Ville komma!!!

Ghost

B.C.
Gick med
6 Mar 2003
Ort
Norrort
Hoj
Husa 501 -02, SD R -10
ktmjacke skrev:
Jag blev påhoppad p.g.a att deras ideologi är"hellre en för mycket än en för lite".Dom tycker tydligen att om man har kort hår så ska man dödas.Att fabbo har kort hår p.g.a ålder spelar tydligen mindre roll.Sen är dom ju så taggade när dom spöat nåra småtjejer i andra änden på perongen så att alla dom passerar är potentiella nassar helt plötsligt oxå.Nassar,AFA reclaim the streets o allt annat bråksuget helvete är samma skit i mina ögon.Dom utger sig för att vara representanter för nåt bra,men i själva verket är dom bara ute efter att få slåss.

Jo jag vet varför du blev påhoppad frågan var mer eller mindre retorisk...

Har aldrig gillat människor/grupper som använder våld som lösning på dom problem som finns i världen.
Jag tycker att hela resonemanget som jonasjacobson använder suger eftersom det motiverar användandet av våld bara för att det är nazister.
Om jag skulle använda samma resonemang skulle jag vara ute hela dagarna & knacka AFA huvuden eftersom dom förstör det land jag lever i.
Nu är jag tack & lov lite mer förståndig än så.
Fast det är klart, hur förståndig är man om man åker hoj egentligen??? :hihi

Ja ja, den här tråden stängs nog snart iaf..

Ses på nästa pubrunda! :fyllisar :yoparty
 

Chris Ash

Kapten Gars
Gick med
6 Mar 2003
Ort
Helsingborg
Hoj
En gammal en
jonasjacobson skrev:
Jag sa bara att det inte var något fel på Lenins politik. Tyvärr missbrukades makten. Jag tycker dock att revolutionen var ett steg i rätt riktning. Även om det förekom mycket hemskt när systemet skulle byggas upp så fanns det inget alternativ. Tsarsamhället var inget alternativ. Som du kanske ser så håller jag med dig ganska mycket på denna punkt.

Jag står för politiken som skäran och hammaren står för. Därför använder jag den som avatar. Om man ska räkna dödsoffer för olika ideologier däremot så står både nazismen och olika försök till kommunism sig bleka i jämförelse med kapitalismen som skördar hundratusentals, VARJE dag.

Ni är lika skrämmande allihop! En närmast manisk vilja att måla upp allting och svart-vitt, eller kanske rött-blått och kunna hitta roten till allt ont.

De där rakade tölparna som du och dina pajaspolare står och spöar upp ni är faktiskt ganska lika varandra. Byt ut judarna och de homosexuella mot borgare ,"kulaker",präster och adel eller vice versa.Vi har redan i tidigare trådar avhandlat den socialistiska falangen inom nazistpartiet. Ni kämpar bägge för fullständigt idiotiska och människofientliga idéer som har pyrt upp ur vridna och sjuka hjärnor.

Inget fel på Lenins politik? Det finns säkert romantiska vänsterextremister som kan "Bevisa" att både Lenin och Stalin var snälla och trevliga och egentligen inte gjorde något ont. Jag har sett bägge exemplen. Överallt hör man snacket om det humanistiska arbetarparadiset. Tyvärr finns inget sådant konkret exempel.

"I vår kamp om makten får vi inte hejdas av några principer. Vi bör vara beredda till vilka trick, olagliga metoder och lögner som helst... Om vi för kommunismens skull är tvungna att utrota nio tiondelar av befolkningen, får vi inte vika tillbaka för detta offer."
-Lenin


Ett mer konkret exempel

Krigskommunism införs av bolsjevikerna. Bönderna skulle leverera sitt överskott till städerna, men vägrade då de inte fick någon ersättning. Samtidigt förbjuds privathandel utan att några alternativ finns, detta leder till svält.
Livmedelspatruller skickas ut på landsbygden för att beslagta livsmedel hos bönderna. Bönderna försvarar sina förråd och närmre 20% av dessa patruller stupar i strid med bönderna. Bönderna drabbas av svält sedan deras lager beslagtagits vilket ytterligare minskar produktionen och försvårar bristerna i hela riket.
Det beräknas att 5 miljoner dog av svält, detta måste anses vara ett resultat av Lenins politik då Ryssland tidigare var en av världens största spannmålsexportörer. Industriproduktionen sjönk även den på ett dramatiskt sätt, den beräknas 1920 vara 12,8% av 1913 nivå.

Ytterligare en följd av mysfarbrorns politik.

I mars 1921 utbryter Kronstadupproret där 5.000 matroser på flottbasen Kronstadt i Finska viken bland annat kräver yttrande- och tryckfrihet, fria och hemliga val, frigivande av politiska fångar och slut på politisk kontroll av militären. Upproret slås blodigt ner av 50.000 soldater ur Röda armén och efter stridigheterna har över 4.000 matroser dödats.

