vad har hänt med den här hunden?

DieselDoris

Gangster rap made me do it
Gick med
13 Sep 2005
Ort
Stockholm
Hoj
Ja
Bingo skrev:
Varför skrev du inte 8 fall av 10?
Jag är så klart ingen statistiker, och du är bara fånig som hakar upp dig på petitesser.
Men jag har sällan stött på duktiga och erfarna hundägare med aggressiva hundar, såvida det inte ligger i deras gener p.g.a felavel.
Men visst, om det får dig att må bättre så kan vi säga 8 av 10.
Vilket gör att aggressiva hundar fortfarande är i minoritet.
 

sandstream

Guest
watson skrev:
Men du e ju dum på riktigt!! Världen är stor! Gå någon annastans! Sträckan är markerad med stora skyltar, så man kan inte gå där av misstag.
En sann hundägare :rolleyes:
 

Bingo

行駛和是安靜&#
Gick med
6 Mar 2003
Ort
Skåne
Hoj
Designed to extinguish Fireblades and remind Ducatis they are only twins, som Hagster säger
sandstream skrev:
En annan fråga: Hur står sig en Cane Corso mot en terrier modell PBT om de skulle börja bråka?

georgia_soft.jpg
Jag bettar en femtilapp på Corson. Skogsdungen vid järvafältet kl 17.30 imorgon. Ok? :yoparty
 

watson

Orka vara tvärtom
Gick med
6 Mar 2003
Ort
Sthlm/på ön mitt i stan
Hoj
gsxr 750 -00 och CBR Zoohundra
sandstream skrev:
Vore det inte bättre om du tog din hund till någon avlägsen plats där den kunde få springa fritt så alla andra kunde gå på strandpromenaden?

En annan fråga: Hur står sig en Cane Corso mot en terrier modell PBT om de skulle börja bråka?

georgia_soft.jpg

På en avlägsen plats så kan du ge dej på att dina kompisar (de hundrädda) är ute för att plocka svamp eller dyligt! Jag har min hund lös där det är skyltat att jag får!

Och vad får dej att tro att någon här inne har kolla på hur en CC står sig mot en APBT??

/Carin
 

Flamma77

Hojlös halvabstinent helveterinär.
Gick med
24 Sep 2003
Ort
Uppsala
Hoj
Fullt möjligt att seriöst tänka tanken på en...
Bingo skrev:
Hmmm, jag har pratat med andra kamphundsägare också och de är mindre kategoriska än vad ni är. Det där snacket om träning och socialisering är så självklart att det inte behöver diskuteras. Det jag inte gillar hos dem är det genetiska element som gör att de vill slåss, gillar att slåss. Du har en bild på en "söt" pibull i kedja nedan vars svans viftar så att den inte kommer med på bilden. Hur rör sig svansen på en sån när den slåss? De viftar på svansen har jag fått mig berättat av folk som äger såna och som har varit med på hundkamper. Så sött är det när en hund som är avlad för kamp viftar på svansen. Lätt för normala hundar att tolka det ....

Snacket om socialisering och lydnadsträning är långt ifrån självklart bland hundägare oavsett ras. Det behöver verkligen diskuteras.
Att en kamphund viftar på svansen när den slåss är inte konstigt...om den tycker att det är kul. Viftar på svansen gör polisens schäfrar också när det tränar och utövar "skydds".
Långt ifrån alla hundar som avlats för kamp tycker att det är kul eller klarar av att gå en match... trots genetiken. Dessutom så är jag helt övertygad om att svansen slutar vifta när hunden fått rejält med stryk av sin motståndare... men det finns beskrivet att den fortfarande inte ger sig.

Jag skulle nog ta med en rejäl nypa salt vad folk engagerade i hundkamp säger om "kamphundars" bravader i och utanför piten... det är ju faktiskt de som är fixerade vid den "mörka sidan" av rasen. Dessutom hör det till att framställa sin egen hund som så "grym" som möjligt. (Hundkamp är olaglig och oetiskt. Milt och civiliserat uttryckt.)
"Kamphundarna" är nu den ras som är på modet hos de individer som har hund för att hävda sig. Tidigare var det en stor schäfer, rottis eller dobermann i andra änden på kopplet.
Även i USA har hundkamp aldrig varit speciellt utbrett och ändå är APBT Nationalras. Kan det vara så att det endast är en liten klick som är gameavlad och resten är PetBulls?

