Ditt pinsammaste mc-minne!

riverrafter

En afrikansk pungråtta
Gick med
6 Feb 2005
Ort
7:e våningen
Hoj
äldre Yamaha
Jag lyckades ramla med hela hojen fullt lastad när jag skulle köra upp för en grässlänt på en camping. Hade kört hela dan och när hojen började tippa orkade jag inte hålla emot. Då kommer det 2 personer gåendes på grusvägen när jag ligger under hojen, ena foten fastnade under hojen. Så de frågar vänligt behöver du hjälp?

varpå jag hör mig själv svara: -Närå det är lungnt....:tungan
(trots att jag ligger fastklämd under min egen hoj, var väl för stolt)

När ligger där som mest och funderar så kommer de tillbaka och hjälper mig ändå. Både pinsamt och roligt på samma gång.:tummenupp
 

Godiskungen

Marcus
Gick med
16 May 2008
Ort
Göteborg
Hoj
1:2008 Triumph Daytona 675
Haha en klockren historia men ganska hemsk..det är så typiskt..liknande har hänt mig med och man vill bara försvinna från jordens yta när sånt händer...dom säger att vi killar blir dumma runt tjejer...för att vi ska imponera...det stämmer nog delvis haha..men..det är lätt hänt att hojen dippar sådär men fattar om det var pinsamt...haha helt otroligt..den historien som du berättade slår Stig Helmers skidvältar scen i sällskapsresan..din historia va riktigt riktigt bra..:D


Detta hände förra sommaren när jag precis köpt hojen.
Körde på en gata där det var fullt med uteserveringar. Parkerade framför en av dom. Vid bordet närmast vägen var det fullt med snygga tjejer (Typipskt). När jag parkerat hojen såg jag att jag stod lite för långt ifrån trottoaren.
Pantad som jag var så hoppar jag inte på hojen utan börjar leda den framåt. Jag får snabbt övervikt och hojjen håller på att tippa ifrån mig. Med världens böjdaste rygg försöker jag dra upp skiten mot mig igen. Tar i för kung och fosterland. Får upp den men tar i för mycket och skiten tippar mot mig istället. Så nu håller jag hojen i famnen och den ligger i ca 80 Graders lutning. Står och sliter som fan med hojen nere vid knäna. Efter en kraftmätning ej utav denna värld får jag upp den rakt och kan parkera.
När jag tittar åt uterserveringen och bordet med alla brudarna står en av tjejerna upp och härmar mig både till koppställning och alla ljuden jag gav ifrån mig, samtidigt som alla hennes polare avgarvar.

Hela min coolhetsfaktor var botrblåst.
 

Louize

Älgen
Gick med
23 Jun 2008
Ort
Küngsbacka
Hoj
Yamaha XJ6
Har vart ute på en lång och rolig övningskörningstur med handledaren, och vi bestämmer oss för att runda av med att äta glass med lite annat SH-folk på stadens torg. Lyckas parkera och krångla mig av hojen utan problem och gör de andra sällskap.

Får frågan hur det går med körningen och svarar väl att -Jo, det går bra, fast jag är lite osäker på krypkörningen, stanna och starta osv...

väl dags att ge sig av hoppar alla på och jag inväntar att folk ska börja köra. Vill ju inte behöva vara först. Men alla tittar på mig och det är väl bara att köra då... Då fastnar vänstra stövelskaftet i fotpinnen vilket innebär att hojen drar iväg åt vänster, rätt mot en killes hoj. Som tur var vrider jag på styret vilket gör att mitt framhjul tar i hans fram hjul och hans ben får agera fender, men ingen av oss välter helt.

Efter att ha frambringat något som nog kan jämföras med förlossningsljud och en massa slitande i styret får jag upp hojen igen. Skyndar mig att köra därifrån, utan belysning för den har jag råkat slå av.

Kommer nog mer saker till nästa säsong:tummenupp
 

Rill2

Ny medlem
Gick med
7 Jul 2008
Ort
Stockholm
Hoj
#SÅLD# KTM 660 SMC - 04
Jag har ett ett riktigt oskönt minne som hände för ett par år sedan. Jag och min farsa och bror var på väg till Västerås, jag höll vid det tillfället på med min övningskörning så det skulle bli min första långtur på bågen. Vi svängde av i höjd med Kungens Kurva för att tanka på Statoil.

