Vad hände med kamphundarna?

Status
Ej öppen för fler svar.

MissHelly

Ny medlem
Gick med
6 Aug 2007
Ort
Södermalm
Hoj
ingen än så länge...
Några till så att budskapet går fram.. Det finns inte en pudel i världen som skulle kunna orsaka dessa skador, så håll igen ert jävla skitsnack!

Verkligen hemska bilder. Men hur kan du veta att det är pitbull terriers? Kopior på stamtavlorna? Och var är bilderna på hundarna ifråga?

Kan du se vilken av dessa som är en pitbull? Det finns bara en pitbull bland dessa 25.


Pitbull är en ras, inte en benämning. Dock vill media och okunniga gärna använda det som begrepp för alla hundar som ser ut på ett visst sätt. Det har skrivits otaliga fakta (med källhänvisningar) till omfattande utredningar etc i denna tråd nu. Och du väljer fortfarande att helt ignorera dessa.
Jag kan hitta liknande bilder på hundar som råkat illa ut, men dem är det säkert inte alls synd om? Om du nu skulle palla kolla på dem ens - det verkar ju inte som att du läst tidigare inlägg så noggrant.
 

Bifogat

  • findthepitbull.JPG
    findthepitbull.JPG
    123 KB · Visningar: 52

GsxrAbuser

Drygast i stan!
Gick med
2 Sep 2006
Ort
Uppe i ett träd
Hoj
*Cr 500 -93 xross*Cbr954 Fireblade china Express
Den här bilden säger kanske lite om lynnet hos en Pitbullterrier.. Det måste ha gjort ont redan efter första taggen, men skam den som ger sig.. Piggsvinet ska dö!

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaHAHA

Det där är en bullterrier inte en pitbull, haha, loser! :D
 

Thomas.B

Growing
Gick med
28 Apr 2005
Ort
Skåne
Hoj
Retta
Bra att någon orkar fortsätta, jag ger upp. Det sjunker inte in att om man misshandlar sin hund eller tränar den till att attackera och vara aggressiv, vad i helvete tror ni den kommer göra?

Människor kan ju skylla ifrån en taskig uppväxt på allt, hur kommer det sig att hundar (som till skillnad från människor gör exakt det den blir tränad till) ska få skiten och inte "föräldrarna" till denne?
 

wannagofast

Ny medlem
Gick med
17 Jun 2005
Ort
Helsingborg
Hoj
Tillfälligt avbrott
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaHAHA

Det där är en bullterrier inte en pitbull, haha, loser! :D

Skulle tro att hunden är loser (oavsett rastillhörighet), inte jag som har huvudet fullt av piggsvin :hihi

Människor kan ju skylla ifrån en taskig uppväxt på allt

Jag tror inte "det är mina föräldrars fel", håller i rätten då du slagit någon till oigenkännlighet..
 
Last edited:

wannagofast

Ny medlem
Gick med
17 Jun 2005
Ort
Helsingborg
Hoj
Tillfälligt avbrott
Verkligen hemska bilder. Men hur kan du veta att det är pitbull terriers? Kopior på stamtavlorna? Och var är bilderna på hundarna ifråga?

Men ge dig, kvinna..

Som att fråga någon som blivit knivstucken "är du säker på att det var en jaktkniv, det kanske var en filékniv?" Spelar liksom ingen roll när man ligger där..
Man har därför bestämt att inga knivar får bäras på allmän plats, oavsett modell..

Detsamma borde gälla hundar.. De raser som uppenbarligen/bevisligen attackerat människor, måste förbjudas.. Det finns helt enkelt inte utrymme att chansa, priset man eventuellt får betala är för högt..

.
 
Last edited:

MissHelly

Ny medlem
Gick med
6 Aug 2007
Ort
Södermalm
Hoj
ingen än så länge...
Men ge dig, kvinna..

Som att fråga någon som blivit knivstucken "är du säker på att det var en jaktkniv, det kanske var en filékniv?" Spelar liksom ingen roll när man ligger där..
Man har därför bestämt att inga knivar får bäras på allmän plats, oavsett modell..