Bingo skrev:
Vad bra då att de avslutar kampen när de känner sig besegrade? Hur är det när den andra hunden anser sig besegrad? Slutar de då? Jag känner på mig att du kommer att svara "ja" på den frågan så jag kan berätta med en gång att jag fått berättat för mig av "hundkampare" att de inte gör det, utan att man måste sära på dem. Kul för en normal hund som mopsar sig att börja bråka med en sån....

Du känner på dig fel. Men jag har ju så gott som redan beskrivit att du blir tvungen att sära på dem... En i mina ögon bra "dogman" ser matchen som avslutad när den ena hunden visar tecken på att inte vilja slåss mer... istället för att låta utgången bli dödlig för den förlorande hunden, som också förekommit.
En normal hund som mopsar sig? Det är väl ändå inte meningen att hundar från någon ras ska kunna springa och mopsa sig och sedan få stryk? Eller att någon hund oavsett ras ska få stryk av en "normal" hund när den visar underkastelse? Dåligt ägaransvar oavsett... för det brister i socialisering inom arten av hunden med sådana händelser. Och tro mig, det förekommer ofta bitskador mellan "normala hundar".


Bingo skrev:
Det är så självklart att den viktigaste egenskapen är att den är snäll mot människor att jag inte förstår varför du tar upp det öht. Låter som marknadsföringsdravel där man tar upp en självklar egenskap för att slippa prata om att produkten är dålig. Det är nödvändigt men inte tillräckligt att hundar är snälla mot människor. Jämförelserna med Jack russels, pekingeser osv är direkt löjliga. Det är skillnad i konsekvens mellan ett angrepp av en dvärgpudel och en 30-kilos pitbullhane...

Jag tog upp det för att du gjorde det... om du läser vad jag citerat... För jag tyckte det lät så ... självklart. :hihi
Något marknadsföringsdravel är det dessutom inte frågan om från min sida. Jag äger ingen "kamphund", faktiskt inte ens egen hund överhuvud taget just nu.
Jag har i flertalet trådar tidigare hävdat samma åsikt, nämligen att en Pitbullterrier är en olämplig hundras för de flesta människor. För att den ska må bra och vara en trevlig hund krävs ett enormt engagemang, den kräver massa aktivering eftersom den är en terrier och en medveten och ansvarsfull ägare eftersom rasen, speciellt efter könsmognad KAN ha svårt med andra hundar, framför allt av samma kön. Den är dessutom så sällskaplig av sig att det är svårt att ensamhetsträna den, den vill vara med sin människa 24/7. Men precis som alla hundar så blir den vad ägaren gör den till.

Bingo skrev:
Fin förening ni har btw, Svenska Kamphundsförbundet heter de va? Jag syftar på de som inte får vara med i Kennelklubben för att de avlar enligt principer som inte är förenliga med god hundavel...

Svenska kennelklubben registrerar Staffordshire bullterrier (från england, med samma ursprung som de hundar som grundlade APBT´n) och American Staffordshireterrier. Felaktigt kallade kamphundar, eftersom de inte avlats på kampegenskaper på 70 år och mer i Staffens fall. Dock är de fortfarande terriers. Båda raserna har egna specialklubbar inom SKK. För APBT finns Svenska Pitbullterrierföreningen.
Anledningen till att American Pitbullterrier (APBT) inte är med i Kennelklubben beror på att SKK samarbetar med FCI (Internationell kennelklubb). FCI har som policy att samarbeta med en kennelklubb från varje land. USA har många kennelklubbar och FCI samarbetar med AKC (American Kennel Club) som är den största (flest raser registrerade).
AKC registrerar Amstaffen men inte APBT. Kennelklubbar i USA som stamboksför APBT är UKC (United Kennel Club), BFKC (Bona Fide Kennel Club) och ADBA (American Dogbreeders Association).
Det fina i kråksången är att APBT avlats på prestation mer än utseende och när utställningsintresserade APBT ägare ville börja ställa ut rasen för 70 år sedan stamboksfördes ett utvalt antal individer av APBT i AKC under namnet Staffordshireterrier, som senare ändrades till American Staffordshireterrier, för att inte förväxlas med Stffordshire bullterrier. Det var inte många år sedan den stamboken stängdes för ytterligare intag av APBT. Detta medför att i UKC kan man registrera Amstaff som APBT, men inte en APBT som Amstaff. ADBA, BFKC och AKC anser att APBT´n och Amstaffen är två skilda raser.
Så anledningen till att APBT´n inte finns i SKK är inte den du tror...

