Kratoz
Gudomlig sporthojare
Ser perfekt ut! ?Jag grillar en del men avskyr verkligen att hålla på med kamera när jag lagar mat. Uppskattar dock andras bidrag i tråden så jag knäppte lite på senaste omgången:
Två riktigt fint marmorerade entrecôter med lite ben jag råkade ramla över på Lidl av alla ställen. Plus en hel färsk vitlök.
View attachment 473578
Köttbitarna vägde ganska precis ett kilo styck och var riktigt tjocka så jag valde att köra ganska lite kol men ändå direkt värme. Jag gillar rejäl stekyta och mycket röksmak så jag tänkte köra indirekt på slutet endast om det verkligen behövdes.
View attachment 473579Här är vi 3/4 färdiga ungefär. Mycket rök och lock på med fullt öppen ventil på Weber 67:an för att fånga rök och värme samt undvika fettbrand. Vitlöken låg längre bort från kolen större delen av tiden.
View attachment 473580Jag körde till 45 grader och efter en stunds vila såg det så här gott ut. Mmmmmmmmmm …
Jag har också köpt sånna bitar på Lidl.
Côte de boeuf tror jag det stod på förpackningen?
Köpte några fina T-bone i samma stil.
Dessutom är deras lamm oftast ruskigt gott! ?