Det samma borde gälla hundar.. De raser som uppenbarligen/bevisligen attackerat människor, måste förbjudas.. Det finns helt enkelt inte utrymme att chansa, priset man eventuellt får betala är för högt..

.

Mao, alla hundar bör förbjudas? Nyss var det ju kamphundar, sedan pitbull? Hur ska du ha det? Du är väl ändå medveten om att alla raser har och kan attackerat människor.
Förmodligen är din egna expertis så ofantligt mycket större, bättre och avancerad än de utredningar som redan gjorts som bevisat att det inte finns något rasproblem.
Vi har redan testat ett rasförbud i Sverige. Eftersom "problemen" inte blev bättre, utan tvärtom skapade mycket större problem avskaffades sedermera lagen förhållandevis kort.
Om du vill förbättra hur det ser ut i samhället och eventuella problem med hundar kan du åtmintone komma med nya idéer och förslag. Och nej. Jag tänker inte ge mig.

Dessutom säger du emot dig själv. Det spelar ingen roll vad det var för kniv, alla knivar kan skada dig och andra. Det vet vi ju om, men vi får ändå äga knivar.
Medan du hävdat att det varit pitbulls som attackerat, utan att kunna ange källa, samt påstår att en pudel inte kan åstadkomma samma skada. (Även om tex storpudeln är större än pitbullen). Men sedan tar du tillbaka när man kommer ber dig bevisa din expertis, och då kan det helt plötsligt, som jagoch flera med mig redan sagt, vara vilken hund som helst - som liknar en pitbull.
Ändå ska det ständigt spys galla över rasen Amerikansk Pitbull Terrier.

Dina argument håller inte. De ändras som kappan efter vinden och är allmänt okunniga. Det känns lika vettigt som den gången någon här försökte få det till att just afrikaner var mer våldtäcktsbenägna än andra människor. De skulle leda någon statistik. Men det kanske var du den gången också?
 

MissHelly

Ny medlem
Gick med
6 Aug 2007
Ort
Södermalm
Hoj
ingen än så länge...
Så en attack eller kamp kan inte ske med renrasig APBT:rofl

Attack och kamp är inte samma sak. Kamplust är inte samma sak som aggressivitet. Självklart kan det inträffa att en pitbull går mot en människa. Men det är extremt sällsynt. I Sverige finns inget sådant fall dokumenterat. Medan det enligt media i princip alltid är pitbull. Iaf i början, innan de redigerar sina artiklar. Det finns ingen annan ras som man medvetet avlat lika strikt för att den inte ska ha någon form av skärpa eller tendenser till omriktad aggressivitet.

Varför skulle rashistoriken, rasbeskrivning osv vara bluff och båg gällande just pitbulls men inte med andra raser? Eftersom det inte är ett rimligt antagande att allt som skrivits om rasens historia är påhittat passar jag på att posta sådan information.
 

MissHelly

Ny medlem
Gick med
6 Aug 2007
Ort
Södermalm
Hoj
ingen än så länge...
Amerikansk pitbullterrier
Från Wikipedia

En renrasig amerikansk pitbullterrierAmerikansk pitbullterrier, även kallad Pitbull, förkortas APBT, är en hundras som stambokförts sedan 1898 i USA. Detta görs i huvudsak i tre register/kennelklubbar i USA - UKC, ADBA och BFKC - varav UKC är äldst.

I Sverige finns för närvarande två rasklubbar för amerikansk pitbullterrier, Svenska Pitbullterrierföreningen och Svenska APBT-klubben. De svenska klubbarna stambokför ej hundarna, det sker nästan helt uteslutande i de tre stora amerikanska kennelklubbarna.

Det har nyligen startats en svensk delegation som ingår i ett större internationellt nätverk av 17 medlemsländer, nämligen FIAPBT[1]. Det är inte frågan om en medlemsklubb, utan det är personer med stor kunskap av rasen som aktivt arbetar för att balansera upp felaktig mediarapportering och informera sakligt om den renrasiga Pitbullterriern.