Däremot råder det i Sverige förbud att avla på kampegenskaper och aggressivt beteende. Hämtat från djurskyddsmyndighetens hemsida:

"Enligt 19 a § djurskyddsförordningen (1988:539) är det förbjudet att inneha eller genom avel frambringa hundar som har extremt stor kamplust, blir lätt retade och biter, bara med svårighet kan förmås avbryta ett angrepp och har en benägenhet att rikta sitt kampintresse mot människor eller andra hundar. I Sverige är alltså hundar med dessa egenskaper förbjudna. Däremot är ingen enskild ras förbjuden, eftersom hundar av ett flertal raser liksom blandningar mellan olika raser kan utveckla ett icke önskvärt aggressivt beteende."

Bingo skrev:
Jag är ingen kamphundshatare och är inte det minsta rädd för dem. Men det är störigt att ni samtidigt förnekar och försvarar egenskaper hos dem som helt enkelt är dåliga....

Jag ser ingen förnekelse av några egenskaper här. Bara ett fösök att få folk att fatta att det är skillnad på olika.
Dvs APBT, Amstaff och Staffordshireterrier är skilda raser och att inom rasen APBT finns (fanns, mycket stora utrensningar har gjorts i USA) "gameavlade" individer med mer eller mindre prestationsmeriterade förfäder men till störasta delen rena "Petbulls".
Dessutom så är det mycket svårt att få tag i en svenskt uppfödd renrasig registererad APBT (jo det finns), det är uteslutande goda kontakter som gäller.
De flesta "kamphundar" som ses som accessoar eller används till illegal hundkamp här i landet är oregistererade hundar från "fulavel", mestadels blandraser mellan APBT/Amstaff eller APBT/rottis eller valfri "tuff" hund. Dessa finns att köpa på "blocket" för några tusenlappar för "behövande tuffingar". Men blandrasdebatten har vi ju kört i en annan tråd och i fallet med dessa raskorsningar håller jag med Fixxxer fullt ut... :tungan

Bingo skrev:
Ligger i generna. Ok?

Inlärt beteende. Ok?

Hörru... även jakthundar och vallhundar har sina egenskaper "i generna". Konstigt nog måste de också tränas för att bli riktigt bra på det de ska göra. Även där har olika individer olika talang för sina nedärvda egenskaper, mer eller mindre nedärvt?
Även där är det olika fokus från olika uppfödare, typ utställningslabbe och jaktlabbe. :pannkyss
Jag syftade dessutom på avelsurval. "Gameness" är attraktivt som avelsurval för de flesta terriers och är inte liktydigt med hundkamp. (Översättning av andemeningen med gameness är: Mod, brist på självbevarelsedrift eller "att aldrig ge upp". Finns beskrivet hos Irländsk terrier, Tysk jaktterrier och bullraser också.)

sandstream skrev:
Finns få saker jag ogillar så mycket som hundägare som oavsett vilken kontroll de har på sina hundar låter dem gå okopplade bland andra människor :mad:
....

Jag ser hellre en lös hund som är fokuserad på sin ägare/ skiter andra människor och hundar, samt lyder kommandon. Än den hund som utan att lyssna på föraren för fem öre, kastar sig runt efter allt och alla hej vilt hängande i sitt koppel...

