Gjorde rätt ofta köttgryta när jag var ungkarl. Tydligen uppskattas det inte av det andra könet när man inte bryr sig om att rensa bort varje gram av fett från köttbitarna, så det var ett tag sedan jag gjorde den.
Men...
Bryn på en förpackning grytbitar (jag föredrar fläsk i detta fall). När de fått lite yta slänger du på ett par buljongtärningar, lite tomatpuré och soja för färgens skull, några hela korn av kryddpeppar, några lagerblad, ett par lökar och andra valfria grönsaker som du klyver lite grovt. Späd på med ca en halvliter vatten och låt det hela koka upp. Lägg på ett lock och gå och gör något roligare ett tag.
Kom bara ihåg att späda på med mer vatten efterhand så det inte kokar torrt. Brukar bli godare ju längre det får koka, men det går att käka redan efter 30 min. Förbannat gott dagen efter när alla smakerna fått gifta sig ordentligt också.
Visserligen flunkar det på tidsåtgången, men maten sköter sig själv när du gjort förberedelserna.
Fan vad hungrig jag blev helt plötsligt...