Jag kör in till en pump och sitter kvar på hojen för att tanka. Det jag inte märkte var att jag måste ha kommit åt dödarknappen vid något tillfälle.
Efter jag tankat klart och ska åka iväg så startar inte hojfan, jag som var riktig nybörjare vid tillfället börjar choka som en tok och försöker starta hojen. Givetvis så undrar brorsan o farsan vad fan jag håller på med, så brorsan går fram och ser att dödarknappen är intryckt och jag trycker tillbaka knappen igen.

Sen när jag ska starta, då smäller det utav hela helvetet i avgassytemet så alla som var på Statoil måste ha trott att nu är det en bomb som briserat :näsblod. Det var en riktigt oskön och hög avgasknall!! Snacka om att jag var röd i ansiktet, tur att man hade hjälmen på sig....Trodde att nu ser avgasrören ut som spräckta sugrör men de klarade sig, får tacka Japansk byggkvalitet för det.

Det roliga var att en gubbe som precis när det smällde var på väg ut igenom dörrarna ur butiken, intog ett slags försvarsläge och var nära att slänga sig ner på marken för att skydda sig. Den bilden glömmer jag aldrig...:tummenupp

Nu har jag lärt mig att kolla dödarknappen om inte hojen startar :tummenupp


HAHAHA. Kan tänka mig den scenen. Underbart kul
 

d96angl

Gudomlig sporthojare
Gick med
10 Jun 2009
Ort
Göteborg
Hoj
Triumph Daytona 675 - 07
Uppkörning

När jag körde upp i somras händer följande i trafik.
Jag sitter bak på uppkörningsledaren och min körskolepolare kör.
Allt rullar på fint tills vi ska byta förare. jag hoppar av och ska sätta på mig radio och dylikt. Samtidigt hör jag krash. Uppkörningsledare har lagt sin feta BMW på sidan. Hade jag varit honom hade jag tyckt det va en aning pinsamt. Vi reser den upp, inget ser så farligt skadat ut. Jag får köra min tur och båda klarar sig på uppkörningen. Undra om vi körde bra eller om han godkände oss för att han tyckte det va just pinsamt?

//Andreas
 

Rill2

Ny medlem
Gick med
7 Jul 2008
Ort
Stockholm
Hoj
#SÅLD# KTM 660 SMC - 04
Uppköring

När jag skulle köra upp förra året va det en kille före mig som satt och hade precis kört upp. jag kände igen honom eftersom vi gått på samma trafikskola. Frågade hur det gick och svaret blev IG - på manöverbanan, så tyvärr.

MEN han såg otroligt road ut för att ha missat en uppkörning.

Då visade det sig att Läraren hade visat honom hur man skulle köra manöverbanan korrekt. Det gick inte alls bra då släppet på bakhjulet på våt asfallt vart ett faktum. precis i vändningen. Rakt ner i backen en ganska hård smäll.

Läraren sa bara: Nu har du nått att berätta för polarna, Det här händer bara 1 gång vart 10 år =)
Hojen va inte heller den finaste efter åt.
 

Klockringaren

nissenys
Gick med
2 Sep 2006
Ort
Klosterdalen
Hoj
Räka
Jag körde in på en automat tapp och skulle tanka en natt.

Glömmer fälla ned stödet och allt går åt helvette - vält

I ett buskage bredvid hör man massa fnitter - jag blir sedan fett förnedrad av ett gäng moppebrudar.
 

Magne

Ny medlem
Gick med
28 Mar 2008
Ort
Stockholm
Hoj
2010, BMW, R1200GS
Måste bara berätta om gubben (typ 60 år) som hade köpt sig en ny HD V-rod. Han kunde jo allt om hojar, hade jo kört som ung :va . Glad som han är så åker han iväg från HD-center (eller vad de nu kan heta). Den är jo helt ny så det krävs nog lite bränsle. Kommer till macken kör upp till pumpen gör sig klar. Tar pistolen i handen och ska till att skruva bort tanklocket för att tanka och ????? det finns inget tanklock :confused:

Där blev han stående och fundera en stund, sedan kom en mycket yngre kille fram och upplyste honom om var tanken sitter på en V-rod. Gubben har lite humor så han skrattar åt det hela men tyckte det var lite pinsamt..... :D
 

