Så här såg det då ut i paketet: Ordentlig yta på steken men inget uppenbart bränt.
View attachment 496803
Benet gick lätt att dra ut för hand och köttet hade gått så pass länge att det inte gick att skära skivor med den rätt usla kniv som fanns att tillgå. 85% av vägen till ”pulled pork-konsistens” skulle jag säga. Inte snyggt på tallriken men sjukt gott och fortfarande saftigt med stekyta i lagom doser.
View attachment 496804
Vitlöken var ingen idé att försöka dela på utan det var bara att suga ur den goda insidan. Löken var extremt mjuk men höll precis ihop så den gick att flytta till tallriken och hade en underbar stekyta i botten. Potatisen var perfekt men bakpotatis har ett rätt stort spann på perfekt så det var ju inte svårt.
Totalt sett den klart bästa maten vi ätit på resan och topp 10 i år. Helt otroligt att jag fick det så mört utan att bränna något alls!
10/10 medräknat upplevelsen. 9/10 om vi bara går på smak.
Enda nackdelen är väl att jag andats in en del stenkolsrök medan jag körde båten under dagen.