Stora Sous Vide Tråden

Missade att ta Bilder som vanligt, men den här Picanhan var mycket bättre än förra gången! Vet fortfarande inte om jag håller med Guga om att det är "The queen of all meats" (jag har kanske bara inte hittat en såpass fin bit picanha ännu), jag föredrar nog fortfarande en riktigt fin tjock bit entrecote... Men, butiksstyckad picanha för 150kr/kg eller Entrecote för det dubbla? Då blir det plötsligt lite klurigt...

Kallar inte Guga entrecote King Of Meats?
Jag har nog faktiskt fått några bitar Picanha som är väl i klass med entrecote.
Och för 119kr/kg mot 250+ är det ingen match i prisvärdhet.
Men ikväll blir det plankstek å då är entrecote en självklarhet! !)
Hoppas kunna ta några bilder men det blir i grill-tråden.
 
Kallar inte Guga entrecote King Of Meats?
Jag har nog faktiskt fått några bitar Picanha som är väl i klass med entrecote.
Och för 119kr/kg mot 250+ är det ingen match i prisvärdhet.
Men ikväll blir det plankstek å då är entrecote en självklarhet! !)
Hoppas kunna ta några bilder men det blir i grill-tråden.

Det gör han kanske, känner dock inte att han prisar det på samma sätt som han gör med picanha... MEn ja, jag drömmer fortfarande om den där fantastiska picanhan som får mig att se precis vad han menar. KAnske hittar jag den en dag :) MEn en sjyst budgetbit är det helt klart :tummenupp

Låter inte dumt alls! Själv körde jag färdigmarinerade grillkarrébitar idag, efter att de fått bada i ett dygn. Det var som en otroligt vällagad stek, sönderfallande mört :kär
 
Kylskåpsrensning.
Ett ankbröst, en häst-entrecote och tre kuffarbiffar.
Allt gick i 55 grader i ca 3,5h.
Sedan avslutade jag ankan i panna med smör, vitlök och rosmarin.
Köttet brändes på som vanligt.
Tillsammans med sallad, gruyère-potatis och bara lite svartvinbärsgele blev det en hit. :tummenupp
P_20190803_191207_1.jpg
P_20190803_192128_1.jpg
P_20190803_193006_1.jpg
Anka blev lite av en ny favorit! :)
 
Kylskåpsrensning.
Ett ankbröst, en häst-entrecote och tre kuffarbiffar.
Allt gick i 55 grader i ca 3,5h.
Sedan avslutade jag ankan i panna med smör, vitlök och rosmarin.
Köttet brändes på som vanligt.
Tillsammans med sallad, gruyère-potatis och bara lite svartvinbärsgele blev det en hit. :tummenupp
View attachment 450099
View attachment 450100
View attachment 450101
Anka blev lite av en ny favorit! :)

Nice :tummenupp

Kuffarbiff, är det en sån som förnekar profeten? :va :hihi

Själv har jag en flapsteak som legat i badet på 57 grader sen igår eftermiddag, ska bli spännande att se hur den blir ikväll :tummenupp
 
Nice :tummenupp

Kuffarbiff, är det en sån som förnekar profeten? :va :hihi

Själv har jag en flapsteak som legat i badet på 57 grader sen igår eftermiddag, ska bli spännande att se hur den blir ikväll :tummenupp

"Kuffarbiffarna" blev riktigt bra men kom ändå i skuggan av ankbröstet. :)
Hittar du ett billigt ankbröst, som vi gjorde, så prova det! :tummenupp

Den flapen lär vara riktigt mör! :kär
 
Någon som gjort rostbiff och kan dela med sig av tillvägagångssätt och resultat? Inte sökt, f'låt...

Skickat från min SM-N960F via Tapatalk
 
Vi får se imorgon om bra eller anus! 53°C och lite kryddor från landet (som inte jag sköter om). :)
0bd9c80600228789e9790697fb1aa569.jpg


Skickat från min SM-N960F via Tapatalk
 
Så, hur blev det då... För att citera min käresta: "du kan inte ha den igång hela natten. Tänk om det börjar brinna!"

26h~ senare vid matbordet.
"det här måste du göra igen!!" Till och med barnen som vanligtvis äter färdiga hamburgare eller Denniskorv åt!