Godiskungen

Marcus
Gick med
16 May 2008
Ort
Göteborg
Hoj
1:2008 Triumph Daytona 675
=)

klockrent haha

För ett par år sedan var jag på väg till badstranden en solig sommardag för o möta upp några kompisar. Kommer ner till parkeringen o det går några riktigt fina pinglor framför mig och polarna står brevid mig där jag stannat. fäller ner stödet och ska luta ner hojen... PAAANIIK byxbenet har fastnat i den lilla "pinnen" på stödet o jag sprattlar som en strandad fisk men hinner inte få bort det o BOOM en tung landing och mina kompisar lägger sig ner o garvar ist för o hjälpa mig med att få bort hojen som ligger på mig. och tjejerna.. jaa dom skrattade rätt bra o jag skämdes som jag aldrig gjort förr...
 

silad

dalis
Gick med
26 Jun 2008
Ort
Mölndal
Hoj
1984, Yamaha, FJ1100, XRV 750.
En gång när jag skulle tanka så hade jag stannat lite för långt från pumpen, så att slangen inte räckte, jag blev tvungen att flytta hojen en bit och gjorde det från "fel sida" alltså jag befann mig på höger sida om hojen. När den var i bra position så släppte jag den tillbaka på stödet trodde jag....men det var ju ett sånt stöd som åker upp med fjäder, folk såg rättså förvånade ut när jag lät cykeln falla till marken :mad:
 

Godiskungen

Marcus
Gick med
16 May 2008
Ort
Göteborg
Hoj
1:2008 Triumph Daytona 675
haha vilken tönt han var och blev sur när du försökte hjälpa till..
Inte mitt minne men en kul story:

Våren 1989, bikedagarna i Trollhättan. Jag och kompisen hade åkt dit för att njuta av alla hojarna i vårsolen. Den här våren hade Kawasaki släppt sitt nya superbike järn, zxr750, och den ville man ju få en glimt av.
Vi strosade runt och njöt i godan ro när vi plötsligt ser en folksamling vid den numera nedlagda Shellmacken. (Har för mig att den är nedlagd iaf.) Vi går fram och får se en snubbe som precis tar emot nycklarna till sin... -splitternya ZXR!

Gröna (!) av avund står vi, precis som alla andra i folksamlingen, och stirrar som fån på händelsen - hojen var ju superläcker... Köparen verkar börja bli klar att åka för han tar på sig hjälm och handskar. Sedan sätter han sig och, troligen både stolt och ganska medveten om folksamlingen, startar hojen med ett vrål.

Han gasar ett par extra gånger och ännu mer folk kommer för att titta. Han ser sig omkring, drar in kopplingen, gasar ytterligare en gång och släpper sedan kopplingen. Hojen rör sig dock inte ur fläcken utan den dör bara. Uppenbart irriterad gör han om proceduren, nu gasandes ännu mera. Ännu mer folk vänder blickarna mot honom och återigen verkar hojen inte det minsta sugen på att föra honom bort från denna, nu ganska pinsamma situation.

Jag står och betraktar det hela och noterar plötsligt att han har glömt fälla upp stödet varpå jag går fram och, lite försiktigt, säger åt honom att hojen troligen är utrustad med en spärr som gör att den dör om stödet inte är uppfällt när man kör iväg.

-HÅLL KÄFT snäser han tillbaka, sparkar in stödet, startar hojen och försvinner bort som en oljad blixt ;p
 

Pledians

Älgklyvaren!
Gick med
9 Oct 2009
Ort
Hufvudstan
Hoj
YBR125
Mintt pinsammaste mc minne är ett färskt sådant - nybörjarfel deluxe!

Åker iväg efter att hojen har varit parkerad ett tag och får motorstopp i första rondellen, strax efter att jag åkt iväg. Jag "sparkar mig fram" sittandes på hojen mot mitten så att jag inte är alltför ivägen för övrig trafik, samtidigt som en känsla av allvar infinner sig. Är förgasaren paj? Är det oljetrycket? Vad kan det va, och framförallt, vad ska jag göra? Sitter kvar i sadeln och försöker lugna ner mig genom att ta djupa andetag då tankarna spann på i 180. Klev av hojen för att lyfta sadeln och ta fram manualen då jag upptäckte problemet. Soppakranen var avstängd!
skamsen.gif
 

Gixxerhoffa

Old Gixxer
Gick med
11 Mar 2007
Ort
Falkenberg
Hoj
GSX-R 750 -95 (såld)plus en Intruder (såld)
En kväll på åttiotalet hade polarn och jag kört som galningar runt om i
Hökarängen.Vi stannar vid grillen där alla är på kvällarna,Slänger i mig en
vurre och går till hojen.En rd 350 och ska kicka igång då jag slinter med
foten och fastnar med byxbenet i kicken med påföljd att hojen välter
med mitt ben mellan avgasröret och marken.jag hade jeans på så det
brände som faan och när dom som inte skratta förstod att jag låg hade
jävligt ont.
Sista gången jag körde i jeans
 

mk

...
Gick med
11 May 2009
Ort
Luleå
Hoj
z750
ja.. vet då fan inte om detta är något man borde dela med omvärlden ^^ Men det är ju sh så vafan...