Det är intressant att det aldrig är kommunismen det är fel på utan Stalin,Pol Pot och alla de andra som var ondskefulla.

Att snorisar går ut och spöar andra snorisar och poliser kommer det inte att komma något gott av.

Jag tycker du och dina polare borde ställa er bakom USA nu istället och få folk uppmärksamma på att det sker folkmord i Sudan.Eller kanske åka ner och reclaima lite gator i Darfur. Om ni verkligen vill göra en nyttig insats för en gång skull då.
 
Last edited:

juha01

Gudomlig sporthojare
Gick med
23 Mar 2003
Ort
Göteborg
Hoj
Africa Twin
jonasjacobson skrev:
Jag tänker INTE gå in på en diskussion om göteborgskravallerna. För det kommer ta minst 3 timmar eftersom ni aldrig kommer kunna förstå att jag stödjer deras sak.

Lägg av och försvara saker som dessa! Känner verkligen att dom fick respekt med detta... Visst demonstration i all ära, men det flög väl lite annat genom luften än slagord, sten typ. DET ÄR ÅT HELVETE!!

Samma skit är det med fotbollskravaller och dyl. Helt vansinnigt! Alla dessa saker som jämt spårar ur har ingenting positivt med sig. Kostar pengar, skapar rädsla bland folk, trissar upp motauktioner osv.

Är det något som ger respekt och makt är kunnande, lugna demonstrationer osv.

Tycker att både högeryttern och vänsteryttern är riktiga puckon, helt enkelt.
 

Anders

Tidigare Dee_cati
Gick med
8 Mar 2003
Ort
Arboga
Hoj
Säsongsavslutning
jonasjacobson skrev:
det finns rötägg överallt. men mina erfarenheter från afa är endast goda. dom har gjort MYCKET mot nynazismen i Sverige. deras förtjänst att homosexuella fortfarande vågar gå på krogen.
Anledningen till att afa begärde polis till sin demonstration var för att dom ville visa att dom kunde hålla en fredlig demonstration.

Beklagar verkligen att dom hoppade på dig. En sak bara. Hur vet du att det var AFA?

Anledningen till att AFA är maskerade och fega (går flera mot få) i attacker mot nynazister är att dom skiter i stolthet och ära. Dom vill bara sätta skräck i nynazisterna så att dom inte ska våga visa sig på gatorna.

Ingen jävel som bryr sig om de skyddar homosexuella, kristna, nazister eller vad som helst, oprovocerat våld är lika meningslöst oavsett vem som utför det. Varför ska folk alltid bilda gäng med åsikter till höger och vänster istället för att sköta sig själva och slåss för sin egen rätt istället för andras?
 

CalleE

C is for cookie
Gick med
8 Mar 2003
Ort
Trollywood
Hoj
Kawasaki ER6N -06 "Elaka getingen"
Jösses, man borde inte skriva i den här tråden.

Men så ädelt att man klubbar bort tio svaga individer från gatan, för det tar ju slut på deras åsikter :gnissla. Nu är man nöjd. Men man missar att de kanske går bort från gatan, sätter sig och pluggar på för att ge näring åt sin ideologi och fördjupa den och utveckla den. Nästa steg är att man har dragit ihop en stor kärna som via lobbyverksamhet påverkar företag, snabbköpet på hörnan, lokala politiker och skolor! När man har kommit så långt att man har börjat här så vet man också att slagord om slutmålet inte säljer in direkt, men är man mjuk i början och säljer in sitt förtroende hos folk så kan man snart driva sin vilja igenom för att man har den breda massan med sig. Ute på gatan är aktivisterna glada att man drivit undan "dumhuvuenna som tänker som jag fast tvärtom". Rätt vad det är sitter en Hitler, Stalin eller annan härlig individ som Saddam, Castro eller vem ni nu pekar ut som djävulen i människokropp. Vad har man åstadkommit? Jo att fienden omorganiserar och är smartare än vad man själv klarar av att vara!

Det gäller att ha bra utbildning så folk lär sig kritiskt tänkande, den utbildning som har störst krav på sig är också den som har svårast att vara sann, historien. För det är ju den som skriver historien som skapar den, alltså kan den skönmålas. Folk sitter än idag och försöker förklara(bevisa) var 22 miljoner ryssar och 15 miljoner judar försvann under 20-50 talen...

Jag tror jag slutar här, det bubblar för mycket tankar om hur idiotiskt allt är. Det bästa jag läst idag är tanken om "Vi stödjer ju folket..." osv som någon skrev här.

Folk tror de har majoritetens talan i sig, men majoriteten är väldigt ofta helt tyst. Det är minoriteterna som gör sig hörda...
 

