stoffer skrev:Jag ska köpa mig lite linfröolja då. Tack du!
Jag kom på att jag kan byta ut riset till kycklingen mot pasta och hällsa över ungefär 10g olivolja på pastan. Voila, nästan nog med fett!
Nej
Köp inte linfröolja. Gör som flamma skrev och köp raps eller olivolja.
Ska du laga mat i oljan ska det vara rapsolja(för olivolja blir onyttig i hög temp).
Ska du bara hälla oljan över maten efter du lagat den funkar olivoljan dock utmärkt.
Linfrön kan du köpa däremot men ät inte för mkt för dom innehåller giftiga ämnen. 20g om dagen max tror jag det ska vara.
Linfröolja(speciellt den billiga på ica) blir förstörd ganska snabbt efter man
öppnat flaskan och olja kommer i kontakt med syre och ljus. Förstörd är kanske att ta i men försämrad iallafall.
Jag använder bara rapsolja och för att fixa behovet av alla fettsyror så äter jag en makrillfileburk om dagen. Det räcker. Annars kan man ju ta fiskoljakapslar om man hellre vill det.
Du kan väl lika gärna hälla oljan på ditt ris? eller klunka ur flaskan?
Man ska inte vara så j-a känslig
Käka minst 60g olja/dag
Jag ligger på 100g ungefär.