Ett fysiskt koppel kan vara jäkligt mycket mindre effektivt än lydnadsträning...framförallt om det är ett såntdär fjantigt flexikoppel. :huvet
 
Last edited:

watson

Orka vara tvärtom
Gick med
6 Mar 2003
Ort
Sthlm/på ön mitt i stan
Hoj
gsxr 750 -00 och CBR Zoohundra
EBS skrev:
Dom ser ju verkligen ut som om dom vill ha ihjäl nån direkt... :rolleyes:

Jag tänkte åka och träffa två st sånna här "kamphundar" ikväll, om jag inte skriver imorrn så har dom ätigt upp mig. :rolleyes:

Här är en bild på en av dom:
DSC02851.sized.jpg


Rätt skräckinjagande va? :rolleyes:

Tyvärr så är EBS inte med oss längre, han dog efter att ha blivit överfallen av två rasande staffar.

R.I.P. :finger :finger :finger :finger
 

Bifogat

  • DSC03021.JPG
    DSC03021.JPG
    87.5 KB · Visningar: 93

WestW

.
Gick med
11 Mar 2003
Ort
Brevid VikingMotorPark
Hoj
.......
OLJEKYLD GSXR skrev:
9 av 10 verkar besitta mer kunskap om de livsfarliga mördarhundarna än vad du gör. Jag anser snarare att din argumentationsteknik med att bygga en egen verklighet baserad på fördomar och tidningsartiklar är något som man sysslar med i lågstadieålder. Jag frågar en gång till, bara för sakens skull och inte för att jag tror att du nånsin svarar. Skulle du vilja träffa min hund och leka med honom och kela med honom för att vidga dina vyer en aning? När du har träffat honom så får du ha vilken åsikt du vill om kamphundar, men då kan du iallafall basera din åsikt på att du inte gillar hundtypen och inte på myter.

:tummenupp
Tror Nyteknik behöver bilda sig en egen uppfattning istället för att få den från Aftonbladet.

En fråga Nyteknik. Har du någonsin träffat en mördardödsmaskinkamphund i verkligheten? Du har ju lyckats få någon bestämd aggressiv/sur/grinig uppfattning mot en viss ras. Är det något som hänt dig?

OLJEKYLD GSXR
Håller med om reaktionerna folk har. Statistiken går att manipulera också. När vår staff har en fotboll i munnen ute på promenaden är det 99% som tycker han är jättesöt. :)
 

WestW

.
Gick med
11 Mar 2003
Ort
Brevid VikingMotorPark
Hoj
.......
watson skrev:
Vem har sagt att jag går med lös hund där det finns folk? Vid vägar är hon kopplad. Går jag strandpromenaden så har jag henne lös, och är man hundrädd så ska man inte gå där, för där råder inte koppeltvång....
Skräm du skiten ur nästa hundägare du ser! Det är bra att ge tillbaka med samma medicin! Tillbakakaka!!:tummenupp


/Carin

Flamma77 skrev:
Jag ser hellre en lös hund som är fokuserad på sin ägare/ skiter andra människor och hundar, samt lyder kommandon. Än den hund som utan att lyssna på föraren för fem öre, kastar sig runt efter allt och alla hej vilt hängande i sitt koppel...

Ett fysiskt koppel kan vara jäkligt mycket mindre effektivt än lydnadsträning...framförallt om det är ett såntdär fjantigt flexikoppel. :huvet

Båda ni har ju rätt på ert sätt. Även om jag skulle ha jättemycket koll på vår hund skulle den inte få vara lös om det är andra personer som vi inte träffat förut i närheten. Varför då undrar ni. Jo för att det gäller att ha förmågan att sätta sig in i hur en hundrädd person känner. Hur ska dom veta att ni har 100% koll på er hund? För någon som är hundrädd känns det säkert bättre om hunden är i koppel. (något som jag gissar bara) Då är det väl ganska snällt och omtänksamt att bry sig om någon mer än sig själv och sin egen hund tycker jag.

Att hundrädda personer ska veta att dom inte kan gå på strandpromenaden verkar konstigt. Är det inte bättre att man tänker lite på andra och har hunden kopplad trots att det inte står en stor skylt som säger det? Knalla iväg en bit där det inte går folk och ha hunden lös där istället.