Stamtavla från någon av ovan nämnda kennelklubbar är av stor vikt för att kunna bevisa hundens renrasighet. Om stamtavla från godkänd kennelklubb inte finns så klassas hunden som en blandrashund av okänd härkomst, undantag finns men de är väldigt få. I dag finns det omkring 400-500 renrasiga registrerade amerikanska pitbullterrier i Sverige.




1 Ursprung
2 Rashistoria
3 Rasbeskrivning
4 Situationen idag
5 Närbesläktade raser
6 Myter
7 Media
8 Referenser
8.1 Noter
8.2 Källor
9 Externa länkar



Ursprung
Denna hundras har en historik som går långt tillbaka, och man kan spåra den till 1600-1700-tal.[2] Uppgifterna om vilka hundar som lade grunden så tidigt går isär, men den mest erkända är nog att när romarna invaderade England hade de stora hundar av mastifftyp med sig, dessa användes ofta för att underhålla soldaterna i turneringsspel. Dessa hundar användes sedermera i aveln med engelsmännens egna Cattledogs och hundarna var stora och muskulösa. Några utmärkande hundtyper i England vid denna tid var Blue poll/Blue Paul & Alun/Alunt. Tjurhetsningen var en relativt stor sport på 1700- och 1800-talen, men svårare tider nalkades och inte alla hade råd att ha dessa hundar. Det gick även så långt att det skrevs in i lag 1789 att om man hade en årlig inkomst mindre än 40 shilling, så fick man inte äga en så kallad sporting dog. Tjurhetsningen förbjöds i lag 1835.

Råttor fanns det gott om i dåtidens England, och hundarna som folk hade råd att hålla som husdjur höll ofta efter dessa med bravur. Ur detta mynnade en annan sport bland underklassen, Ratting. Det gick ut på att små hundar, företrädesvis hundar av terriertyp, släpptes ned i en ring eller grop med råttor, varvid den skulle bita ihjäl så många av dessa som möjligt på tid. Sporten vann popularitet och fotfäste snabbt, så att varenda pub med självaktning var tvungen att ha en egen pit. Två av de vanligare terriertyperna vid denna tid var Black and tan Terrier också känd som Manchester Terrier, samt English White Terrier. Man vet inte med säkerhet vem som började avla dessa terrier med bulldoggarna, men det fick snabbt fotfäste i bland annat Staffordshire. Man lät hundar slåss på de gamla tjurhetsningsarenorna och överallt där folk kunde samlas. Med tiden letade sig även denna sport in på pubar och värdshus där man kallade arenan för pit, efter den populära sporten rattings gropar, och kallade matcherna för Pitting. Hundarna började således kallas bland annat Pit dog och Pit bull dog

Med tiden gav aveln i Staffordshire resultat och dessa hundar vann oftare matcherna mot hundar från övriga landet, vilket gav dem bra rykte i hundkampssammanhang. Folk avlade mer och mer på individer som vunnit, och hundarna från gruvdistrikten i Staffordshire var snart de dominanta och vann näst intill allt. Under hela denna tid som aveln hade pågått, så försökte folk klara sig själva så gott de kunde och många tog chansen att emigrera till USA dit man även tog med sig sina hundtraditioner. En hamnstad som utmärker sig var Western Hampshire dit många emigranter från England kom. Hundkamperna och aveln av hundarna fortsatte, för att sprida sig vidare över kontinenten allt eftersom folk befolkade USA. Med tiden så har den amerikanska varianten blivit lite större än den engelska motsvarigheten. Många, för att inte säga alla amerikanska kamphundar, härstammar från England och Irland. En av de mest kända tidiga amerikanska hundarna var Lloyd's Pilot som ägdes av Cockney Charlie. Den hunden kan spåras tillbaka via stamtavla till många av dagens pitbulls.


Rashistoria

En av de först avbildade hundarna från denna tid hette Trusty och vann 104 raka matcher utan förlust.[2] Hunden ägdes då av "Lord Camelford". Trusty blev så pass känd att en bild av honom publicerades år 1806 i en tidning, nämligen The sporting magazine Denna bild är den första kända av en "Bull & Terrier korsning". Hunden köptes förövrigt senare av Jim Belcher som var en känd Boxare på den tiden, och hunden bytte namn till Belcher efter ägaren.

