 

Dr.Bike

Guest
Freddola skrev:
Men tanke på att det är ett helt LAND o inte bara någon kille så anser jag att man visst kan ta det som ett exempel.
"De är en j-la soptipp i europa. En skamfläck."
Enligt dom är väll du samma sak. Känns som du tog i lite mycket där...

Ja de är ett helt LAND, och du förstod säkerligen att jag inte drog ALLA över en kam och att jag inte menade ALLA saker de har för sig.
De gör mkt bra där oxå.
Det vi pratade om var deras drogliberalitet, och DET är en skam, samt soptipp, och ffa en stor inkörsport för knark som sedan ska vidare i hela europa.
Så även VI här uppe i kalla nord drabbas av deras släpphänta syn på droger.
 

Färnbo

Ny medlem
Gick med
19 Aug 2004
Ort
Sala
Hoj
CRF 450 -09, SRAD Turbo -97, Gpz 1100 T -84
Dr.Bike skrev:
Ja, det ÄR faktiskt ett under.
detta är oxå ett argument för drogliberaler: kolla Holland...
Men de har ENOOOORMA problem i holland.
Bara så du vet.

Det märkliga när det talas om promiskuösa saker, är att någon ALLTID ska ta upp extrema avarter och ange dessa som någon slags NORM.

Lite av temat: Om DE kan då kan JAG. Och: jag vet en som känner en som har osv, vilket då skulle betyda att just "det" är ok, och att "alla" både bör och kan göra si eller så.

Så bara för att Holland har resignerat, betyder inte att deras lösning är bra.
De är en j-la soptipp i europa. En skamfläck.

Jag har jobbat en hel del med Holländare och de hade inte så mycket positivt att säga om den drogliberala inställningen i Holland, visserligen så spottade inte de här killarna i glaset, men tyngre grejer tog de helt avstånd ifrån.

De ansåg att coffee shoperna inte tillförde nånting gott till det holländska samhället.
 

Dr.Bike

Guest
Färnbo skrev:
Jag har jobbat en hel del med Holländare och de hade inte så mycket positivt att säga om den drogliberala inställningen i Holland, visserligen så spottade inte de här killarna i glaset, men tyngre grejer tog de helt avstånd ifrån.

De ansåg att coffee shoperna inte tillförde nånting gott till det holländska samhället.

Präxis!

Om gemene man i Holland fick bestämma skulle det skjutas lite mer granatgevär mot dessa "coffeshops".

- Grggruppen! Mot coffeshopen! En psgr färdiga!
- En psgr ELD!

Problemet löst.
 

trummiz

Alla har vält!
Gick med
23 Apr 2005
Ort
Gävle
Hoj
Bandit 1200 -97
Svanen skrev:
Ja, du har ju såklart träffat alla.. :kocko
Bara för att man tar en spliff ibland så är man inte knarkare.

Det är ju som att nån som tar ett par bira på lördagen är en alkis pga det.

Vilken jämförelse... Jaja, jag hade bara en åsikt. Ska sluta med sånt genast.
 

urf

Ny medlem
Gick med
11 Jun 2003
Ort
Beijing
Hoj
SPS med extra senap och en H*nda CRM 250
GuW skrev:
Ja, det har man, man har även dåligt omdömme om man gör bilinbrott ibland, snattar ibland, prostituerar sig ibland, våldtar ibland osv...

Att det är vanligt med folk som har dåligt omdöme gör det inte försvarbart.
QUOTE]

Sinne for proportioner? Att roka en jazzcigarett nan gang da och da ar, tro det eller ej, inte forenat med livsfara och dessutom inte nodvandigtvis olagligt. Jag tycker i och for sig att det ar bra att manga koper den svenska skramselpropagandan eftersom den fungerar i Sverige (leder till att manga aldrig provar narkotika och det ar ju bra eftersom det inte ar nyttigt).