Samma sak om jag har hunden i koppel och möter någon på trottoaren. Då är det av respekt för andra människor jag ser till att hunden går i kort koppel och gärna på sidan av mig som är ifrån personen man möter. (inte alltid man hinner tänka på det men man kan ju försöka)
 

OLJEKYLD GSXR

FÖRBJUD STARSTRIKER
Gick med
6 Mar 2003
Ort
Stockholm
Hoj
Hojuppehåll
Bingo skrev:
Ligger i generna. Ok?

Inlärt beteende. Ok?

Ni kan väl enas inbördes så kan vi ta det därifrån. Det duckas mycket...

Jag tycker att du har ett märkligt sätt att bemöta mina inlägg på. Jag vill minnas att jag skrev lite mer än just det du plockade ut. Jag känner att jag och Flamman är eniga så där behövs ingen diskussion. Jag tror inte att jag har förnekat att de är envisa som synden, det ligger i aveln sedan urminnes tider, men du sätter likhetstecken mellan kamp och slagsmål och det gör inte jag. Jag skulle gärna vilja ha svar på varför det är ok för en "vanlig" hund att börja slåss med en "kamphund". Jag antar att motsatta förhållandet inte faller dig i smaken. Jag anser att det finns en här som borde läsa sina inlägg innan han beskyller andra för att ducka.....
 

oFFkeFF

Slipar röven
Gick med
6 Mar 2003
Ort
Solna
Hoj
yamaha xt660r
watson skrev:
Kamphundsfanatiker... Pfh... Vurmar inte du för något du älskar?!

Jag vet EXAKT vad jag har i kopplet. JAG är medveten om min hunds arv, men jag tycker inte att det är någon som helst ideé att diskutera med någon som redan "VET" hur en "kamphund" beter sig, för de har läst tidningarna.... Oljekyld har upprepade ggr erbjudit "Nyteknink" att UPPLEVA en "kamphund" och han har inte ens kommenterat det!
Jag undrar då vad det egentligen finns för mening. Jag argumenterar gärna för min ras, och jag är även medveten om bristerna. Jag är medveten om att om jag inte lyckas läsa av min hund i ett möte med en annan hund, så kan det smälla ordentligt. Detta har aldrig hänt. Det har inte ens varit i närheten. Min hund går 90% av promenaderna utan koppel och jag har sån pli på henne att hon inte viker från min sida. Rådjur, kaniner, lösa hundar, you name it! Hon har några enstaka ggr. tagit ett par steg fram, men genast vänt på mitt komando.

När folk frågar mig om jag har en "kamphund" så säger jag att, ja, så är det, men man har genom seriös avel sen 1835 försökt avla bort så mycket som möjligt av kamplusten.

Jag känner fortfarande ingen direkt lust att diskutera med människor som tror att uppfödarna i Sverige är oseriösa kvackare. Skk's regler är ganska "Svenska", om ni förstår, och det ska inte mycket till för att bli utesluten och det finns ingen seriös köpare som köper en hund med "kamphundsrykte" utan stamtavla.

Mina åsikter och bara mina....

Edit: Om min staff kommer i kontakt med en annan hanhund, så vill hon bara kn*lla.

/Carin


Om vi säger som såhär, jag har upplevt massor med trevliga och hur gosiga terriers som helst, allt från skånska gårdsterriers till lite större "kamphundar".
Som sagt, rätt uppfostrade är de hur trevliga som helst och uppfostrade. Men det är inget snack om att en terrier nästan ALDRIG släpper taget när den väl börjat slåss.. De är som sagt avlade att jaga råttor, eller de lite större modellerna grävlingar.. Och de är det inte enbart skrämma upp dem ur hålarna, utan det är för att ta fighten med dem. Inte konstigt att det är en tuff hund. Eller?
Finns det en anledning till varför denna "mjuka" hund är så representerad i den lite "mörkare" världen?

Som sagt, vilken feluppfostrad och misskött hund kan bli livsfarlig, skillnaden är att terriers är fanken så mycket tuffare i ett slagsmål än de flesta andra hundar..

Om nu hundarna är så stabila och lydiga, varför använder exempelvis inte polis och militär dessa hundarna i större utsträckning?