Lloyd's Pilot som ägdes av Cockney Charlie & Crib ägd av Louis Krieger.[3] Bägge dessa hundar låg runt 28 Pounds i vikt, Dvs. 13-14 kilo. Pilot & Crib möttes i en match i Louisville 1881 med domaren William Harding som hade hand om The police Gazette. (Vilket visar att det var en erkänd sport även bland myndigheterna). Matchen pågick 1 timme och 25 minuter innan Pilot vann matchen. Några fler importer som var kända vid denna tidpunkt var Lloyds Paddy, Pat & Rafferty och dessa hundar kan som sagt spåras i flera Pitbull-stamtavlor idag. Kända engelska linjer är exempelvis: Corvino, Deliant, Farmer, Feeley & Tudor. Kända irländska linjer är exempelvis: Colby, Corcoran, Gas House, Lightener & Semmes. Under senare delen av 1900-talet var bl a Jeep, Hammonds, Chinaman och Sorrels linjerna uppskattade.

Kort Svensk historik

De första amerikanska pitbullterrierna togs in till Sverige 1988 (Bullybob & Tommys Blaze). Dessa härstammade från England där uppfödaren Ed Reid 1976 importerade de första amerikanska pitbullterrierna till England från USA. 1989 kom en Nellis Tug-tik också från England och 1991 importerades Hagens Sheeba från Norge. I början på 1990-talet importerades det 4 st hundar från Sydafrika. (Bob Riot, Zelda, Warlock & Dayan)


Rasbeskrivning

[4]En amerikansk pitbullterrier är en mellanstor atletisk hund med kort hårlag, och med ett öppet och tillgängligt temperament. Hunden är i motsats till exempelvis en Rottweiler en förarvek hund, vilket i enkel översättning betyder att den inte är hård i temperamentet och försöker testa sin rang i flocken. Det är en människokär hundras mycket tack vare avelsarbetet som i århundraden sållat bort aggressiva hundar. Det gick helt enkelt inte att hantera en aggressiv hund i kampsammanhang, och aggressiva hundar i sin tur brände sitt krut i förtid i matcherna och förlorade.


Under åren av denna selektiva avel så har man fått fram en hundras som inte har bitvillighet mot människor, och i de fotspåren används många hundar idag som så kallade "nannydogs", på sjukhus och äldreboenden pga. sin tillgivenhet. Helen Keller hade en pitbull som servicehund under tidigt 1900-tal.

Rasen är aktiv och arbetsvillig, skärpan är normalt låg och kamplusten hög. Typiskt är även en hög dådkraft och skottfasthet. Vissa individer är påtagligt envisa. Rasens historia som en allt i allo-hund präglar den än i dag då en APBT kan göra väl i från sig inom så skilda områden som lydnad, traditionellt bruksarbete, weight pulling och agility. På många håll i världen används rasen för vildsvinsjakt. Hunden spårar upp grisen och håller sedan fast den i örat eller trynet. Denna jaktform är inte tillåten i Sverige. Pga. sin höga aktivitetsnivå, styrka och uthållighet samt den arbetande hundens temperament behöver den en mycket kunnig och engagerad ägare.

I Sverige går det inte att meritera sin hund inom bruksgrenar då den inte är godkänd som ras av SKK. Men i många länder så som USA finns den i toppen av de flesta utmaningar den ställs inför. Den används av polis, väktare, SAR-hundar (räddningshundar) och är mycket väl lämpad för detta tillsammans med en kunnig förare, då hunden har en stor arbetspotential och vilja.

Hunden är avlad under århundraden efter prestation, i motsats till utställningshundar som avlats efter en förutsatt mall. Detta har i sin tur gett en vidare bas för vad som är tillåtet i fråga om färger, vikt etc. Generellt kan man dock säga att en pitbull ligger i spannet mellan 14-28 kilo för en hane, och 12-25 kg för en tik.

När det gäller hundens fysik och utseende så har ADBA (American Dog Breeders Association) en standard som de flesta kännare av rasen tycker är den som är närmast "originalet".