Ja, det var under min kära övningskörnings tid, jag & min handledar hade vart & tränat lite manöver prov. Sen var det dags att köra hem, påvägen hem strax efter en rondell så börja hojen att konstant varva 4000 utan att jag gav nå gas. Jaha va i helvete tänkte jag då... vad har nu pajjat "Inget mekaniskt underverk direkt" :) ja, ifall då kör jag in vid en trottoar stannar & försöker klura ut med min handledare / polare som för övrigt mekar & är kunnig. "vanligtvis" Han kläcker ur sig att nån slang säkert har pajjat, så vi glider sakta men säkert hem, skruvar borta alla kåporna, börja pilla på... nae ingen hittar felet börjar höra med bekanta, sen dagen efter kommer en polare förbi & ska kolla på hojen.. jo, han börja asgarva, jag frågar förvånat va, vad nu, vad är fel... - Jag visste inte att du använder handväska.. - jag, vad snackar du om??, - Du vet kärringarna brukar hänga dom på choken :död Det var ju bara skruva ihop bågen skamset med min handledare & lämmna tillbaka lite prylar till OKQ8. Hur jag kom åt choken under färden utan att märka det är & förblir en gåta = )

ja.. det är då vad jag har hunnit vara med om ^^
 
Last edited:

Angelfire

Ny medlem
Gick med
26 Jun 2008
Ort
Växjö
Hoj
nästa sommar
ja.. vet då fan inte om detta är något man borde dela med omvärlden ^^ Men det är ju sh så vafan...

Ja, det var under min kära övningskörnings tid, jag & min handledar hade vart & tränat lite manöver prov. Sen var det dags att köra hem, påvägen hem strax efter en rondell så börja hojen att konstant varva 4000 utan att jag gav nå gas. Jaha va i helvete tänkte jag då... vad har nu pajjat "Inget mekaniskt underverk direkt" :) ja, ifall då kör jag in vid en trottoar stannar & försöker klura ut med min handledare / polare som för övrigt mekar & är kunnig. "vanligtvis" Han kläcker ur sig att nån slang säkert har pajjat, så vi glider sakta men säkert hem, skruvar borta alla kåporna, börja pilla på... nae ingen hittar felet börjar höra med bekanta, sen dagen efter kommer en polare förbi & ska kolla på hojen.. jo, han börja asgarva, jag frågar förvånat va, vad nu, vad är fel... - Jag visste inte att du använder handväska.. - jag, vad snackar du om??, - Du vet kärringarna brukar hänga dom på choken :död Det var ju bara skruva ihop bågen skamset med min handledare & lämmna tillbaka lite prylar till OKQ8. Hur jag kom åt choken under färden utan att märka det är & förblir en gåta = )

ja.. det är då vad jag har hunnit vara med om ^^

Har en snarlik händelse som hände mig.


Jag hyrde en Kawasaki z1000 för att träna höghastighetsprovet, hyrde den från 10:00 till 18:00. När jag sätter igång hojen tycker jag att den låter som fan. Jag och handledaren kör iväg till manöverbanan kör några repetitioner, inga problem men den låter fortfarande rätt mycket. Jag och min handledare kommer underfund med att det är något galet med hojen, iaf vad vi tror. Så vi försöker gasa åt fel håll så att säga, och då slutar den låta. Efter manöverbanan åker vi in till centrum för att stila lite.

Hojen låter som en strypt katt, högvarv. Folk tittar på mig men inte för att hojen är cool utan för att den låter så jäkla konstigt. Jag gasar fortfarande åt fel håll för att få den tyst.

När vi är tillbaks till MC-affären där jag hyrde hojen inser jag att jag kört hela dagen med shoke på.