Daremot kan det bli pinsamt nar rattradiga svenskar befinner sig utomlands och ska forklara for andra hur de ska bete sig; "If you smoke that, you will end up naked at a dirty public toilet near the Plattan with a needle sticking out of your arm...". Det blir ocksa pinsamt att likstalla omdomet hos en valdtaktsman med nagon som roker en feting - det far mig att ifragasatta omdomet hos GuW.
 

ezzo

Portöppnare
Gick med
26 May 2003
Ort
Vårby
Hoj
KTM rc10
prulle skrev:
Nej jag voll inte drogtestas på jobbet nu! Dricker cocelana etyfym eller va de heter(hostmedicin som innehåller morfin)
Och sniffar massa xylmetazolinhydroklorid (Nässpray)
Det skulle säkert ge utslag med min tur..
Samtidigt som du gör testet får du fylla i om du för tillfället tar mediciner.

Och i Holland så hittar du ingen kriminalitet, du hittar ingen prostiutioin mm...
Det är ett väl fungerande land just pga av att det finns caffebutiker....

Snacka om att ni har tagit på er skygglappar

Men även efter ruset finns THC och nedbrytningsprodukterna (metaboliterna) kvar i kroppen - även kallat "kronisk påverkan". THC är olösligt i vatten men löser sig däremot i fetter. Det lagras därför i kroppen, framför allt i hjärnan, försvinner sedan långsamt ur kroppen. En vecka efter haschrökningen är ungefär hälften av den THC som rökaren fick i sig kvar i kroppen..

DVS Röker du på på fredagen så ar du inte 100%klar i skallen på måndagen.
Men det har vi ju redan insett att många inte är.
 
Last edited:

honkiie

Världens starkaste man
Gick med
29 Apr 2004
Ort
Göteborg
Hoj
gdfs
En sak som jag tycker är lite skojig med sporthoj och knarkare och antiknarkare är då det är en tråd som den här där det mestadels snackas cannabis då så är man största jävla aset genom tiderna ifall man röker lite nån gång då och då. I trådar där någon gjort illa sig och fått medicin så är det snarare att "jävlar vilka goa piller" "dom där kan man ha roligt med" och alla klappar varandra på ryggen och tycker det är svinmysigt. De flesta som blir beroende av opiater som jag förstår det är människor som fått medicinen utskriven för någon slags skada. På nått sätt så är det inte fel att knarka om det är lagligt. Är det så det funkar?
 

"FUBAR"

Måste lära mig bromsa på slangen..
Gick med
13 Jun 2004
Ort
Stenungsund
Hoj
KTM 950 SM -06
SENSEI skrev:
Samtidigt som du gör testet får du fylla i om du för tillfället tar mediciner.
Kan man inte bara ange att man röker hasch för man är rädd för att få grön starr :gnissla
 

ezzo

Portöppnare
Gick med
26 May 2003
Ort
Vårby
Hoj
KTM rc10
honkiie skrev:
En sak som jag tycker är lite skojig med sporthoj och knarkare och antiknarkare är då det är en tråd som den här där det mestadels snackas cannabis då så är man största jävla aset genom tiderna ifall man röker lite nån gång då och då. I trådar där någon gjort illa sig och fått medicin så är det snarare att "jävlar vilka goa piller" "dom där kan man ha roligt med" och alla klappar varandra på ryggen och tycker det är svinmysigt. De flesta som blir beroende av opiater som jag förstår det är människor som fått medicinen utskriven för någon slags skada. På nått sätt så är det inte fel att knarka om det är lagligt. Är det så det funkar?

Du har problem att se saker i sitt perspektiv.
Du har även problem att förstå ironi.
 
Status
Ej öppen för fler svar.
Nyheter
ExploreBike: Nordkap och Trans Euro Trail

En dröm sedan många år har ...

Ökat antal tillåtna elever för handledare föreslås

Foto: LEON Transportstyr...

Aprilia RSV4 X ex3ma

Aprilia har presenterat RSV...

EIB-lån finansierar eldrivna motorcyklar från Stark Future

Europeiska investeringsbank...

Ökat antal tillåtna elever för handledare föreslås

Transportstyrelsen har före...

Triumph storsatsar inom Enduro

Motorsportlegenden och fler...

BMW CE 02 x VAGABUND

BMW Motorrad har presentera...

Bike kör Stark Varg på GGN 2.0!

I veckan blev det klart att...

Transportstyrelsen siktar på höjda avgifter

Transportstyrelsen har medd...

Insektsfaunan hårt drabbad efter nedläggningen av Järva MK:s motorbana

Efter nedläggningen av Järv...

Top