Framförallt ska man äta sill och potatis oavsett vilken storhelg det råkar vara.
En kompis irriterade sig på att han alltid blev så sjuk efter storhelger.
Jul, nyår, påsk, midsommar, kräftskiva - kass flera dagar efter.
Han rannsakade sig själv samt det han inmundigade under dessa storhelger och fester, och hittade en gemensam nämnare:
Dill!
Det är fan alltid dill någonstans på borden när det skall festas i Sverige.
Dill i sillinläggningarna, potatisen kokas i dill, det finns dillkryddad snaps, och den mest kungliga utslagningen - den efter kräftskivan, den förklaras enkelt med krondillen som kräftorna kokas i.
Han påbörjade ett sisyfosarbete med att först försöka rensa bort dillen från släktkalasen och gårdsfesterna, men det var förgäves.
Numer är han mer noga vad han stoppar i sig, navigerar runt de dillbesudlade rätterna på bufféer och gående bord.
Det går bättre nu, men då och då drabbas han igen av samma sjukdom efter fester.
Det kan vara något så litet som att någons dillchips varit nere och vänt i samma dipskål som triggar anfallen, och jag tycker synd om honom.
Det kan inte vara lätt att ha dillallergi...