Handledaren och jag skrattar och åker hem. :)
 
Last edited:

Godiskungen

Marcus
Gick med
16 May 2008
Ort
Göteborg
Hoj
1:2008 Triumph Daytona 675
:BugarMitt pinsammaste mc minne var..när helt utan förvarning hojen slutar fungera då jag stannat vid en busshållplats för att ringa,fanskapet(just då kändes det så) startar helt enkelt inte...iallfall...folk var vid busskuren...så jag va tvungen ringa bärgaren och när jag sitter på hojen så kommer en fullpackad buss bakom mig..vafan tänker jag pratar ju i telefon sittandes gränsle över hojen och den startar ju ej men ialf får väl gå av hojen snacka med busschauffören och upplysa om att jag står där jag står pågrund av att den ej startar.. så lite snyggt kliver jag av mc.n med telefonen i högerhanden..och 3 sek senare så hör jag ett brak..hade glömt stödet..resulterar i en.spricka i sidkåpan och ja..det kändes riktigt dumt..kan säga att folk kollade en del...ingen fungerande hoj sen tappar jag den i marken..snyggt jobbat.. vissa dagar vill man bara glömma..:huvet
 
Last edited:

Frulla

Ny medlem
Gick med
23 Jun 2009
Ort
Norrköping
Hoj
06- ktm 660
Kul minne från 16år åldern, dock inte så farligt

Polaren hade köpt en Dt 125 av årsmo 83.
Men våga ju då inte köra hem den,, då han bodde 5mil ut på landet.

Yess min chans o få köra 125,, o i flera mil.
Så visst ja erbjöd mig snällt o han nappa.
Ladda upp med folkisar för fest hos honom på kvällen, med en 60l rygga med öl.
Upp på hojen o drog iväg,, tänkte faan de här är najs.
Svänger in på en liten genväg o sj grus.
Av nån jävla anledning fäller ja upp mitt visir.
O då norra europas största mygga i höger öga som i sin tur i verkar vilja dö.
Ja försöker döda fan genom att knipa allt ja kan med ögat,, Går inte.
svänger in till kanten på vägen för att få bort fan, med ett öga så blir ju synvinkel sådär.
Missbedömer avståndet till diket o sätter självklart ner höger fot i vad ja tror marken, men ner i diket,, ja hojen väska ggr jätte tung o den jävla myggan i ögat.
Ligger där för stund o tänker,, vart fan ska man börja.
Av med hjälmen bort med myggan, sen kraft ansträngning för att komma loss från hojen. 15 min senare sitter man på dt'n igen helt slut o visiret nere tills man kommer fram. Har inte berättat detta för nån innan.

Tack för mig
 

mugano

Ny medlem
Gick med
25 Feb 2008
Ort
Solna
Hoj
SP-1 -01
en gång tog jag på mig handskarna innan hjälmen, det var pinsamt!
men seriöst, det mest pinsamma jag har gjort på hoj (än så länge, ta i trä), är att gasa som en dåre vid ett rödljus och hamna mellan två växlar.

Du måste glömt den där dagen när vi var på väg till Gåsen och du tankade diesel i hojen. :huvet
 

Glenn K

Mr wheelie
Gick med
4 May 2007
Ort
Göteborg
Hoj
BMW K 1300 GS -24, KTM950, Husa450
det mest pinsamma jag har gjort på hoj (än så länge, ta i trä), är att gasa som en dåre vid ett rödljus och hamna mellan två växlar.

Det har ju hänt en del gånger, är ju pinsamt som faaaaan!:gnissla,

En annan sak som säkert varit uppe här är när skiten dör då man varit för dålig på gasen, detta kan dock enkelt kompenseras genom att antyda att man blir sur och lyfta upp hojen på en kontrollerad powerwheele på par hundra meter:yoparty
 
Nyheter
Bike kör Stark Varg på GGN 2.0!

I veckan blev det klart att...

Transportstyrelsen siktar på höjda avgifter

Transportstyrelsen har medd...

Insektsfaunan hårt drabbad efter nedläggningen av Järva MK:s motorbana

Efter nedläggningen av Järv...

Ny R1 Race och R1 GYTR

Pressrelease från Yamaha ...

Paul Edmondson ny chef för Triumph Racing Enduro Team

Motorsportlegenden och fler...

Miguel Oliveira klar för Yamaha

Miguel Oliveira och Lin Jar...

Suzuki utvecklar döda-vinkeln-kamerasystem

En ny patentansökan har avs...

BMW köper Suzuki-data – nästa steg MotoGP?

Sedan en tid har olika rykt...

HRC och Repsol avslutar samarbete

Efter 30 års samarbete på d...

MV Agusta utvecklar ny trecylindrig motor

MV Agusta har officiellt be...

Top