Är absolut ingen kamphundshatare, de är med rätt ägare hur trevliga som helst, men jag har en helt annan respekt och approach till dessa terriers..
Det av den anledning att det finns så många extremt farliga hundar av denna ras. Detta på grund av insmugglade hundar och väldigt många oseriösa uppfödare. Det finns andra raser som var väldigt drabbade av samma sak för något årtionde sedan, när det vimlade av instabila schäfrar, dobermans och rottisar.
För dig som inte tror på detta, skaffa dig en "vanlig" hund och släpp den på järvafältet, det tar inte många promenader förrän din hund blivit hårt attackerad av en "dålig" hund..
 

sandstream

Guest
Bingo skrev:
Jag bettar en femtilapp på Corson. Skogsdungen vid järvafältet kl 17.30 imorgon. Ok? :yoparty
Ja e på mannen :tummenupp
watson skrev:
Tyvärr så är EBS inte med oss längre, han dog efter att ha blivit överfallen av två rasande staffar.
I rest my case :rolleyes:

oFFkeFF skrev:
Om nu hundarna är så stabila och lydiga, varför använder exempelvis inte polis och militär dessa hundarna i större utsträckning?
Det har du svarat själv på, de släpper inte i första taget som tex en schäfer gör.
 

OLJEKYLD GSXR

FÖRBJUD STARSTRIKER
Gick med
6 Mar 2003
Ort
Stockholm
Hoj
Hojuppehåll
oFFkeFF skrev:
QUOTE]

OLJEKYLD GSXR skrev:
oFFkeFF skrev:
Provar igen, nått blev fel



Jag vill påstå att hundarna är för små för att tex polisen ska finna dem intressanta, de är för låga och inte tillräckligt smidiga, plus de faktum att de inte besitter vaktegenskaper OCH att de är sådana människoälskare, men det är min teori. En polishund släpper definitivt inte greppet om personen han har nedtagit innan han får kommando av föraren och det kan man lära såväl taxar som pitbulls.
De tveksammare delarna av befolningen surfar på ryktet om hunden som en mördarmaskin, men vad de väljer för hundar har ju varierat under åren. Förut var det vanligare med betydligt större och starkare hundar som tex rottis som du skriver om. personligen har jag inte sett några "tuffa" killar med en Staffe, de är, tror jag, helt enkelt inte tillräckligt stora. Men para en Staffe med en rottis, doberman eller schäfer så får du en dubbelt så stor hund med kamphundsutseendet och det ser jag betydligt fler av bland de tveksamma elementen och då är vi inne på blandraser och allt vad det innebär.
Jag vill också hävda att "dåliga" hundar finns inom alla raser och överallt, och självklart finns det kamphundsraser som har usla ägare och som får springa runt lösa och ge sig på andra hundar, likaväl som att det finns sådana hundar från varenda förekommande ras. Min hund har stött på ett urval av sådana, tex Borderterrier, Jack Russelterrier, New foundland plus några fler oidentifierade raser. De har kommit framspringande lösa, visat ordentliga hotsignaler och i princip gjort utfall mot honom när han har varit kopplad, som han alltid är när han inte är på inhägnat område. Däremot har vi hittills aldrig råkat på en lös framrusande kamphund men det komemr självklart hända förr eller senare.
Det är inte bara kamphundar som biter sig fast utan att släppa, alla osm har sett aggresiva hundar vet att de brukar hänga sig fast och rycka, släpper de greppet så brukar det vara för att ta ett bättre tag. Jag såg en video från ett L-test med en Schäfer, när de släppte upp dockan framför hunden så gick han till attack direkt och utan förvarning mot överkroppen och släppte inte. Jag hävdar inte att detta är ett normalt beteende av en Schäfer utan bara att det förekommer hos alla hundar. I övrigt är ditt inlägg det bästa jag har läst i de här trådarna och det är skönt med en som varken är för eller emot som omväxling, och som faktiskt har träffat en kamphund.
 