Noter

^ FIAPBTs webbplats
^ [a b] Stratton RF: "This is the american pitbull terrier.", sidan 31-46. TFH publications, 1976
^ Harding William: "Match up.", sidan ?. The Police Gazette, 1881
^ O´Neil,Jacquline: "The Ultimate American Pitbull Terrier.", sidan 170-193. Howell Book House, 1995
^ Leif Carlsson - Hundförarpolis och Anders Ljungberg - Väktare: "Odjur eller Skröna.". Polishunden nr: 5, 1997
^ Jessup, Diane : "The Working Pitbull.". ISBN 0-7938-0190-7, 1996
^ Stratton, F Richard: "The Book Of The American Pitbull Terrier.". TFH Publications, 1981
^ [a b] Delise, Karen : "NCRC". http://www.nationalcanineresearchcouncil.com/, 2007

Källor [redigera]
Wayne Cavanaugh (20071021). United Kennel Club. UKC. Läst 20071021.

Ralph Greenwood (20071021). American Dog Breeders Association. Läst 20071021.

Dianne Jessup (20071021). [http://www.workingpitbull.com/history.htm Pit Bull Informational Pages by Diane Jessup]. Dianne Jessup. Läst 20071021.

KC (20071021). The Kennel Club. KC. Läst 20071021.

R F Stratton (20071026). RF.Stratton.com. RF Stratton. Läst 20071026.

Karen Delise (20071026). NATIONAL CANINE RESEARCH COUNCIL. Karen Delise. Läst 20071026.

Stratton, Richard F: This is the American Pitbull Terrier, 1976, ny utg. ISBN 0-87666-660-8.
Stratton, Richard F: The world of the American Pitbull Terrier, 1983, ny utg. ISBN 0-87666-851-1.
O´Neil, Jacquline: The Ultimate American Pitbull Terrier, 1995, ny utg. ISBN 0-87605-248-0.



Hämtad från "http://sv.wikipedia.org/wiki/Amerikansk_pitbullterrier"
 

wannagofast

Ny medlem
Gick med
17 Jun 2005
Ort
Helsingborg
Hoj
Tillfälligt avbrott
Mao, alla hundar bör förbjudas? Nyss var det ju kamphundar, sedan pitbull? Hur ska du ha det? Du är väl ändå medveten om att alla raser har och kan attackerat människor.
Förmodligen är din egna expertis så ofantligt mycket större, bättre och avancerad än de utredningar som redan gjorts som bevisat att det inte finns något rasproblem.
Vi har redan testat ett rasförbud i Sverige. Eftersom "problemen" inte blev bättre, utan tvärtom skapade mycket större problem avskaffades sedermera lagen förhållandevis kort.
Om du vill förbättra hur det ser ut i samhället och eventuella problem med hundar kan du åtmintone komma med nya idéer och förslag. Och nej. Jag tänker inte ge mig.

Dessutom säger du emot dig själv. Det spelar ingen roll vad det var för kniv, alla knivar kan skada dig och andra. Det vet vi ju om, men vi får ändå äga knivar.
Medan du hävdat att det varit pitbulls som attackerat, utan att kunna ange källa, samt påstår att en pudel inte kan åstadkomma samma skada. (Även om tex storpudeln är större än pitbullen). Men sedan tar du tillbaka när man kommer ber dig bevisa din expertis, och då kan det helt plötsligt, som jagoch flera med mig redan sagt, vara vilken hund som helst - som liknar en pitbull.
Ändå ska det ständigt spys galla över rasen Amerikansk Pitbull Terrier.

Dina argument håller inte. De ändras som kappan efter vinden och är allmänt okunniga. Det känns lika vettigt som den gången någon här försökte få det till att just afrikaner var mer våldtäcktsbenägna än andra människor. De skulle leda någon statistik. Men det kanske var du den gången också?
Det är förbjudet att bära kniv på allmän plats, inte i hemmet.. Det är okej att äga en kniv, inte att bära den på allmän plats..

Det borde också vara förbjudet att vistas på allmän plats med en hundras som BEVISLIGEN attackerat människor! Här måste man självklart väga in hundens kapacitet.. En minipudel kanske kan vara aggresiv, men samtidigt kan man då stoppa den i handväskan..

