Only in Sweden

#space

Gudomlig sporthojare
Gick med
28 Jun 2005
Ort
Borås
Hoj
Gsx-r 1000 Racehoj
Fast om man är vänster så gillar man henne förstås

Varför då?

Du menar för att polisen åter igen fått direktiv från Ask att öka antalet avvisningar? Det är dock bara bristande resurser har gjort att trenden går i motsatt riktning.
 

AGV

Hemmansägare
Gick med
18 Jul 2013
Ort
Eslöv
Hoj
Aprilia Caponord, Husqvarna Raider 13C
Denna ledare tycker jag säger mycket om hur vi i Sverige ser på vår omvärld. Det är ju bara att läsa alla våra "Only in..." här på SH. Vi är rena, andra är fula.

http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/sverige-i-en-ding-ding-varld/

Följaktligen våndas vi i tysthet. Språket har klätts i en kliniskt ren dräkt. Det rör sig om "avhysningar" som Kronofogden har fattat beslut om. Det låter ju inte så farligt eller hur?

Kontrasten är stor mot hur det har låtit när Frankrike har genomfört motsvarande rivningar av illegala läger; bara i fjol rörde det sig om 165 rivna kåkstäder. Då har det i stället talats om "tvångsvräkningar" och mötts av en skur av fördömanden.

Våra rivningar är nödvändiga, de franska omänskliga. Våra motiv är ädla, de franska lumpna.

De snabba fördömandena är mer regel än undantag när vi svenskar betraktar omvärlden. När schweizarna nyligen röstade för att begränsa den fria rörligheten anklagades landet genast för att "ta strid för sin etniskt rena dockhusidyll" (Dagens Arena 11/2).
 

piece

Stöddig
Gick med
29 Aug 2004
Ort
Närke
Hoj
Ducati 748
Man anmäler: Granne stal katt - vägrar öppna
Karlskoga

En man i Karlskoga har anmält att hans katt har försvunnit - och att det är grannen som har stulit den. Katten jamar, men grannen vägrar öppna.
- Han är helt säker på att grannen har tagit katten, säger Gunilla Radegård på polisen i Karlskoga.
Relaterat

Kattägaren anmälde under onsdagen att hans misse hade försvunnit från lägenheten i Karlskoga. Han ska dessutom vara övertygad om att det är grannen som har tagit katten.
- Mannen hade släppt ut katten tidigt under dagen och sen har katten inte kommit hem. Hans granne hade också visat intresse för katten tidigare, säger Gunilla Radegård.

Enligt polisanmälan har mannen hört hur katten jamar inne hos grannen som han dessutom vet inte äger någon katt sedan tidigare. Men när han ringer på dörren hos grannen vägrar han öppna.
- Karln som bor där har dragit ner alla persienner. Han är helt säker på att grannen är där inne men vägrar öppna. Och katten vill väl ut, säger Gunilla Radegård.

Enligt Marianne Alexandersson, förundersökningsledare på polisen i Karlskoga, kan händelsen komma att rubriceras som stöld.
- Jag ska ta och prata med kattägaren först för att få lite mer omständigheter och höra vad han har att berätta. Men självklart ska vi försöka lösa det här. I värsta fall får vi väl åka upp till grannen. Och visst kan det röra sig om en stöld till slut, säger hon.
 

powerjohan

Ogudaktig sporthojare
Gick med
27 Dec 2003
Ort
Precis vid ringen
Hoj
En sån där grön.
Tommy Zethraeus får sitt straff tidsbestämt till 33 år - so far so good (?) - men varför får han sitta 2/3? Är inte gängse floskel från vår kära sjuklöver att man får sitta hela strafftiden om man inte sköter sig? Nåja, att bli dömd för grovt narkotikabrott och stämpling till grovt rån mm är förstås inte att missköta sig enligt sjuklöverns doktrin. Och även om han skulle få sitta 2/3 så är det ju 2/3 av 33 år och 2/3 av 10 år som gäller, dvs drygt 28 år.

Herregud, när skall vansinnet ta slut? :3freak

Tja, på sosse-tiden var det halvtidsfrigivning som gällde, dvs 15,5 år eller ute för fem år sedan så även om det inte är bra så har det blivit bättre och den s.k. "sjuklövern" (jävligt fånigt namn för övrigt) är ju inte överens, di röd-gröna vill ju tillbaka till det gamla systemet även om sossarna nog kommer glömma bort det då det knappast vinner röster.

Har dålig koll på dom andra 10 åren, har han blivit dömd för nya grejer som renderat tio år som han slipper sitta 2/3 för? Personligen tycker jag att frigivningen ska vara för skötsamma fångar men det finns säkert någon undersökning på att det är kränkande för dom som bättrar sig sista åren/veckorna/timmarna.
 
Last edited:

Madhonda

Diamonds and pearls don´t move this girl
Gick med
7 Mar 2003
Ort
Såklart att jag bor!!
Hoj
No more!! :( :( :(
Från Aftonbladet:

Hovet: ”Madde har fött parets dotter”

Va..!!? :va Är det inte Chris som stått för födandet!? Det var väl jävla märkligt.
 

#space

Gudomlig sporthojare
Gick med
28 Jun 2005
Ort
Borås
Hoj
Gsx-r 1000 Racehoj
jag vet inte, kunde ju varit i SD-tråden... men normalt sätt när man dokumenterar skador så har man inte bandage och plåster på liksom... jag säger inte att han ljuger eller överdriver, men bilden bevisar inte direkt motsatsen heller. Jävla dålig journalistik att köra sådana bilder.

http://www.expressen.se/nyheter/utvisad-journalist-grovt-misshandlad/

Varför skulle han ljuga?

Du får helt enkelt ta dig an en diktatur som ser journalisters status lägre än en kackerlacka.

Lycka till :tummenupp
 

AGV

Hemmansägare
Gick med
18 Jul 2013
Ort
Eslöv
Hoj
Aprilia Caponord, Husqvarna Raider 13C
Varför skulle han ljuga?

Du får helt enkelt ta dig an en diktatur som ser journalisters status lägre än en kackerlacka.

Lycka till :tummenupp

Nej, folk som söker uppehållstillstånd ljuger aldrig, de har ingen anledning. :) :tummenupp

Varför inte visa skadorna? Han är ju för fasen journalist... borde fatta det, blir ju bättre scoooop..... plus att han kan få PUT om han kan bevisa han är förföljd av myndigheter...
 
Nyheter
Energica i konkurs och upplöst

Energica är i konkurs och b...

Kawasaki Ninja 1100SX uppdateras

Kawasaki har uppdaterat sin...

2025 års Honda CB1000 Hornet

2025 års Honda CB1000 Horne...

GGN-träning med Stark Varg!

Nu gäller den sista finslip...

Brembo köper Öhlins – Vad händer med ISR?

Efter en längre tids förhan...

Honda NT1100 får semi-aktiv fjädring

Honda har uppdaterat NT1100...

Aki Ajo ny chef för Red Bull KTM Factory Racing MotoGP team

Screenshot KTM förstärke...

Helt ny Yamaha R3

Inför kommande år lanserar ...

KTM kommer med automatlåda

KTM lanserar sin nya halvau...

EIB-lån finansierar eldrivna motorcyklar från Stark Future

Screenshot Europeiska in...

Top