blacktriple
Har två Aprilior!
Tvungen att blanda mig i...
Igår ställde jag en plastskål i frysen med 0,2 kg vatten. Isklump på -18 idag.
Började med att ta en annan plastskål och tappa upp 0,2 kg 10-gradigt vatten.
Full effekt (1000W) i en minut, röra om och mäta temp. 52 grader.
In ytterligare en minut. Sekunderna innan micron plingade började vattnet småbubbla. Efter att ha rört om och mätt visade termometern 97 grader.
87 graders temperaturökning på 2 minuter.
Ungefär 73 MJ tillförd energi.
Nästa steg var att köra isklumpen på full effekt i micron.
Efter en minut var isklumpen svagt fuktig och hade nätt och jämnt släppt från kanten.
Ytterligare en minut senare på full effekt hade isklumpen släppt från skålväggen och en skvätt vatten samlats i botten.. uppskattningsvis var 99% fortfarande djupfryst och iskallt.
Is går dåligt att smälta i micro. GuWs wikiartikel verkar högst trovärdig.
Skickat från min Ericson t28 via Tapatalk
Igår ställde jag en plastskål i frysen med 0,2 kg vatten. Isklump på -18 idag.
Började med att ta en annan plastskål och tappa upp 0,2 kg 10-gradigt vatten.
Full effekt (1000W) i en minut, röra om och mäta temp. 52 grader.
In ytterligare en minut. Sekunderna innan micron plingade började vattnet småbubbla. Efter att ha rört om och mätt visade termometern 97 grader.
87 graders temperaturökning på 2 minuter.
Ungefär 73 MJ tillförd energi.
Nästa steg var att köra isklumpen på full effekt i micron.
Efter en minut var isklumpen svagt fuktig och hade nätt och jämnt släppt från kanten.
Ytterligare en minut senare på full effekt hade isklumpen släppt från skålväggen och en skvätt vatten samlats i botten.. uppskattningsvis var 99% fortfarande djupfryst och iskallt.
Is går dåligt att smälta i micro. GuWs wikiartikel verkar högst trovärdig.
Skickat från min Ericson t28 via Tapatalk