CalleE

C is for cookie
Gick med
8 Mar 2003
Ort
Trollywood
Hoj
Kawasaki ER6N -06 "Elaka getingen"
Tänk så skönt om 100% av världens befolkning gav fan i vad andra tycker och bara ägnar sig åt sig själva...

Fast nu får vi ju höra att det är synd att bara 90% engagerar sig i idiotrörelser... fast jag kan ha tolkat fel, jag är ganska trött och har en dugga i produktutveckling framför mig...
 

mb

Gäddrökare
Gick med
17 Apr 2003
Ort
Lund
Hoj
Gixxer 1117 -94
CalleE skrev:
Tänk så skönt om 100% av världens befolkning gav fan i vad andra tycker och bara ägnar sig åt sig själva...

Fast nu får vi ju höra att det är synd att bara 90% engagerar sig i idiotrörelser... fast jag kan ha tolkat fel, jag är ganska trött och har en dugga i produktutveckling framför mig...
Nu snackar du allt goja. Föreningsliv och ideellt engagemang är något vi behöver mer av. Vad skulle det vara för hemsk värld där alla var egocentriska till 100 %?

Jag skulle säga att det snarare är pga att den stora massan är passiv, som de extrema grupperna ges så stort utrymme.
 

Markus

Gudomlig sporthojare
Gick med
12 Jan 2004
Ort
Area 08
Hoj
KTM
Det är väl inget större fel på Kuba, och hur det landet sköts? En föredömlig äldrevård bl.a.:
(Obs, starka bilder)

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1058&a=321408&previousRenderType=2

Och Nordkorea är också ett föredömligt rike, se bara på fattigdomen hos deras grannar i Sydkorea och Japan. De får ju inte ens äta gräs vart fjärde år, de har ju industrialiserat alla gräsmattor redan.

Jag tror det bästa är att inte ta AFA killen på allvar, han vill provocera lite och säger att han sympatiserar med ditten och datten men egentligen är han nog en harmlös (v) anhängare. Om han skulle vara allvarlig så skulle han dels ha bättre argument, inte á la Lars Ohly, och dels skulle han utveckla hans ståndpunkter, t.ex. den med att kapitalismen dödar hundratusentals människor varje dag. Yeah right. :rofl
 

HanneZ

Guest
Jag såg vad afa gjorde när dom va på besök här i byn. Det va några av motsatt tycke som skulle skämma ut sig genom att stå och protestera mot ett moskébygge. Då skulle afa dit och motverka detta. Det hela slutade med att invandrarna som bodde i närheten va förbannad på afa för att dom förstörde deras område.
 

Markus

Gudomlig sporthojare
Gick med
12 Jan 2004
Ort
Area 08
Hoj
KTM
HanneZ skrev:
Det hela slutade med att invandrarna som bodde i närheten va förbannad på afa för att dom förstörde deras område.

Ja, men tanken var ju god... :rolleyes: Huvudsaken är att oliktänkande förbjuds och misshandlas och förtrycks och förföljs. Kommunism när det är som bäst.
 

ft

Flygnörd
Gick med
15 May 2004
Ort
Nkpg
Hoj
Bandit 600, Hva258, KLR600
Markus skrev:
Ja, men tanken var ju god... :rolleyes: Huvudsaken är att oliktänkande förbjuds och misshandlas och förtrycks och förföljs. Kommunism när det är som bäst.

Vem la i en femkrona?
 

CalleE

C is for cookie
Gick med
8 Mar 2003
Ort
Trollywood
Hoj
Kawasaki ER6N -06 "Elaka getingen"
mb skrev:
Nu snackar du allt goja. Föreningsliv och ideellt engagemang är något vi behöver mer av. Vad skulle det vara för hemsk värld där alla var egocentriska till 100 %?

Jag skulle säga att det snarare är pga att den stora massan är passiv, som de extrema grupperna ges så stort utrymme.

Det är sant att jag pratar goja! För skulle man inte vara lyhörd för sin nästas behov så skulle all utveckling stå still.

Det är mer rätt att be folk sluta reta upp sig och engagera sig i att reta och stöta sig med sina grannar. Men hur benämner man det?

I den här tråden har vi fått höra att någon är stolt för att vara kommunist, har vår historiaundervisning i skolan haft så lite att säga till om att det är så rumsrent att säga så?

Skulle jag säga att jag var nazist för att jag hyllar deras ideal skulle jag klubbas ned av alla för det nazisterna gjorde under WW2? Nu är ju så inte fallet, för i mina öron är kommunism lika illa djävla illa som nazism, extremideologier som båda två vill skapa en "suverän stat" genom att slå bort oliktänkande, om än med lite olika arbetsmetoder...
 