OLJEKYLD GSXR

FÖRBJUD STARSTRIKER
Gick med
6 Mar 2003
Ort
Stockholm
Hoj
Hojuppehåll
Bingo skrev:
Jag bettar en femtilapp på Corson. Skogsdungen vid järvafältet kl 17.30 imorgon. Ok? :yoparty

Ahh, ytterligare ett strålande inlägg för att påvisa att alla ägare av blodtörstande, livsfarliga mördarhundar är professionella hundkampare. Du verkar ju vara insatt i hundkamper, ta med dina kompisar som sysslar med detta så får ni säkert en helkväll. Själv ägnar jag mig nog åt det jag brukar göra med min hund, se hur mycket han vill pussa mig innan han tröttnar, se hur lång tid det tar innan han och hans hundkompisar lägger sig i en flämtande hög efter att ha jagat varandra runt rastgården och se hur djupt han kan borra in sin nos i min nacke på natten.
 

oFFkeFF

Slipar röven
Gick med
6 Mar 2003
Ort
Solna
Hoj
yamaha xt660r
En grej är faktiskt väldigt viktig att komma ihåg, det är att vara väldigt omsorgsfull när man väljer hund, särskilt om man ska skaffa en "inne-hund", därför att just de raser som är moderna just då, av någon konstig förmåga dra till sig en hel del dåliga uppfödare.
Är ju väldigt många som aldrig ägt en hund, som skaffar terriers, och det är faktiskt väldigt många som är ganska dåliga som hundägare, och oavsett ras, så kan man aldrig säga till folk att de kanske inte är så lämpliga att ha en si eller sådan hund.
Sen är det faktiskt ett genomgående drag bland alla terriers, oavsett storlek, att vara just, stenhårda och tuffa. Och det blir liksom dubbelfel med fel ägare.
Fel ägare till en minipudel, och det värsta som kan hända är ett rivsår och skadad hörsel..
Lite som r1 som första-hoj..
 

Blip

Dum spiro, spero
Gick med
14 Apr 2003
Ort
Norrköping
Hoj
Blårykande crossmoppe
Twin skrev:
Absolut, du får självklart kalla allt du ser för precis vad du vill. Men risken är inte jättestor att du träffar på en renrasig Pitbull. Vad kallar du en blandras?

Det där är hårklyverier och helt ointressant för icke hundintresserade (jo jag har tidigare haft hund men är rätt ointresserad av avel). Jag brukar gå till lokala köpcentret och ser de lika lokala blandmissbrukarna ha sin pitbull lös bland allt folk. Varför skaffar en sån kille hund? Troligen för att få mer status och respekt bland sina andra blandmissbrukarpolare.

Jag tippar på att någon liknande tanke faktiskt finns hos de "normala personer" som skaffar en dylikt missfoster till hund. Antingen är man jävligt rädd eller också vill man ha respekt av sin omgivning när man visar sig ute med dem.

Vad menar watson med att känna en kamphund? Räcker det att ha träffat en eller ägt en eller måste man ha legat med en?

Hela poängen är att samhället inte gillar kamphundar värst, precis på samma sätt som folk i allmänhet inte gillar att vapen av olika slag finns i samhället.
En pitbull är ett potentiellt vapen och det bästa för alla vore att ha dem licensierade precis som andra vapen.

Jag är personligen inte rädd för kamphundar, men jag är rädd för dem när jag har mina barn med och när de flesta man ser med dem är hänsynslösa rädda fuckon som överhuvudtaget inte borde äga en hund så blir man ju mörkrädd.
 

Flamma77

Hojlös halvabstinent helveterinär.
Gick med
24 Sep 2003
Ort
Uppsala
Hoj
Fullt möjligt att seriöst tänka tanken på en...
Oljekyld och oFFkeFF: Good posting! :fakta
Men det tycker jag förståss bara för att jag håller med... inte för att ni vet vad ni pratar om. :rolleyes: :)
 

sandstream

Guest
Blip skrev:
Jag tippar på att någon liknande tanke faktiskt finns hos de "normala personer" som skaffar en dylikt missfoster till hund. Antingen är man jävligt rädd eller också vill man ha respekt av sin omgivning när man visar sig ute med dem.
Tror du har en stor poäng där och det är något alla andra ägare av likanden hundar får dras med.
Ungefär som att alla knuttar med väst blir ihopblandade med HA och Bandidos.