Vad tyckte jag då.. Mycket trevlig rätt, men det krävs mycket salt och peppar även efteråt då jag inte tyckte köttet smakade värst mycket. Jag vet inte om mört kött är rätt ord, men mjukt var det i alla fall!
1e4be9b880e8deaef4de2913f9fc9fde.jpg


Skickat från min SM-N960F via Tapatalk
 
Tjocka revbensspjäll i bit 24h 65 grader.
För att citera Guga:
-"I know they don't look good right now."
P_20190811_173901_1.jpg
-"But watch this!"
P_20190811_175833_4_1.jpg
 
Hittade 1,5kg färdig Porcetta på ICA för 99kr kilot! :banana
Plastade in etiketterna och kör i originalpåsen.
Kommer köra ca 24h i 70 grader.
Kanske behöver uppåt 36h men har inte tid. :(
Lurar på hur jag ska låta den gå klart imorgon? :va
Antingen fritera i olja eller hög värme i ugnen.
Nåväl, hoppas det blir gott! :D
P_20190817_184241_1.jpg
 
Hittade 1,5kg färdig Porcetta på ICA för 99kr kilot! :banana
Plastade in etiketterna och kör i originalpåsen.
Kommer köra ca 24h i 70 grader.
Kanske behöver uppåt 36h men har inte tid. :(
Lurar på hur jag ska låta den gå klart imorgon? :va
Antingen fritera i olja eller hög värme i ugnen.
Nåväl, hoppas det blir gott! :D
View attachment 450282
Spännande!

Skickat från min SM-N960F via Tapatalk
 
Spännande!

Skickat från min SM-N960F via Tapatalk

Ja, det blev inte så dumt. :)
Biten hade en hel del fett vilket är bra för tillagning men inte uppskattas av damerna här hemma.
Väldigt bra smak på kryddningen! :tummenupp
Eloge till ICA där!
Potatis, sallad, skysås (på vac-påsens vätska) och lite äppelmos gjorde inte ont heller. :)
Nedan är efter sous vide, efter ugn, efter tranchering och på tallrik.
P_20190818_185619_1.jpg
P_20190818_191811_1.jpg
P_20190818_194426_1.jpg
P_20190818_194833_2.jpg
 
Ja, det blev inte så dumt. :)
Biten hade en hel del fett vilket är bra för tillagning men inte uppskattas av damerna här hemma.
Väldigt bra smak på kryddningen! :tummenupp
Eloge till ICA där!
Potatis, sallad, skysås (på vac-påsens vätska) och lite äppelmos gjorde inte ont heller. :)
Nedan är efter sous vide, efter ugn, efter tranchering och på tallrik.
View attachment 450297
View attachment 450298
View attachment 450299
View attachment 450300
Det ser ju svingott ut! Förstår inte alls vad kvinnor har emot fett

Skickat från min SM-N960F via Tapatalk
 
Sous-vide katastrof! :gråta

Fick äntligen tag I oxsvans och körde igång mitt långkok enligt planen: salt, peppar och olivolja I påsen, 57 grader I tre dagar. På den andra dagen tyckte jag mig märka en svagt unken doft I köket och mer luft I påsen än när jag började. Den tredje dagen var påsen rejält svullen och doften påtaglig. Öppnade påsen mest av ren nyfikenhet och det luktade inte hallon precis... :gråta synd, för det verkade ha blivit precis så mört och fint som jag hade hoppats. Hela alltet åkte rakt I komposten :(

DSC_1110.jpg

Nu är ju frågan, vad fan hände?? :va
 
Att påsen sväller en hel del när man kör långkok är normalt men det har aldrig luktat illa när jag har kört. Å andra sidan har jag inte kört över 48H mer än enstaka gånger.

57 grader ska ju vara ok men något växte uppenbarligen till sig. Kan du ha haft för kallt i någon del av påsen?
 
Nyheter
BMW presenterar R 12 G/S

BMW Motorrad har presentera...

Europeisk kampanj för säkrare motorcykelkörning

Den europeiska branschorgan...

BMW R 12 G/S

BMW Motorrad har presentera...

Sveriges vägar i allt bättre skick

Foto: Liza Simonsson Utv...

H-D Euro Festival i Port Grimaud 8-11 maj

Nu börjar det närma sig för...

Norrtälje Custom Bike Show

Förra året firade Twin Club...

Harley-Davidson Euro Festival närmar sig 

8–11 maj smäller det – tiot...

Sveriges vägar blir bättre

Foto: Samuel Unéus Utvec...

Omfattande körkortsförändringar på gång

EU förväntas inom kort fatt...

Custom Motor Show 2025

Vårens stora event, som kic...

Back
Top