Stora Grill-tråden

Så här såg det då ut i paketet: Ordentlig yta på steken men inget uppenbart bränt.View attachment 496803
Benet gick lätt att dra ut för hand och köttet hade gått så pass länge att det inte gick att skära skivor med den rätt usla kniv som fanns att tillgå. 85% av vägen till ”pulled pork-konsistens” skulle jag säga. Inte snyggt på tallriken men sjukt gott och fortfarande saftigt med stekyta i lagom doser.
View attachment 496804
Vitlöken var ingen idé att försöka dela på utan det var bara att suga ur den goda insidan. Löken var extremt mjuk men höll precis ihop så den gick att flytta till tallriken och hade en underbar stekyta i botten. Potatisen var perfekt men bakpotatis har ett rätt stort spann på perfekt så det var ju inte svårt.

Totalt sett den klart bästa maten vi ätit på resan och topp 10 i år. Helt otroligt att jag fick det så mört utan att bränna något alls!

10/10 medräknat upplevelsen. 9/10 om vi bara går på smak.

Enda nackdelen är väl att jag andats in en del stenkolsrök medan jag körde båten under dagen.
Jag vill höra mer om båtresan, kostnad, komfort, resväg osv, d v s allt.
 
Barnvakt och snorisarna vill gärna alltid helst grilla marshmallow. Har dock inget torrt ekologiskt att bränna i eldkorgen..

Bastun fick nytt användningsområde:

20240406-172803.jpg


..sen blir det några burgare på grillen, också.
 
IMG_7343.jpegFläskfilé och grillost.
Och en liten grillöl.
Klyftpotatis, pepparsås och en finhackad sallad väntade inne.

Gasolen tog slut ungefär 18 sekunder efter bilden togs. Nästa grillning kräver en tur ut i bodan före start…
 
Kan tipsa om att Willys har den utmärkta styckdetaljen Pluma för 99/kg denna vecka.
Köpte på mig ett gäng och grillade lite ikväll.
Riktigt gott! 🤩👍
 
Helgrillad grisfilé, halloumi, och någon vitlökig potatismix-tjosan. Gött.

1000013913.jpg

Fattigt med grillkol i hus, fick stjäla några klabbar äppelträ från rökhögen.
Luktar mumma.
 
Fläskfilé med hemmagjord rödvinssås som puttrat hela eftermiddagen, bakpotatis och lite sallad.

Kan verkligen inte höja Meatstick till skyarna tillräckligt, så galet trevlig termometer om man är prylbög.
Snapchat-2135058168.jpg
Screenshot_20240525-191718.jpg

Sent from my XQ-AT51 using Tapatalk
 
Verkar koolt, men fan för det priset så fortsätter jag nog köra på känsla. :hihi
Jag håller med, den är orimligt dyr men så sjukt trevlig.
Har i princip inte rört min Weber Connect sen jag fick den här.

Bör tilläggas att jag inte har betalat en krona för någon av ovanstående, annars hade jag också kört på känsla!
 
Den var inte billig precis........
Av alla tillbehör som finns så är nog termometer det jag tycker är värt att lägga lite extra på om man använder det mycket, men man kommer jävligt långt med valfri digital sticka för typ en hundring...

Kör mycket rotisseri så helt trådlöst är att föredra här! :brinnerup
 
Av alla tillbehör som finns så är nog termometer det jag tycker är värt att lägga lite extra på om man använder det mycket, men man kommer jävligt långt med valfri digital sticka för typ en hundring...

Kör mycket rotisseri så helt trådlöst är att föredra här! :brinnerup
Då är det nog helt rätt pryl - kör själv med trådade termometrar en i köttet o en i grillen ihop med fläkt o styrenhet (bbq guru). Bra för pulled pork, hela stekar o tjälknöl. Men va f-n, blir lite skatteåterbäring om en vecka så kanske, kanske......
 
Av alla tillbehör som finns så är nog termometer det jag tycker är värt att lägga lite extra på om man använder det mycket, men man kommer jävligt långt med valfri digital sticka för typ en hundring...

Kör mycket rotisseri så helt trådlöst är att föredra här! :brinnerup
Håller med.
Jag kör en Meater+ och tycker det är j@vligt smidigt rent ut sagt.
Jag kör den i gasgrillen, elgrillen, ugnen och tom airfryern en gång. 🫣
 
Vi fick en Weber till skänks bara vi hämtade den. Så det gjorde vi. Men det låg några metalldelar som vi inte lyckas lista ut vad de är till. Har googlat bruksanvisningar för Weber men inte lyckats hitta någon som innehåller delen.

Tror att någon här kan veta.

1717425017107.png
 
De är för att hålla grillkol/briketter på plats utefter sidorna (eller i mitten på rostret) - vill minnas att de används om man inte vill utsätta det man grillar för alltför mycket strålningsvärme. Det du har på din bild är en äldre typ1717426133548.png
 
Vi fick en Weber till skänks bara vi hämtade den. Så det gjorde vi. Men det låg några metalldelar som vi inte lyckas lista ut vad de är till. Har googlat bruksanvisningar för Weber men inte lyckats hitta någon som innehåller delen.

Tror att någon här kan veta.
Det är brikett/kolhållare, kläms fast på gallret.

pucktvåa :näsblod

Dessa hållarna har för övrigt ersatt brikettkorgarna på alla nyproducerade Weber grillar numera också.
 
De är för att hålla grillkol/briketter på plats utefter sidorna (eller i mitten på rostret) - vill minnas att de används om man inte vill utsätta det man grillar för alltför mycket strålningsvärme. Det du har på din bild är en äldre typView attachment 499313
Aha, på nedre gallret. Har sett de där briketthållarna på din bild, men inte kopplat samman med mina galler. Fördelen med de nya korgarna är väl att man inte har briketterna direkt mot "skålen", utan en bit in på gallret. Kan tänka mig att det kan bli för varmt annars. Den vi fick den av har i alla fall eldat på ordentligt, lacken har släppt på en tredjedel av locket, på insidan kanske jag ska tillägga.
 
Nyheter
BMW presenterar R 12 G/S

BMW Motorrad har presentera...

Europeisk kampanj för säkrare motorcykelkörning

Den europeiska branschorgan...

BMW R 12 G/S

BMW Motorrad har presentera...

Sveriges vägar i allt bättre skick

Foto: Liza Simonsson Utv...

H-D Euro Festival i Port Grimaud 8-11 maj

Nu börjar det närma sig för...

Norrtälje Custom Bike Show

Förra året firade Twin Club...

Harley-Davidson Euro Festival närmar sig 

8–11 maj smäller det – tiot...

Sveriges vägar blir bättre

Foto: Samuel Unéus Utvec...

Omfattande körkortsförändringar på gång

EU förväntas inom kort fatt...

Custom Motor Show 2025

Vårens stora event, som kic...

Back
Top