Sen undrar jag hur många av er som har "kamphundar" som själva har barn?
Har fått för mig att de är rätt få men jag kan som vanligt ha fel.
 

Dr.Bike

Guest
Blip skrev:
Det där är hårklyverier och helt ointressant för icke hundintresserade (jo jag har tidigare haft hund men är rätt ointresserad av avel). Jag brukar gå till lokala köpcentret och ser de lika lokala blandmissbrukarna ha sin pitbull lös bland allt folk. Varför skaffar en sån kille hund? Troligen för att få mer status och respekt bland sina andra blandmissbrukarpolare.

Jag tippar på att någon liknande tanke faktiskt finns hos de "normala personer" som skaffar en dylikt missfoster till hund. Antingen är man jävligt rädd eller också vill man ha respekt av sin omgivning när man visar sig ute med dem.

Vad menar watson med att känna en kamphund? Räcker det att ha träffat en eller ägt en eller måste man ha legat med en?

Hela poängen är att samhället inte gillar kamphundar värst, precis på samma sätt som folk i allmänhet inte gillar att vapen av olika slag finns i samhället.
En pitbull är ett potentiellt vapen och det bästa för alla vore att ha dem licensierade precis som andra vapen.

Jag är personligen inte rädd för kamphundar, men jag är rädd för dem när jag har mina barn med och när de flesta man ser med dem är hänsynslösa rädda fuckon som överhuvudtaget inte borde äga en hund så blir man ju mörkrädd.


:klappar

Preciiiis!

VARFÖR måste man ha en kamphund, om det nu ändå bara är en gullegris man vil ha?
Köp en shi-tzu då! Eller en Golden retriever.
Alla dessa kloner av staffordshire är i grunden mer kampvilliga än andra hundar.
(kalla det vad ni vill, men en hund som är grodyngelliknande, d.v.s liten kropp med jättehuvud ÄR en kamphund oavsett vad man uppfostrat den till. Och ffa oavsett vad ägarna till dessa hundar TYCKER. Det ligger i generna allt annat är skitsnack)
Och JA jag har haft hund, samt hjälpt till med hundavel, tränat hundar i skydd och spår proffessionellt inom det militära, så ja jag har en GOD aning om att hundar blir vad man gör dem till.
Därför håller jag med Blip: Dessa hundtyper behövs inte ute i samhället, även om JUST ERT ex är den finaste gulligaste osv, för det är ju när de hamnar i FEL händer, precis som vapen eller ett närmare exempel; hypersnabba motorcyklar, det är DÅ de blir farliga.
Däremot i händerna på omdömesgilla ägare (som ala här antagligen) är det aldrig några problem.
Otaliga är de nyhetsartiklar som gång på gång visar att JUST dessa hundar ofta anfaller oprovocerat.
MYCKET oftare an någon annan ras iaf.
Detta bekräftas oxå av hundkvinnan på teve, som f.ö själv äger en sån här hund.

Hundarna jag var med och bedrev avel på var Rottweiler, och de var syn för sägen: Kunde lätt bli feta pösiga och lata sällskapshundar, men rätt tränade och stimulerade var de arbetsredskap.
Ostimulerade kunde de bli farliga.
 
Last edited:
Nyheter
Bike kör Stark Varg på GGN 2.0!

I veckan blev det klart att...

Transportstyrelsen siktar på höjda avgifter

Transportstyrelsen har medd...

Insektsfaunan hårt drabbad efter nedläggningen av Järva MK:s motorbana

Efter nedläggningen av Järv...

Ny R1 Race och R1 GYTR

Pressrelease från Yamaha ...

Paul Edmondson ny chef för Triumph Racing Enduro Team

Motorsportlegenden och fler...

Miguel Oliveira klar för Yamaha

Miguel Oliveira och Lin Jar...

Suzuki utvecklar döda-vinkeln-kamerasystem

En ny patentansökan har avs...

BMW köper Suzuki-data – nästa steg MotoGP?

Sedan en tid har olika rykt...

HRC och Repsol avslutar samarbete

Efter 30 års samarbete på d...

MV Agusta utvecklar ny trecylindrig motor

MV Agusta har officiellt be...

Top