Markus

Gudomlig sporthojare
Gick med
12 Jan 2004
Ort
Area 08
Hoj
KTM
CalleE skrev:
Skulle jag säga att jag var nazist för att jag hyllar deras ideal skulle jag klubbas ned av alla för det nazisterna gjorde under WW2? Nu är ju så inte fallet, för i mina öron är kommunism lika illa djävla illa som nazism, extremideologier som båda två vill skapa en "suverän stat" genom att slå bort oliktänkande, om än med lite olika arbetsmetoder...

En kompis till mig frågade en kille på tåget sommaren 1994 :)3freak ) som hade en svastika på tröjan om han tyckte det var bra att min kompis farmor satt i Birkenau, Nazisten svarade att "...vi är i Sverige på 90-talet nu, inte i Tyskland på 30-talet..."

Känns resonemanget igen?
 

Chris Ash

Kapten Gars
Gick med
6 Mar 2003
Ort
Helsingborg
Hoj
En gammal en
CalleE skrev:
I den här tråden har vi fått höra att någon är stolt för att vara kommunist, har vår historiaundervisning i skolan haft så lite att säga till om att det är så rumsrent att säga så?

Skulle jag säga att jag var nazist för att jag hyllar deras ideal skulle jag klubbas ned av alla för det nazisterna gjorde under WW2? Nu är ju så inte fallet, för i mina öron är kommunism lika illa djävla illa som nazism, extremideologier som båda två vill skapa en "suverän stat" genom att slå bort oliktänkande, om än med lite olika arbetsmetoder...

Jag tror det har att göra med att många av de som kallar sig kommunister är ganska godhjärtade idealister som inte begriper bättre och tror att de kämpar för en god sak. Nazisterna däremot förlorade kriget och dess dåd uppmärksammades och exponerades på ett helt annat sätt än kommunismens,det som finns kvar är det råa och våldsamma, därför lockas helt andra människor dit.
 

ft

Flygnörd
Gick med
15 May 2004
Ort
Nkpg
Hoj
Bandit 600, Hva258, KLR600
CalleE skrev:
har vår historiaundervisning i skolan haft så lite att säga till om att det är så rumsrent att säga så?

Skulle jag säga att jag var nazist för att jag hyllar deras ideal skulle jag klubbas ned av alla för det nazisterna gjorde under WW2? Nu är ju så inte fallet, för i mina öron är kommunism lika illa djävla illa som nazism, extremideologier som båda två vill skapa en "suverän stat" genom att slå bort oliktänkande, om än med lite olika arbetsmetoder...

Har våran samhällskunskap i skolan haft så lite att säga till om att det finns de som inte förstått skillnaderna?

För att ta det jäkligt kort: Nazismen som ideologi bygger på precis det som sedan blev resultatet när den genomdrevs, d v s ojämlikheter mellan människor. Den inkluderade ett recpet för att genomdriva sina idéer med brutala metoder.

Kommunismen som ideologi förespråkar ett samhälle där alla skall vara jämlikar. Det är en teoretiskt konstruktion, eller vision om du så föredrar, som (förmodligen) inte var avsedd att genomdrivas bokstavstroget.

Det är en VISS skillnad.

Sedan kommer vi till genomförandet i ett historiskt perspektiv och där har den ena ideologin blivit precis vad den är tänkt att vara medan den andra blev förvrängd till något den absolut inte var tänkt att vara. I bägge fallen gjordes det av människor som hade ungefär samma mål - utökad egen makt - vilket rimmar väl med nazismens men mycket illa med kommunismens grundläggande tankar och värderingar. Resultatet blev, som bekant, ganska snarlikt. Försök genomföra ungefär vilken -ism som helst bokstavstroget och du står med största sannolikhet med en liknande katastrof i slutänden.

Nåja, de som inte fattat det än kan förmodligen delas upp i en minoritet som faktiskt inte kan förstå och en majoritet som inte vill förstå. Ingendera kategorin lär komma till insikt om det så gås igenom här tills vi alla är blåa i ansiktena.
 
Nyheter
ExploreBike: Nordkap och Trans Euro Trail

En dröm sedan många år har ...

Ökat antal tillåtna elever för handledare föreslås

Foto: LEON Transportstyr...

Aprilia RSV4 X ex3ma

Aprilia har presenterat RSV...

EIB-lån finansierar eldrivna motorcyklar från Stark Future

Europeiska investeringsbank...

Ökat antal tillåtna elever för handledare föreslås

Transportstyrelsen har före...

Triumph storsatsar inom Enduro

Motorsportlegenden och fler...

BMW CE 02 x VAGABUND

BMW Motorrad har presentera...

Bike kör Stark Varg på GGN 2.0!

I veckan blev det klart att...

Transportstyrelsen siktar på höjda avgifter

Transportstyrelsen har medd...

Insektsfaunan hårt drabbad efter nedläggningen av Järva MK:s motorbana

Efter nedläggningen av Järv...

Top