Klockringaren
nissenys
Nackdelen med spritkök och liknande mot gaskök att man får bostadsbränder i ett redan försvårvat läge med omkullvälts brännare.
Gaskök är helt ok med litet förråd med gas.
Klorar man vatten och använder gas för mat o inte koka vatten kan en familj få mat för en vecka per 0.5kg ungefär om man inte kokar potatis- värma mat - inte laga!
Ang kyla och gas , vi är många som använt gas i terränglådan nedåt -30.
Man har tuben i sovsäcken och drar köket på morgonen och värmer kaffe.
Om man skall smälta snö så drar man först en bytta med varmvatten och ställer tuben i o börjar smälta.
Sen repeat några gånger så man håller tuben varm så den gasar loss.
Alt 2 är kök som Optimus Vega.
Detta är ett gaskök som kan vätskematas med upponervänd tub
Man använder vanliga campingastuber.
En tub har ungefär 30% propan och gasar vid -40
Köket kan gasmatas med tuben upp men då avgår propanet direkt o sen isob och butan - bra på sommaren
Vintertid använder man tuben HELA tiden upponer och använder propanet som drivgas för och trycka butanet/isobutanet till brännaren i vätskeform.
Hur smart kök som helst.
Man kan i extrem kyla vid vätskematning gå loss med tuben upprätt och värma upp förvärmingslingan med propan innan man vänder o börjar vätskemata med propantrycket men tänk då på att drivgasen propan minskar med tiden.
Bättre med en lös stormsvetständare på slingan så man får igång gasningen i slingan.
Gaskök är helt ok med litet förråd med gas.
Klorar man vatten och använder gas för mat o inte koka vatten kan en familj få mat för en vecka per 0.5kg ungefär om man inte kokar potatis- värma mat - inte laga!
Ang kyla och gas , vi är många som använt gas i terränglådan nedåt -30.
Man har tuben i sovsäcken och drar köket på morgonen och värmer kaffe.
Om man skall smälta snö så drar man först en bytta med varmvatten och ställer tuben i o börjar smälta.
Sen repeat några gånger så man håller tuben varm så den gasar loss.
Alt 2 är kök som Optimus Vega.
Detta är ett gaskök som kan vätskematas med upponervänd tub
Man använder vanliga campingastuber.
En tub har ungefär 30% propan och gasar vid -40
Köket kan gasmatas med tuben upp men då avgår propanet direkt o sen isob och butan - bra på sommaren
Vintertid använder man tuben HELA tiden upponer och använder propanet som drivgas för och trycka butanet/isobutanet till brännaren i vätskeform.
Hur smart kök som helst.
Man kan i extrem kyla vid vätskematning gå loss med tuben upprätt och värma upp förvärmingslingan med propan innan man vänder o börjar vätskemata med propantrycket men tänk då på att drivgasen propan minskar med tiden.
Bättre med en lös stormsvetständare på slingan så man får igång gasningen i slingan.