Beträffande "expertis".. Jag behöver inte påvisa någon sådan, det räcker med sunt förnuft..
Skulle du ensam tillbringa ett par dygn i en enslig stuga med en straffad styckmördare? Troligtvis inte, trots att statistiken visar att risken för återfall är mycket låg.. Du skulle självklart inse att insatsen i det ovissa spelet är för hög, eller hur..

Naturligtvis har du all rätt att värna om dina amstaffbullstiffbiff djur, så länge du håller dem långt från mitt barn.. Som jag resonerar kring körningarna på Bogan, helt okej så länge ingen utomstående blir inblandad.. Samtidigt, kom inte och gnäll om det "smäller"..

.
 
Last edited:

MissHelly

Ny medlem
Gick med
6 Aug 2007
Ort
Södermalm
Hoj
ingen än så länge...
Sedan är det ju inte bara hundar och pitbullliknande hundar som skadar människor.


[YOUTUBE-ID]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ZLnCVsa0O5c&hl=sv&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/ZLnCVsa0O5c&hl=sv&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE-ID]

[YOUTUBE-ID]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/PNzy9w6QXiQ&hl=sv&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/PNzy9w6QXiQ&hl=sv&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE-ID]

Fast dessa hundar hade säkert bitit någon oprovocerat och förtjänade säkert lite stryk.

Man borde ställa vissa krav på blivande föräldrar :rolleyes: Men okej, för att du ska förstå.. Det är förbjudet att bära kniv på allmän plats, inte i hemmet.. Det är okej att äga en kniv, inte att bära den på allmän plats..

Det borde också vara förbjudet att vistas på allmän plats med en hundras som BEVISLIGEN attackerat människor! Här får man självklart samtidigt väga in hundens kapacitet.. En minipudel kan kanske vara aggresiv, men samtidigt kan man då stoppa den i handväskan..

Beträffande "expertis".. Jag behöver inte påvisa någon sådan, det räcker med sunt förnuft..
Skulle du ensam tillbringa ett par dygn i en enslig stuga med en straffad styckmördare? Troligtvis inte, trots att statistiken visar att risken för återfall är mycket låg.. Du skulle självklart inse att insatsen i det ovissa spelet är för hög, eller hur..

Naturligtvis har du all rätt att värna om dina amstaffbullstiffbiff djur, så länge du håller dem långt från mitt barn.. Som jag resonerar kring körningarna på Bogan, helt okej så länge ingen utomstående blir inblandad.. Samtidigt, kom inte och gnäll om det "smäller"..

.

Dra inte in snack om statistik. Jag har redan redovisat sådan info. Regeringens utredningar, flera statistiker etc etc har ju redan kommit fram till att dessa raser inte är farliga, inte är bitbenägna, inte farliga för samhället, att man inte kunnat finna något rasproblem samt att det ytterst sällan rört sig om renrasiga hundar.

Lagar om hundhållning, ägaransvar och normer för hantering av farliga hundar finns redan. Precis som knivlagen. Du får bära kniv om bladet inte är längre än 8 cm har jag för mig. Dock är jag säker på att man kan skada en människa allvarligt även med ett blad på 7 cm.

Alla hundar kan bitas och skada. Lär du dina barn detta, lär dem att inte gå fram till främmande hundar, inte provocera främmande hundar, inte kasta sten på dem, inte skjuta raketer mot dem etc så minimerar du riskerna betydligt. Lär alla föräldrar sina barn detta blir det ännu bättre.
Medan vi hundägare lär våra hundar kommandon och lydnad. Jag jobbar redan aktivt för att öka hundägares medvetenhet om vikten av att aktivera sina hundar. Vad gör du själv?
 
Last edited:

MissHelly

Ny medlem
Gick med
6 Aug 2007
Ort
Södermalm
Hoj
ingen än så länge...
Nu tycker jag du är lite tarvlig.. Det är ALDRIG okej att misshandla ett djur!

Men vadå. De kanske hade bitit någon när de hade lite mer hull på kropparna?

