?aaah den var jobbig , sökte och fann den hos flera men när man kollade närmre så var lagersaldot 000000 ??Var hittar ni en 67a idag?
Rätt många år sedan den utgick ur sortimentet här i Sverige.
Sent from my XQ-AT51 using Tapatalk
Grillbutiken.se är världsmästare på att ha gamla modeller kvar på sin sida bara för att driva in trafik till den.?aaah den var jobbig , sökte och fann den hos flera men när man kollade närmre så var lagersaldot 000000 ?
Jag hittar min i trädgården men det var dåliga nyheter att den utgått. 67an får börja bo inne över vintern så den håller längre.Var hittar ni en 67a idag?
Rätt många år sedan den utgick ur sortimentet här i Sverige.
Sent from my XQ-AT51 using Tapatalk
Var precis det jag tänkte fråga, jag har nog aldrig ens sett 67cm. Vi tjackade en 57a till landet för ett gäng år sedan när 47an där dog och hade det funnits en större hade den köpts för det är fyra familjer där iblandVar hittar ni en 67a idag?
Rätt många år sedan den utgick ur sortimentet här i Sverige.
Sent from my XQ-AT51 using Tapatalk
Wow! Bara wow! ?Nu kanske jag hädar lite då detta tekniskt sett inte är grillat utan stekt, men visste inte vilken tråd jag annars ska dela med mig av detta och det förtjänar fan att delas...
På vår årsdag så ville jag och sambon unna oss något alldeles lite extra speciellt, och då vi båda är köttälskare av rang så kom vi fram till att det ultimata lyxfirandeköttet måste vara Wagyu. Och när vi ändå skulle lägga en beställning hos kötthallen som äntligen börjat leverera till vårt postnummer så passade vi på att klicka hem en liten bit av det allra finaste de hade, nämligen Miyazaki A5 Entrecote med en BMS (beef marbling score) på 10-11+ (eller på svenska, i princip den allra högsta graden av marmorering och insprängt fett som går att uppnå):
Alltså... Jag finner knappt ord...
View attachment 491290
Anledningen till att jag valde att steka hellre än att grilla, sous-diva eller annan tillagningsmetod är att jag aldrig tillagat något sånt här förut, och jag ville ha absolut mesta möjliga kontroll och finkänslighet för att inte riskera att förstöra upplevelsen. Jag ville inte blanda in andra smakelement eller riskera att bränna köttet eller liknande, så därför valde jag att steka i panna utan vare sig smör eller olja, endast lätt saltat och med köttermometer för absolut största möjliga säkerhetsmån.
Absolut ingen överdrift att säga att jag nog aldrig lagat mat såhär omsorgsfullt, detta gränsade nog snarare på andaktsfullt. I vanliga fall när man lagar mat så är det saksamma, samma blandade utensilier, knivar, skärbrädor etc till det mesta, tillagningstid går man på känsla etc. Idag tog jag min tid och jobbade metodiskt, närapå kliniskt, allt skulle vara nydiskat och hållas separat för att säkerställa att ingen kontaminering av något slag skulle förekomma. Kanske lite överdrivet, men så förstår ni hur stort allvar jag tog detta på...
Köttet blev... Perfekt. Temperaturen var helt klockren, fick en jämn, fin och krispig yta utan tendens att brännas vid, och jag plockade det i precis rätt tid så att det under kort vila efter stekning steg till en innertemp på exakt 57 grader. Success!
View attachment 491292
Funderade länge över vad man ska ha för tillbehör, om något alls, till sånt här. Vi ville inte äta oss mätta på tillbehör, och vi ville absolut inte ha något som tog överhand eller förorenade/dolde smaken på det fina köttet. Valet föll på en lätt kryddad rotfruktspuré, ett litet komplement som i princip bara tillförde en liten smakkontrast. Inte en sås att dränka varje köttbit i och därmed dölja all smak, utan bara ett litet stänk att lätt doppa enstaka bitar i här och där för att få lite variation. Inte för att klappa mig själv på ryggen men jag tycker fan att det blev en fullträff, det blev verkligen precis den typen av komplement som jag tänkte skulle passa bra till köttet. Inget som tog överhand, inget som dolde smaken, men en uppfriskande varieringsmöjlighet till en tugga här och där. Sen behöver vi inte prata om mitt halvtaffliga försök till någon slags upplägg/presentation... Inte direkt sånt jag brukar lägga tid eller möda på när jag lagar mat, men här kände jag att jag ändå fick göra en liten ansträngning för att hedra köttet... Men ja, såhär blev resultatet:
View attachment 491293
Det smakade verkligen helt fantastiskt, det var en riktigt häftig upplevelse av ett slag som jag nog aldrig upplevt när det kommer till mat. Det gav verkligen en helt ny dimension till uttryckt som "saftigt" och "smälter på tungan". Ju mer man tuggade, desto mer fylldes munnen av vätska och när man till slut svalde så var det i princip som att ta en klunk av ren köttsmak. Jag har definitivt aldrig varit med om något liknande, jag är helt hänförd... Det här är en kulinarisk erfarenhet som jag kommer bära med mig länge, och jag kan varmt rekommendera er att prova om ni får chansen
Och för den som är nyfiken på prislappen, ja det var riktigt äckligt dyrt Absolut inget att äta ofta, men som en extraordinär upplevelse vid väl valda tillfällen så måste jag ändå säga att det var värt det. Lite som en riktigt fin flaska whisky eller vad man nu föredrar att dricka, inget man hinkar i sig till vardags utan en speciell upplevelse att unna sig någon gång ibland. Det är helt klart en erfarenhet som jag är glad att ha fått ta del av Även om det sved i plånkan...
Var precis det jag tänkte fråga, jag har nog aldrig ens sett 67cm. Vi tjackade en 57a till landet för ett gäng år sedan när 47an där dog och hade det funnits en större hade den köpts för det är fyra familjer där ibland
Den är mäktig!Säljs inte denna modellen i Sverige?
Hoppsan, behöver byta ut min landmann snart, men:Säljs inte denna modellen i Sverige?
Gånger 11,82Hoppsan, behöver byta ut min landmann snart, men:
https://www.motonet.fi/tuote/weber-ranch-kettle-brikettigrilli?product=85-01738
Sjuttonhundra spänn!
Gånger 11,82
Röksmak får man ganska snabbt - brukar slänga i några bitar äpple- eller al-trä när jag grillar tråkig fisk (ex. lax eller sej) på Kamadon - ger smak på bara några minuter. Det som tar lång tid vid rökning är inte själva smaksättningen, det är att få upp maten till rätt temperatur (genomrökt sas)Ser trevligt ut!
Men hur mycket röksmak hinner du egentligen få på så kort tid?
Ducati Multistrada V2
Ducati har lanserat nya Mul... |
|
Desmo Center årets MC-handlare och MC-verkstad
Svedea utnämner varje år de... |
|
Tre timmar kvar!
Efter lämning till tryck kl... |
|
Nya Ducati Multistrada V2
Ducati har lanserat nya Mul... |
|
Desmo Center utsedd till årets MC-handlare – och verkstad
Svedea utnämner varje år de... |
|
Tankskydd till GSA
ULTIMATE tankskyddWunderlic... |
|
Körkortet får nytt utseende
Det var åtta år sen sist, m... |
|
Specialmodellen Triumph Bonneville Bobber TFC
Triumph Motorcycles har pre... |
|
Ny elektrisk endurohoj: Stark Varg EX!
I förra veckan presenterade... |
|
Var tionde bilist lever inte upp till synkraven
Över 600 000* bilister i Sv... |