Det jag vill säga är... Man ska vara försiktig med att uttala sig alltför självsäkert när man inte har alla fakta.

Väldigt många djur far illa idag. Pitbull och blandraspitbull är bland de vanligaste hundarna som omhändertas pga vanvård.
Men när ett djur visar mental ohälsa så klassas de av många direkt som psykiskt störda etc. Medan flera av dem kanske inte blir särskilt väl omhändertagna. Flera av dem kanske skulle hamna i en sådan här film, om de inte har turen att omplaceras eller avlivas därinnan.

Om det är så friska och fina hundar som "snear", varför får man så sällan se bild på dem?

De flesta skriverier i media som jag sett har skrivit pitbull, eller kamphund, utan att man ens vet vem hunden eller ägaren är. Och det Är inte rättvist mot den enskilda rasen.
 

GsxrAbuser

Drygast i stan!
Gick med
2 Sep 2006
Ort
Uppe i ett träd
Hoj
*Cr 500 -93 xross*Cbr954 Fireblade china Express
Skulle tro att hunden är loser (oavsett rastillhörighet), inte jag som har huvudet fullt av piggsvin :hihi



Jag tror inte "det är mina föräldrars fel", håller i rätten då du slagit någon till oigenkännlighet..

Nej jag tycker du är en loser för du sitter och snackar om hundar hit och dit men du kan fan inte ens känna igen hundrasen så du gissar som alla andra okunniga loosers på detta forum.

:)

Eller ett barn, tror många kvinnor "kompenserar" med hundvalp..

Medlemm från 2005, inte ett vettigt ord från dig sen 2005, plus inte en enda som har skrivigt i din gästbok? undra vem som behöver gå en socialkurs. :brinnerup

Varför har an hund öht? Gå på en kurs i social kompetens och skaffa en vän.

samma med dig :D
 
Last edited:

wannagofast

Ny medlem
Gick med
17 Jun 2005
Ort
Helsingborg
Hoj
Tillfälligt avbrott
Medlemm från 2005, inte ett vettigt ord från dig sen 2005, plus inte en enda som har skrivigt i din gästbok? undra vem som behöver gå en socialkurs.

Okej.. Det heter "medlem och skrivit".. Beträffande gästboken, man kan radera inläggen om man inte gillar dem, bara ett tips ;)

vissa är bara här för att provocera. nollor
Hur provocerar man "nollor"?
 
Last edited:

GsxrAbuser

Drygast i stan!
Gick med
2 Sep 2006
Ort
Uppe i ett träd
Hoj
*Cr 500 -93 xross*Cbr954 Fireblade china Express
Okej.. Det heter "medlem och skrivit".. Beträffande gästboken, man kan radera inläggen om man inte gillar dem, bara ett tips ;)

Du är smart du :)
Då har folk alltså inte skrivigt nått snällt till dig? kan förstå varför......

Okej.. Det heter "medlem och skrivit".. Beträffande gästboken, man kan radera inläggen om man inte gillar dem, bara ett tips ;)


Hur provocerar man "nollor"?

sätt på dig glasögonen och titta på punkten.
Förresten sympati skrev i din gästbok
 
Last edited:
Status
Ej öppen för fler svar.
Nyheter
Ny R1 Race och R1 GYTR

Pressrelease från Yamaha ...

Paul Edmondson ny chef för Triumph Racing Enduro Team

Motorsportlegenden och fler...

Miguel Oliveira klar för Yamaha

Miguel Oliveira och Lin Jar...

Suzuki utvecklar döda-vinkeln-kamerasystem

En ny patentansökan har avs...

BMW köper Suzuki-data – nästa steg MotoGP?

Sedan en tid har olika rykt...

HRC och Repsol avslutar samarbete

Efter 30 års samarbete på d...

MV Agusta utvecklar ny trecylindrig motor

MV Agusta har officiellt be...

MotoGP-Ducati såld på auktion för närmare 5 miljoner

Ducati Desmosedici GP7 är o...

BMW närmar sig MotoGP

Sedan en tid har olika rykt...

2025 års KTM 450 SMR

KTM höjer ribban för 2025 å...

Top